ΑΕΚ-Χαποελ Ιερουσαλήμ 75-79: Την πλήγωσε ο... πρώην “κιτρινόμαυρος” Μπράουν

ΑΕΚ-Χαποελ Ιερουσαλήμ 75-79: Την πλήγωσε ο... πρώην “κιτρινόμαυρος” Μπράουν

Με κορυφαίο τον πρώην “κιτρινόμαυρο”, ΤζέιΚοβάν Μπράουν η Χάποελ Ιερουσαλήμ νίκησε 79-75 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα του Basketball Champions League.

Οι “κιτρινόμαυροι” έβγαλαν αντίδραση για ένα ημίχρονο μετά την “κακή” ήττα στο Περιστέρι αλλά δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν τη διψήφια διαφορά που πήραν. Η ελληνική ομάδα κατέρρευσε στην τρίτη περίοδο και με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν μπόρεσε να συνέλθει ξανά.

Φρόντισε γι' αυτό ο Μπράουν, ο οποίος “σκότωσε” με τα σουτ του την άμυνα της ΑΕΚ που είδε κι έναν άλλο πρώην παίκτη της, τον Τζος Όουενς να έχει εξαιρετική παρουσία. Γενικότερα, η Χάποελ φρόντισε να δείξει στην ομάδα του Μπάνκι, ότι η υπεράσπιση του τίτλου της θα είναι με αποστολή που μοιάζει με... mission impossible.

Η εξέλιξη του αγώνα 

Η είσοδος του Καββαδά στα μισά της πρώτης περιόδου ήταν αυτή που άλλαξε τα δεδομένα στο ξεκίνημα του αγώνα και βοήθησε την ΑΕΚ να κλείσει τους διαδρόμους προς το καλάθι της, την ώρα που στην άλλη άκρη του παρκέ ο Σάκοτα έδωσε ρυθμό στην επίθεση (8π. με 3/3 σουτ).

Τη... σκυτάλη από τον αρχηγό της “Ένωσης” πήρε ο Λαρνετζάκης, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ (βλ. 5π., 4ρ., 3ασ., 1κλ.) στα πρώτα 12 λεπτά που πάτησε παρκέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να φτάσει στο +11 (32-21) λίγο πριν τα μισά της δεύτερης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά είχαν βγει τελείως εκτός ρυθμού, μετρώντας 10/28 δίποντα!

Ο Μπράουν ήταν αυτός που ανέλαβε να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι και τα πήγε περίφημα, την ώρα που η έλλειψη “καθαρού” μυαλού οδήγησε τους “κιτρινόμαυρους” σε εύκολα λάθη. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό και έτρεξαν σερί 18-0 σε έξι λεπτά, μετατρέποντας το 45-34 σε 45-52! Γενικότερα, η ΑΕΚ δέχθηκε επιμέρους σκορ 2-13, μέχρι τις βολές του Σάκοτα στο 26'. Ο αρχηγός μαζί με τον Ρατάν-Μέις ήταν κι αυτοί που δεν επέτρεψαν να γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

Η άμυνα της ελληνικής ομάδας αδυνατούσε να περιορίσει τον Μπράουν, ο οποίος πέτυχε με τρίποντο στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έκανε το 55-61! Ήταν κομμάτι του 7-0 που έκανε η Χάποελ για να βρεθεί στο +10 (65-55), την ώρα που “κιτρινόμαυροι” δεν έβρισκαν τρόπο να σκοράρουν. 

Τα δύο τρίποντα του Γκρίφιν έμοιαζαν με... οξυγόνο για την ΑΕΚ, η οποία μείωσε σε 65-73 αλλά η άμυνα της αδυνατούσε να σταματήσει κάθε προσπάθεια των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Μπάνκι συνέχισαν να παλεύουν και στα τελευταία 24'' έκαναν ντέρμπι το ματς, μειώνοντας σε 75-77, 9'' πριν το φινάλε.

Ο Φελντέιν είχε 1/2 βολές (75-78) κι η Χάποελ έκανε φάουλ 4.2'' πριν το φινάλε, με τον Ρατάν-Μέις να χάνει την πρώτη βολή ενώ έκανε air ball στην προσπάθεια του να χάσει επίτηδες τη δεύτερη και κάπου εκεί όλα τελείωσαν...

Δείτε τα πλήρη στατιστικά των δύο ομάδων στο gallery



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved