Μπάμ(περγκ) και κάτω η ΑΕΚ την Brose!

Μπάμ(περγκ) και κάτω η ΑΕΚ την Brose!

Η ΑΕΚ επικράτησε 93-86 της Μπάμπεργκ και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στο Basketball Champions League

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έπαιξε αποτελεσματική άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και εκμεταλλευόμενη την κάκιστη άμυνα των φιλοξενούμενων στα pick n' roll έβγαλε... νοκ άουτ την Μπάμπεργκ!

Ο Εξέβιερ Ρατάν-Μέις πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ, αν και γενικότερα οι “κιτρινόμαυροι” είχαν πολλές λύσεις στην επίθεση, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να δηλώνει “παρών” σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης.

Επίσης, οι "κιτρινόμαυροι" είχαν θετικό πρόσημο στη σχέση ασίστ / λαθών, ενώ παράλληλα ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να υποπέσουν σε 18 λάθη. Τα 8 τα έκανε ο Ταϊρίς Ράις, ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλό απόγευμα κάτι που δημιούργησε πολλά θέματα στη γερμανική ομάδα, από τη στιγμή που απουσίαζε κι ο Νίκος Ζήσης.   

Η εξέλιξη του αγώνα 

Η ΑΕΚ μπήκε με μεγάλη διάθεση στο παρκέ, ο Σαντ-Ρος έβγαλε ενέργεια (3ασ., 3κλ. στα πρώτα λεπτά), απελευθερώνοντας παράλληλα τους συμπαίκτες του. Αποτέλεσμα ήταν η ελληνική ομάδα να προηγηθεί με 19-11 (8'), διαφορά που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αν ο Ρούμπιτ δεν είχε φτάσει γρήγορα τους 8 πόντους!

Οι “κιτρινόμαυροι” πήραν πόντους σχεδόν απ' όλους τους παίκτες που έβαλε στο παρκέ ο Μπάνκι και εκμεταλλευόμενοι και το αντιαθλητικό που χρεώθηκε ο ΜακΝτάουελ-Ουάιτ βρέθηκε για πρώτη φορά στο +11 (30-19 στο 12'). Με τον Ρόμπερσον να δείχνει γιατί τον επέλεξε η ΑΕΚ, έχοντας 9 πόντους (4/4διπ.) σε 8 λεπτά, η ελληνική ομάδα άντεξε στην αντεπίθεση και με τον Λαρεντζάκη να αναλαμβάνει τα ηνία στο σκοράρισμα προηγήθηκε με 38-23 (16').

Ο Ρούμπιτ (12π. με 5/5διπ. σε 13') ήταν αυτός που κρατούσε την Μπάμπεργκ μέσα στο παιχνίδι, με την “Ένωση” να πηγαίνει στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά χάρη στο buzzer-beater του καλού, Ρατάν-Μέις. Ο Καναδός γκαρντ ήταν κι αυτός που “μίλησε” μετά την ανάπαυλα όπου η ΑΕΚ θύμισε την... ΑΕΚ του δεύτερου ημιχρόνου με τη Χάποελ, επιτρέποντας στην Μπάμπεργκ να πλησιάσει στο -4 (49-45 στο 24'). Ο Ρατάν-Μέις, όμως, σημείωσε τους 4 από τους 8 αναπάντητους πόντους της ομάδας του για το 57-45 (26').

Ο περσινός κορυφαίος νέος παίκτης στο BCL, Άρνολντς Κουλμπόκα πέτυχε 3/3 τρίποντα στην τρίτη περίοδο κι γερμανική ομάδα πήγε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ούσα πίσω με μονοψήφια διαφορά. Εκεί πίεσε για να κάνει την ανατροπή, μείωσε σε 76-70 (33') αλλά η ΑΕΚ μέσω της αποτελεσματικής της άμυνας, έβγαλε σουτ με καλές προϋποθέσεις στην άλλη άκρη του παρκέ.

Με τον Ρατάν-Μέις να ξεπερνάει τους 20 πόντους, τον Γκρίφιν να γίνεται διψήφιος και τους Λαρεντζάκη, Ματσιούλις να προσφέρουν λύσεις, η “Ένωση” ξέφυγε ξανά με διψήφια διαφορά. Με δύο τρίποντα του “Λάρι” προηγήθηκε με 84-72 (36')! Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν αλλά η ΑΕΚ είχε την ψυχολογία, φτάνοντας στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 44-34, 67-59, 93-86.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery 



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved