Με «τρομοκρατία» επιστρέφει στην Euroleague o Ερυθρός Αστέρας (video)

Με «τρομοκρατία» επιστρέφει στην Euroleague o Ερυθρός Αστέρας (video)

Σε έναν τελικό ντροπή για το μπάσκετ ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 97-54 της Μπούντουτσνοστ στο Βελιγράδι και επέστρεψε μετά από ένα χρόνο απουσίας στην Euroleague καθώς κατέκτησε την Αδριατική Λίγκα

Με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα να δημιουργούν μια «ζούγκλα» που είχε ως αποτέλεσμα ο τελικός να ξεκινήσει με μια ώρα καθυστέρηση και τους παίκτες της Μπούντουτσνοστ να μην μπορούν να μπουν ποτέ στο κλίμα μετά την επίθεση που δέχθηκαν, η σέρβικη ομάδα πήρε τη νίκη με κόντρα στους Μαυροβούνιους και έκαναν το 3-2 στη σειρά των τελικών παίρνοντας και το εισιτήριο για την Euroleague της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του ζεστάματος της Μπούντουτσνοστ τρεις οπαδοί των γηπεδούχων πέρασαν τις αστυνομικές δυνάμεις και τα μέτρα ασφαλείας του γηπέδου, μπήκαν στο παρκέ και ένας από αυτούς ήρθε σε... απόσταση αναπνοής από τον άλλοτε παίκτη της Κηφισιάς και νυν του Ρέπεσα, Πέταρ Πόποβιτς. Μάλιστα οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα πέταξαν μπουκάλια με αποτέλεσμα οι Μαυροβούνιοι να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια. Μετά από αυτές τις εξελίξεις και με την ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα να αποχωρεί από το παρκέ οι διαιτητές έκαναν τα πάντα για να ξεκινήσει και πάλι το ματς και οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στο γήπεδο αλλά όπως φάνηκε όλο αυτό το περιστατικό τους αποδιοργάνωσε και δεν μπόρεσαν ποτέ να μπουν στο κλίμα του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Μάλιστα οι άνθρωποι της Μπούντουτσνοστ κατήγγειλαν επίθεση και κατά την αποχώρηση τους για τα αποδυτήρια τονίζοντας: «Ενώ οι παίκτες μας κατευθύνονταν στα αποδυτήρια, επικράτησε απόλυτη ιστορία! Μας πέταγαν τα πάντα, ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους! Νομίσματα, μπαταρίες από τηλέφωνα, πέτρες, μπουκάλια, αναπτήρες και καρέκλες! Περίπου 40 οπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο, πλησίασαν τον πάγκο μας και επιτέθηκαν στον Νόρις Κόουλ, τον Ερλ Κλαρκ και τον Νεμάνια Γκόρντιτς».

Στα αγωνιστικά ο Ερυθρός Αστέρας εκμεταλλεύτηκε πλήρως την όλη σύγχυση που υπήρχε στο αντίπαλο στρατόπεδο και ξεκίνησε καλύτερα το ματς δείχνοντας στην αρχή να επιβάλλει πλήρως το ρυθμό του κάνοντας το 15-5. Οι Μαυροβούνιοι έκλεισαν τους δρόμους για το καλάθι τους και με τρίποντο του Κόουλ στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου μείωσαν σε 18-13.

Οι γηπεδούχοι όμως πήραν και πάλι το «πάνω χέρι» και προηγήθηκαν με 28-18 για να κάνουν το 41-21 στο 17΄με δίποντο του Ρίβερς. ενώ έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ 47-21.

Η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς συνέχισε να είναι σε ρόλο πρωταγωνιστή και πήγε τη διαφορά στο +29 (53-24 στο 22΄). Οι Σέρβοι έκαναν το 62-27 με δυο βολές του Φαγιέ πέντε λεπτά πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου. Τελικά το σκορ δεν άλλαξε και έτσι ο Ερυθρός Αστέρας πήρε τη νίκη και επιστρέφει στην Euroleague μετά από ένα χρόνο απουσίας του μιας και πέρσι είχε χάσει στους τελικούς από την Μπούντουτσνοστ.

O Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους (2/2 διπ., 5/8 τριπ., 0/1 βολές) και μάζεψε 6 ριμπάουντ ήταν ο πολυτιμότερος του αγώνα. Επίσης, πολύ καλός ήταν ο Φίλιπ Τσόβιτς με 9 πόντους, 2 ριμπάουντ και 9 ασίστ.Για την Μπουντούτσνοστ ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Νόρις Κόουλ, ο οποίος σημείωσε 9 πόντους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-13, 47-31, 74-37, 97-54. 

 

 

 



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved