ΑΕΚ-Μπάμπεργκ 69-67: Ο Ράις της «έκλεψε» την πρόκριση!

ΑΕΚ-Μπάμπεργκ 69-67: Ο Ράις της «έκλεψε» την πρόκριση!

Ο Ταϊρίς Ράις έβαλε ένα απίστευτο καλάθι, 5.5'' πριν το τέλος κι έστειλε την Μπάμπεργκ στο Final 4 του BCL

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη (69-67) αλλά όχι την πρόκριση κόντρα στην Μπάμπεργκ, μολονότι βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 12 πόντους διαφορά. Αυτός που... έκλεψε την πρόκριση από τα χέρια των παικτών της ΑΕΚ ήταν ο Ταϊρίς Ράις, ο οποίος με ένα απίστευτο καλάθι έστειλη τη γερμανική ομάδα στο -2 αλλά και στο Final 4.

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος δεν θα μπορούσε να παίξει καλύτερη άμυνα αλλά ο Αμερικανός γκαρντ απέδειξε πόσο ποιοτικός παίκτης είναι! Την τελευταία επίθεση πήρε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος αστόχησε σε ένα δύσκολο σουτ μπροστά σε δύο αντιπάλους.

Το... όνειρο του repeat, λοιπόν, χάθηκε για την «Ένωση», η οποία πάντως έχει κάθε λόγο να «φωνάζει» συνολικά για τη διαιτησία των δύο αναμετρήσεων με την Μπάμπεργκ. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Μπάμπεργκ ξεκίνησε τον αγώνα με ξεκάθαρη διάθεση να κάνει σετ επιθέσεις και να περάσει την μπάλα στον Αλεξάντερ, ωστόσο η ΑΕΚ εμφανίστηκε ιδιαίτερα διαβασμένη. Ο Χάντερ ήταν σε πολύ καλή κατάσταση (11π., 8ρ. ως το ημίχρονο) και συνέβαλε ώστε οι «κιτρινόμαυροι» να μαζέψουν 12 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο 20λεπτο. Κάπως έτσι η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 30-24 στο 15'.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν ότι δεν μπορούσε να σκοράρει έξω από τα 6μ75 ούτε με... αίτηση (1/13 τρίποντα)! Το συγκεκριμένο γεγονός σε συνδυασμό με την άμυνα ζώνης που έπαιζαν οι φιλοξενούμενοι δεν της επέτρεψε να επιβάλει τον ρυθμό της. Όχι βέβαια ότι η Μπάμπεργκ ήταν πιο αποτελεσματική (βλ. 1/10τρ.). Γενικότερα, οι δύο ομάδες ήταν άστοχες, έχοντας μαζί 27/73 σουτ(!), αλλά το ματς είχε κατά διαστήματα έναν... τρελό ρυθμό, με αποτέλεσμα να δούμε αρκετές εντυπωσιακές φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο έξι σουτ εκτός ρακέτας ήταν εύστοχα.

Οι παίκτες του Μπάνκι δεν είχαν υπομονή στην επίθεση αλλά με πρωτοστάτη τον Λαρεντζάκη έπαιξαν ορισμένες καλές άμυνες και δεν επέτρεψαν στην Μπάμπεργκ να βρει ρυθμό. Παράλληλα, «φόρτωσαν» τους αντιπάλους τους με φάουλ και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με +8 (45-37 στο 26').

Σε εκείνο το σημείο εκείνος που πήγε να αλλάξει το μομέντουμ ήταν ο Ράις, ο οποίος πέτυχε 8 σερί πόντους και συνέβαλε στο επιμέρους 10-1, το οποίο έφερε τη γερμανική ομάδα μπροστά (47-46 στο 28'). Ο Τζέιμς, όμως, πέτυχε 6 κρίσιμους πόντους (όσους είχε σε όλο το πρώτο μέρος) και επέτρεψε στην ΑΕΚ να επιστρέψει σε διαφορά... πρόκρισης. Ο Λαρεντζάκης έμοιαζε με... αμυντικό εξολοθρευτή και στο 32ο λεπτό μετά από κλέψιμο κέρδισε το αντιαθλητικό από τον Χίκμαν (ήταν και το 5ο προσωπικό του).

Η συγκεκριμένη φάση έδωσε το μομέντουμ στην ΑΕΚ, η οποία «έτρεξε» σερί 9-0 και ξέφυγε για πρώτη φορά με 12 πόντους (63-51 στο 33'). Δεν είχε, όμως, και πάλι την υπομονή και τα τρίποντα του Τέιλορ έβαλαν και πάλι τους φιλοξενούμενους στη διεκδίκηση της πρόκρισης (65-60 στο 36'). Η Μπάμπεργκ από τη στιγμή που επέστρεψε απέκτησε το μομέντουμ, την ώρα που οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι άρχισαν να βγάζουν μια φυσιολογική κούραση με δεδομένες και τις απουσίες. Τελικά, η ομάδα του Νίκου Ζήση πήρε την πρόκριση με το μεγάλο καλάθι που πέτυχε ο Ράις, 5.5'' πριν το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-32, 54-49, 69-67.

Δείτε τα στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved