Μπάνκι: «Έπαιξε με θέληση rookie ο Ματσιούλις, χαρούμενος για τον Μωραϊτη»

Μπάνκι: «Έπαιξε με θέληση rookie ο Ματσιούλις, χαρούμενος για τον Μωραϊτη»

Ο Λούκα Μπάνκι αποθέωση τους παίκτες του τονίζοντας ότι είχαν υπέροχη απόδοση, με δεδομένες τις πολλές απουσίες.

Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση...

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γι’ αυτή τη νίκη. Οι προηγούμενες μέρες ήταν περίπλοκες στο να μπορέσουμε να βρούμε ενέργεια και να αντιμετωπίσουμε μια τόσο καλή ομάδα. Η Λιετκαμπέλις απέδειξε πόσο καλή είναι. Άλλαξε προπονητή, νίκησε την Ντιζόν και ήρθε εδώ για να αποδείξει ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική.Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, γιατί είναι απίστευτο πώς μπόρεσαν να βρουν ενέργεια μέσα από τόσο δύσκολες καταστάσεις. Σουτάραμε με 8% στα τρίποντα και παρ’ όλα αυτά μείναμε κοντά στον αντίπαλο. Δεν ήταν μόνο η καλή άμυνα, αλλά η πειθαρχία στο παιχνίδι. Κάναμε μόνο 5 λάθη. Προκαλέσαμε 17 λάθη στον αντίπαλο. Αυτό μπορεί να προσφέρει σταθερότητα στην ομάδα, ανεξάρτητα απο τα ποσοστά στα σουτ.Εμποδίσαμε την αντίπαλο να τρέξει, γιατί είναι πολύ καλή σε αυτό. Απόψε έβγαλε έναν αιφνιδιασμό. Κερδίσαμε επίσης τη μάχη των ριμπάουντ, πολλά επιθετικά. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα ανεξάρτητα από τα ποσοστά στα σουτ.Δεν μ’ αρέσει να αναφέρομαι ξεχωριστά σε ονόματα παικτών, αλλά πιστεύω ότι ο Ματσιούλις παρά τους 0 πόντους του, είχε ανεκτίμητη προσφορά. Εκτιμώ την προσπάθεια αυτού του παίκτη. Έχει απίστευτη καριέρα πίσω του κι όμως αποδέχθηκε να διαχειριστεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της ομάδας παίζοντας σε μια θέση που δεν είναι η φυσική θέση του, κάνοντας κάτι που δεν είναι αυτό που συνήθως κάνει. Και το έκανε με τη θέληση ενός rookie. Αυτό για παιδιά όπως ο Μωραΐτης, ο Ρογκαβόπουλος, ο Πράπας είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Πρέπει να εκμεταλλευτούν την παρουσία ενός τέτοιου παίκτη δίπλα τους.

Τελειώσαμε με τρεις νίκες αυτή την περίοδο, πήγαμε καλύτερα από ό,τι περίμενα. Έχουμε πρόβλημα να κάνουμε προπόνηση, κάθε βράδυ πρέπει να ανασκευάζουμε τη χημεία μας, να διανέμουμε διαφορετικά τα λεπτά συμμετοχής, αλλά έχουμε καλό πνεύμα. Δυστυχώς είμαστε ακόμα στο μηδέν όσον αφορά τη χημεία και την ταυτότητα. Δεν είναι αυτή η ομάδα που σκεφτόμαστε το καλοκαίρι. Δεν είναι η πραγματική ΑΕΚ.Ξέρω ότι όταν επιστρέψουν οι τραυματίες, ίσως δεν είναι δυνατό να εκτοξεύσουμε την απόδοσή μας, γιατί όταν επιστρέφει ένας τραυματίας πρέπει να ξαναχτίζεις την ομάδα. Το θετικό είναι ότι υπάρχει μεγάλη επιθυμία απ’ όλους για βελτίωση, ανεξάρτητα από τα προβλήματα». 

Για το να ψάχνει στην αγορά για παίκτη: «Ελπίζω πρώτα απ’ όλα ότι οι τραυματίες δεν θα λείψουν πολύ ώστε να μας αναγκάσουν να ψάξουμε στην αγορά. Απο την πρώτη μέρα είπα στους ανθρώπους της ομάδας ότι όραμά μου είναι να χτίσουμε μια ομάδα με παίκτες που θα μπορούν να παίζουν σε πολλές θέσεις. Την καλύτερη αγορά μπορείς να τη βρεις μέσα στην ομάδα. Βλέπετε τον Ματσιούλις να παίζει σε τρεις θέσεις. Τα γκαρντ, ο Σαντ Ρος κι ο Λαρεντζάκης παίζουν επίσης σε τρεις θέσεις. Τα νέα παιδιά προπονούνται σκληρά προσπαθώντας να βελτιωθούν. Αυτή είναι η καλύτερη αγορά».

Σχετικά με την καλή παρουσία του Μωραΐτη είπε: «Είμαι γενικά χαρούμενος, γιατί ό,τι η ομάδα έκανε σήμερα είναι υπέροχο. Ίσως οι φίλαθλοι να μην είναι ικανοποιημένοι, γιατί δεν είδαν σπουδαίο μπάσκετ, αλλά εγώ πιστεύω ότι τα παιδιά είχαν υπέροχη απόδοση. Είμαι χαρούμενος με τον Μωραΐτη και με όλα τα παιδιά, γιατί αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα και παίζουμε χειρότερα απ’ οσο θέλουμε. Τα παιδιά όμως έχουν μεγάλο κίνητρο. Ακόμα και στην κακή βραδιά, η ομάδα μένει ενωμένη. Ο Μωραιτης είναι rookie, μπορούμε να πούμε γιατί φέτος παίζει περισσότερα λεπτά απ’ όσο όλη τη ζωή του. Και είμαι χαρούμενος γιατί αποδέχεται το ρόλο του στην ομάδα. Είναι μια στιγμή στην καριέρα του να καταλάβει πώς θα γίνει επαγγελματίας και να το αποδεχθεί και να φτιάξει το ρόλο του στην ομάδα».

Μωραΐτης: "Η νίκη μας βασίστηκε στην άμυνα"

Ο Δημήτρης Μωραΐτης τόνισε από την πλευρά του: "Σήμερα πετύχαμε μια σπουδαία νίκη. Είχαμε τραυματισμούς και προσπαθήσαμε να τους αναπληρώσουμε. Η νίκη μας βασίστηκε στην άμυνα. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή και τα καταφέραμε. Προπονούμαι πολύ σκληρά. Δίνω το 100% για να είμαι εδώ για την ομάδα και να παίζω όσο καλύτερα μπορώ".



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved