ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 62-63: Πρόκριση με... παίκτη παραπάνω!

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 62-63: Πρόκριση με... παίκτη παραπάνω!

Ο κόσμος δημιούργησε τρομερή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ κι οδήγησε την κακή ΑΕΚ στην πρόκριση για τα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση και τελικά πήραν με... επαγγελματικό τρόπο την πρόκριση, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής (63-62) από την Αθήνα κι αποχαιρέτησε με το κεφάλι ψηλά τη διοργάνωση.

 Η ΑΕΚ πέρασε στους «8» καθώς είχε νικήσει με 9 πόντους στην Πυλαία αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν απελπιστικά άστοχη, μετρώντας 22/61 σουτ, ενώ έχασε κατά κράτος στον τομέα των ριμπάουντ (28-43)! Είχε, όμως, στο γήπεδο... παίκτη παραπάνω καθώς ο κόσμος της έδωσε βροντερό παρών, έφερε στη μνήμη όλων εικόνες από το περσινό Final-4 του BCL κι «έσπρωξε» την ομάδα στην πρόκριση. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν ακόμα και στο +5 αλλά έμοιαζε με θαύμα η ολική ανατροπή από τη στιγμή που έκαναν 21 λάθη και είχαν 22/51 σουτ. Το κυριότερο είναι ότι και στο δεύτερο ματς είχαν σε κακή ημέρα τους Φιλ Γκος και Ουίλιαμ Χάτσερ, οι οποίοι μέχρι το 25ο λεπτό είχαν μαζί 0/6 σουτ!

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Μπάνκι βρήκαν τρόπο να... φρενάρουν το καλό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι προηγήθηκαν με 10-5 στο 5ο λεπτό. Οι «κιτρινόμαυροι» διάβασαν σωστά την αντίπαλη άμυνα και με τρίποντο του Τσαλμπούρη προηγήθηκαν με 23-16 (13'). Ο ΠΑΟΚ απάντησαν με σερί 7-0 αλλά μετρώντας 11/28 σουτ στο πρώτο μέρος δεν θα μπορούσαν να αντέξουν, μολονότι είχαν 8 επιθετικά ριμπάουντ!

Η ΑΕΚ άντλησε ενέργεια από την άμυνα της, με τον Σαντ-Ρος να μετράει τρία στο πρώτο 20λεπτο! Κάπως έτσι έφτασε τη διαφορά ως το +9 (32-23 στο 19'), έχοντας 15 πόντους από τα 11 λάθη του ΠΑΟΚ που αντίστοιχα πήρε μόλις 4! Οι φιλοξενούμενοι με ακόμη ένα ξέσπασμα τους μείωσαν στο καλάθι (32-30) και γενικά δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να ξεφύγει και να βάλει πρόωρο τέλος στην υπόθεση νίκη. Με τους Γκος και Χάτσερ, όμως, να είναι εκτός αγώνα (είχαν μαζί 0/6 σουτ στο 25') δεν μπορούσαν να κυνηγήσουν και την ολική ανατροπή όσον αφορά στην πρόκριση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν οι δύο Αμερικανοί γκαρντ είχαν ορισμένες εκλάμψεις στην τρίτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε με άλλη ομάδα και προηγήθηκε για πρώτη φορά μετά το 5ο λεπτό! Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους 17-4, μετέτρεψαν το 39-30 (24') σε 43-47 (29') και άρχισαν να ελπίζουν...

Ο ΠΑΟΚ, μάλιστα, έδειχνε να παίρνει το μομέντουμ όταν βρέθηκε στο +5 (50-45 στο 32') αλλά ένα τρίποντο του Ματσιούλις στη λήξη του χρόνου έμοιαζε με «μαχαιριά» ειδικά από τη στιγμή κι οι δύο ομάδες ήταν πολύ κακές. Από την μια η ΑΕΚ αδυνατούσε να σκοράρει κι από την άλλη ο ΠΑΟΚ να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το φινάλε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη, χάρη σε καλάθι του Γκος λίγο πριν τη λήξη, και η ΑΕΚ την πρόκριση καθώς είχε επικρατήσει με 9 πόντους στον πρώτο αγώνα. Επαγγελματική πρόκριση...

Τα δεκάλεπτα: 18-14,32-27, 45-47, 62-63.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery... 



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved