ΑΕΚ-Νίμπουρκ 80-76: Αρνείται να χάσει...!

ΑΕΚ-Νίμπουρκ 80-76: Αρνείται να χάσει...!

Η ΑΕΚ νίκησε (80-76) τον... κακό της δαίμονα, Νίμπουρκ κι έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Η «Ένωση» έκανε παράλληλα άλλο ένα βήμα προς την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο της στο Basketball Champions League, λυγίζοντας του πρωταθλητές Τσεχίας, οι οποίοι όπως και στον πρώτο γύρο (όπου η ΑΕΚ είχε νικήσει στη δεύτερη παράταση) την έφεραν στα... όρια!

Οι παίκτες του Μπάνκι, όμως, έδειξαν σκληράδα και χαρακτήρα γι' ακόμα ένα ματς! Κάπως έτσι μολονότι δεν έκαναν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση πήραν μια υπερπολύτιμη νίκη, λίγες ημέρες πριν δώσουν το πιο σημαντικό τεστ τους τη φετινή σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ο Βινς Χάντερ ήταν για ακόμη μια φορά ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την ΑΕΚ, η οποία είδε επίσης τον αρχηγός της να... βγαίνει μπροστά όταν τον χρειαζόταν αλλά και τον Γιόνας Ματσιούλις να κάνει «αθόρυβα» και χωρίς να εντυπωσιάσει νταμπλ νταμπλ (15π., 10ρ.).

Η ΑΕΚ χρειάστηκε στο φινάλε και τη... βοήθεια της τύχης καθώς το τρίποντο του Μπρέισι Ράιτ, 7'' πριν το τέλος δεν βρήκε στόχο, αλλά αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την τεράστια προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» σε μια βραδιά που δεν ήταν η καλύτερη τους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον Ματσίουλις να σημειώνει 8 πόντους στο πρώτο 7λεπτο, η ΑΕΚ προσπάθησε να «χτίσει» διαφορά αλλά η ευκολία με την οποία έπαιρναν οι φιλοξενούμενοι επιθετικά ριμπάουντ της... έκοψαν τη φόρα. Η Νίμπουρκ μέσω των επιθέσεων που ανανέωσε βρήκε πόντους στο «ζωγραφιστό», την ώρα που η οι παίκτες του Μπάνκι έδειχναν να μην έχουν ενέργεια σε καμία από τις δύο πλευρές του παρκέ.

Σταδιακά η «Ένωση» έσφιξε την άμυνα της αλλά δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην επίθεση, κάτι που επέτρεψε στους πρωταθλητές Τσεχίας να προηγηθούν με 35-29 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νίμπουρκ είχε 10 επιθετικά ριμπάουντ, σκοράροντας 20 πόντους μέσα από τη ρακέτα ως εκείνο το σημείο.

Μέσω της άμυνας οι παίκτες του Μπάνκι δημιούργησαν προϋποθέσεις για να πάρουν πόντους στο τρανζίσιον κυρίως με τον Σαντ-Ρος (είχε 8 μαζεμένους το συγκεκριμένο διάστημα) έδειξαν να παίρνουν το μομέντουμ του αγώνα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο λόγος ακούει στο όνομα Γκλεν Κόζεϊ, ο οποίος σημείωσε με τη σειρά του 8 σερί πόντους κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 47-43.

Με τα πράγματα να μην εξελίσσονται όπως θα ήθελε η ΑΕΚ, αυτός που κλήθηκε να βγει μπροστά ήταν ο αρχηγός στην τέταρτη περίοδο! Ο Σάκοτα «καθάρισε» φάσεις στην άμυνα κι έβαλε όλους τους πόντους στο 8-0 που έφερε τους «κιτρινόμαυρους» στο +7 (63-56 στο 33') αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν την απάντηση κι έχοντας 8/14 τρίποντα στα πρώτα 17 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου πέρασαν μπροστά με 72-71!

Όπως ήταν αναμενόμενο ο αγώνας ήταν ντέρμπι μέχρι το φινάλε, με τον Χάντερ να βάζει τελικά την υπογραφή του καθώς ανανέωσε κρίσιμες επιθέσεις και πέτυχε 5/6 βολές στο φινάλε. Με δύο εξ αυτών έκανε το 80-76, 4.8 πριν το φινάλε. Βέβαια, οι «κιτρινόμαυροι» χρειάστηκαν και τη βοήθεια της... τύχης καθώς 7'' πριν το τέλος και με το σκορ 78-76 ο Μπρέισι Ράιτ αστόχησε σε τρίποντο...

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 29-32, 53-51, 80-76.

Δείτε τα στατιστικά των ομάδων στο gallery...



Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved