ΑΕΚ-Φουενλαμπράδα 78-71: ΦουενΛΑΜΠρΑΔΑ στο μπόι του Χάντερ!

ΑΕΚ-Φουενλαμπράδα 78-71: ΦουενΛΑΜΠρΑΔΑ στο μπόι του Χάντερ!

Ο Βινς Χάντερ ήταν και πάλι όλα τα... λεφτά για την ΑΕΚ, η οποία νίκησε 78-71 τη Φουενλαμπράδα

Οι “κιτρινόμαυροι” με δεδομένο ότι έπαιζαν και χωρίς τους Σάκοτα, Ξανθόπουλο και Καββαδά δεν είχαν καθόλου εύκολο, ωστόσο όπως συνέβη στο Ντιζόν έτσι και κόντρα στην ισπανική ομάδα ο Χάντερ έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Δεν είναι μόνο η απόδοση του στην επίθεση (24π. με 11/16 δίποντα) αλλά κι η επίδραση που είχε στην άλλη πλευρά του παρκέ καθώς με αυτόν στο παρκέ οι “κιτρινόμαυροι” έπαιξαν αποτελεσματική άμυνα.

Η "Ένωση" μολονότι δεν εντυπωσίασε πήρε μια πολύτιμη νίκη, η οποία είναι κι η τέταρτη συνεχόμενη στο Basketball Champions League (όπου έχουν να χάσουν από την πρεμιέρα), αφήνοντας πίσω της τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Μπάνκι αποφάσισε να ξεκινήσει βασικό τον Τσαλμπούρη κι εκείνος εξελίχθηκε στην ευχάριστη έκπληξη στα πρώτα λεπτά, σημειώνοντας τους 7 από τους πρώτους 12 πόντους της ΑΕΚ. Ο Χάντερ ξεκίνησε εντυπωσιακά (8π. στο πρώτο δεκάλεπτο), ενώ οι “κιτρινόμαυροι” βρήκαν 9 πόντους από τα λάθη των αντιπάλων. Κάπως έτσι οι παίκτες του Μπάνκι βρέθηκαν στο +9 (24-15 στο 8').

Το... second unit της Φουενλαμπράδα, όμως, δημιούργησε προβλήματα δίνοντας λύσεις έξω από τα 6μ75 (4/9 τρίποντα). Η ισπανική ομάδα, που είχε 9 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο μέρος, πέρασε μπροστά (32-31 στο 16') αλλά με πρωτοστάτη και πάλι τον Χάντερ, η ΑΕΚ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με επιμέρους 10-2.

Η ελληνική ομάδα “άργησε” να μπει στο παρκέ μετά την ανάπαυλα, κάτι που επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να βρουν ρυθμό μέσα από τα τρίποντα (ξεκίνησαν με 2/3) και γύρισαν ξανά το ματς (48-47 στο 25'). Η αντίδραση της ΑΕΚ, όμως, ήταν αυτή που έπρεπε καθώς οι “κιτρινόμαυροι” πίεσαν σωστά στην άμυνα κι έτσι βρήκαν πόντους στον αιφνιδιασμό, με τον Χάντερ να είναι και πάλι πρωταγωνιστής.

Οι “κιτρινόμαυροι” με τρίποντο του Μωραϊτη προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 11 πόντους (66-55 στο 32'), αλλά όσο ο Χάντερ πήγε στον πάγκο για να ξεκουραστεί η ισπανική ομάδα "ροκάνισε" τη διαφορά και βρέθηκε στο -4 (66-62 στο 34'). Όταν, όμως, ο Αμερικανός ψηλός επέστρεψε η ΑΕΚ βελτιώθηκε πολύ στην άμυνα καθώς έκλεισε τους διαδρόμους προς το καλάθι, με αποτέλεσμα να βρει ρυθμό και στην επίθεση. Ένα μίνι... ξέσπασμα 8-2 ήταν αρκετό για να γείρει οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της, καθώς ξέφυγε με 74-64, 1'58'' πριν το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 41-34, 59-54, 78-71.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery...



Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ολυμπιακό
Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved