ΑΕΚ-Ντιζόν 80-56: Την έκανε μια... χαψιά!

ΑΕΚ-Ντιζόν 80-56: Την έκανε μια... χαψιά!

Η ΑΕΚ δεν άφησε τη Ντιζόν να... πάρει ανάσα, επικράτησε 80-56 κι έκανε άλλο ένα βήμα για την πρωτιά του ομίλου της στο Basketball Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» μολονότι δεν ξεκίνησαν καλά, ανέβασαν σταδιακά την απόδοση τους και με αποκορύφωμα την τρίτη περίοδο έφτασαν άνετα στην πρώτη τους ευρωπαϊκή νίκη για το 2019.

Η ενέργεια που έβγαλε στην άμυνα, ήταν το στοιχείο που έκανε τη διαφορά για την «Ένωση», η οποία δέχθηκε μόλις 9 πόντους στην τρίτη περίοδο. Το ίδιο χρονικό διάστημα ο Χάντερ είχε μόνος του 15! Ο Αμερικανός ψηλός ήταν και πάλι εντυπωσιακός, κάνοντας μια... χαψιά τους αντίπαλους ψηλούς, όπως και γενικότερα η ΑΕΚ την Ντιζόν.

Η εξέλιξη του αγώνα 

Το ξεκίνημα δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ο Λούκα Μπάνκι, καθώς η ΑΕΚ σημείωσε μόλις 4 πόντους (όλους ο Ματσιούλις) στα πρώτα πέντε λεπτά και βρέθηκε νωρίς στο -6 (10-4). Σταδιακά, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» βελτίωσαν την άμυνα τους και βρήκαν λύσεις στην επίθεση, ελέγχοντας τον ρυθμό.

Αυτό συνέβη κυρίως λόγω της ευχέρειας που είχαν να μαζεύουν επιθετικά ριμπάουντ, ανανεώνοντας επιθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 15', ο Θίοντορ μάζεψε το 7ο επιθετικό ριμπάουντ της ΑΕΚ, η οποία βρέθηκε στο +9 (31-22 στο 17'). Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι κι έτσι κατάφεραν να μαζέψουν κάπως τη διαφορά, με την «Ένωση», πάντως, να διατηρεί τον έλεγχο παρά το κακό ποσοστό έξω από τα 6μ75 (4/15τρ.).

Με «όπλο» την άμυνα και τον Χάντερ να σημειώνει 6 μαζεμένους πόντους (είχε 7 στο πρώτο ημίχρονο), η ΑΕΚ βρέθηκε στο +11 (46-35) λίγο πριν τα μισά της τρίτης περιόδου. Οι παίκτες του Μπάνκι έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα και χτύπησαν στο transition, με τον Λαρεντζάκη να κάνει πολύ καλή δουλειά στο οργανωτικό κομμάτι.

Κάπως έτσι οι «κιτρινόμαυροι» επιβλήθηκαν απόλυτα των αντιπάλων τους, με τη διαφορά να έχει διαρκώς ανοδική τάση, με την περίοδο να ολοκληρώνεται με την ΑΕΚ για πρώτη φορά στο +23 (62-39). Η Ντιζόν σκόραρε μόλις 9 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, την ώρα που ο Χάντερ είχε τους 15 από τους 26 που σημείωσε η ελληνική ομάδα.

Οι παίκτες του Μπάνκι συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και έφτασαν τη διαφορά ως το +28 (80-52 στο 38'), με τον Μπάνκι να δίνει χρόνο συμμετοχής και στους Μωραϊτη, Τσαλμπούρη.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 36-30, 62-39, 80-56.



Δύο σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για Champions League και Euroleague
Δύο σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για Champions League και Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τα highlights από το τρίπλ νταμπλ στο τελευταίο ματς των Μπακς στη σεζόν
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τα highlights από το τρίπλ νταμπλ στο τελευταίο ματς των Μπακς στη σεζόν
NBA: Οι Πρωταθλητές Σέλτικς προκρίθηκαν με επιβλητικό τρόπο! – Όλα τα αποτελέσματα
NBA: Οι Πρωταθλητές Σέλτικς προκρίθηκαν με επιβλητικό τρόπο! – Όλα τα αποτελέσματα
Εφές - Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Ναν αλλάζει τα δεδομένα και τις ισορροπίες
Εφές - Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Ναν αλλάζει τα δεδομένα και τις ισορροπίες
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved