Ξανθόπουλος: «Είμαστε αλλοπρόσαλλη ομάδα! Τι απαντήσεις να δώσουμε με τον Παναγιώτη;»

Ξανθόπουλος: «Είμαστε αλλοπρόσαλλη ομάδα! Τι απαντήσεις να δώσουμε με τον Παναγιώτη;»

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μιλάει στο Onsports για το... Deja vu με τη Στρασμπούρ, την αντίδραση της ΑΕΚ και τις αποδείξεις που ΔΕΝ χρειάζεται να δώσουν ο ίδιος κι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Αν υπήρχε ένα ματς που η εμπειρία των Ελλήνων παικτών της ΑΕΚ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση τότε αυτό είναι σίγουρα το χθεσινό με τη Στρασμπουρ. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος κι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν οι πρωταγωνιστές της επικράτησης (78-69) επί της γαλλικής ομάδας, η οποία φέρνει την «Ένωση» πιο κοντά στο Final 4.

Μάλιστα, ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού Superfoods είχε ενδεχομένως την πιο ουσιαστική βραδιά του από τότε που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ. Μια εμφάνιση που η στατιστική δεν λέει την αλήθεια για το πόσο καθοριστική ήταν...

Ο Ξανθόπουλος μίλησε στο Onsports για το +9 με το οποίο πάει η ΑΕΚ στον επαναληπτικό της ερχόμενης εβδομάδας, υπογραμμίζοντας ότι: «Η διαφορά για εμάς δεν λέει τίποτα. Όλοι το ίδιο θα πουν. Είτε κερδίζαμε για 9 πόντους, είτε χάναμε για 9, έχετε καταλάβει πως είμαστε αλλοπρόσαλλη ομάδα. Πρέπει να πάμε στο Στρασβούργο για να νικήσουμε και όχι να σκεφτόμαστε την διαφορά. Ούτως ή άλλως πρέπει να έχουμε αυτό το σκεπτικό, πόσω μάλλον τώρα».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων» στο χθεσινό ματς, ανέφερε: «Είχαμε αρκετά καλά διαστήματα, αλλά και κακά. Είναι μια... συνήθεια για εμάς αυτό. Βάλαμε καλύτερα το κορμί μας σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια με την συγκεκριμένη ομάδα. Πιέσαμε καλύτερα τους κοντούς της, που είναι η δύναμή της και από αυτούς εξαρτάται το παιχνίδι της. Με την καλή άμυνα, βγάλαμε κάποια καλάθια στον αιφνιδιασμό και ήρθε αυτή η νίκη. Τώρα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί. Το θετικό είναι ότι στα μεγάλα παιχνίδια έχουμε πάρει τις νίκες που θέλουμε. Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πως δεν χρειάζεται να σκεφτούμε την διαφορά, γιατί θα είναι λάθος. Εγώ το έχω ζήσει και πέρυσι αυτό με τον Άρη, που κερδίσαμε για 19 πόντους στην έδρα μας, μετά χάναμε για 22 και τελικά περάσαμε για 15-16».

Η ΑΕΚ εμφάνισε σε ακόμα ένα ματς τα γνωστά σκαμπανεβάσματα της και πήγε να «γκρεμίσει» τα πάντα στην τρίτη περίοδο, όταν επέστρεψε στη Στρασμπουρ να επιστρέψει και να περάσει μπροστά! «Deja vu! Αυτή τη φορά, όμως, αντιδράσαμε νωρίς και σε παιχνίδι που μετράει περισσότερο. Έχουμε σκαμπανεβάσματα, αυτή είναι η ομάδα μας, τι να κάνουμε; Δεχθείτε το κι εσείς (σ.σ. γέλια)» σχολίασε ο Ξανθόπουλος.

«Ας φέρουν πιο μικρούς να παίξουν»

Ο έμπειρος γκαρντ σχολιάζοντας την καθοριστική παρουσία του ίδιου και του Βασιλόπουλου, σχολίασε: «Τώρα ήμουν εγώ και ο Παναγιώτης... Εντάξει, είναι κάτι κοινότοπο αυτό, άλλη μέρα θα είναι κάποιος άλλος. Ο Πάνος έβαλε πολύ μεγάλα σουτ, τα χρειαζόταν κι εκείνος και η ομάδα. Βγήκε μπροστά και αυτός και άλλοι παίκτες. Λειτουργήσαμε καλά μετά το τρίτο δεκάλεπτο. Και σε θέμα ενέργειας ήμασταν καλά, αλλά και στο διάβασμα της άμυνάς μας και των επιθέσεων. Ήμασταν πιο επιθετικοί στα ατού της Στρασμπούρ». Όσο για το αν η εμφάνιση τους ήταν μια... απάντηση στους επικριτές για τους μεγάλους ηλικιακά παίκτες, σχολίασε: «Ας φέρουν πιο μικρούς να παίξουν (σ.σ. γέλια). Δεν έχω τέτοια θέματα εγώ. Αρχικά δεν ασχολούμαι με επικριτές. Λογικό είναι να μας κρίνουν. Η κριτική είναι ευπρόσδεκτη, αλλά όχι η κακοπροαίρετη. Δεν λέω να πουν ότι δεν παίξαμε καλά, αλλά όταν δεν συμπεριφέρεσαι σωστά σε κάποιον είναι λάθος. Γενικά δεν διαβάζω δεξιά κι αριστερά τι γίνεται, ούτε social media έχω, οπότε δεν επηρεάζομαι. Τώρα, τι απαντήσεις να δώσουμε; Ειδικά κι ο Παναγιώτης έχει ζήσει τόσα στην καριέρα του και θα μπορούσε να ζήσει κι άλλα, είχε, όμως, κάποιους τραυματισμούς. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να κερδίζει η ομάδα, να έχουμε μια πετυχημένη χρονιά και άσε τους άλλους να λένε! Πάντα θα υπάρχει αυτό, στην Ελλάδα είμαστε».

«Μας έδωσε φτερά ο κόσμος»

Η ΑΕΚ είχε την συμπαράσταση 13.000 κόσμου στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών, με τον Ξανθόπουλο να δηλώνει: «Ήταν εξαιρετικό, μας έδωσε φτερά! Τον χρειαζόμαστε τον κόσμο. Στα εκτός έδρας ματς η ατμόσφαιρα είναι καλύτερη, από την άποψη ότι δεν βοηθάει και το ΟΑΚΑ σε αυτό. Όταν είναι 4.000-5.000 κόσμου σε ένα αχανές γήπεδο, δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα. Παρόλα αυτά μας βοήθησαν, ειδικά εκεί που γύρισε το ματς η Στρασμπούρ. Τους ευχαριστούμε! Ξέρουμε πως έχουμε σκαμπανεβάσματα και δεν έχουμε παίξει καλό μπάσκετ, αλλά τα αποτελέσματα μετράνε. Και μέχρι τώρα αυτά, βάση προηγούμενων χρόνων και γενικά για την ΑΕΚ, είναι πολύ θετικά. Μακάρι να συνεχίσουν να είναι έτσι».

Τέλος, αναφερόμενος στο ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, είπε: «Τον έχουμε κερδίσει δύο φορές, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει αυτό και τρίτη φορά, μέσα στην έδρα του. Εμείς θα πάμε στο ΣΕΦ για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, όπως σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε σημαντικό ματς και την Μεγάλη Τετάρτη (σ.σ. με την Στρασμπούρ). Ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς, γιατί είναι σημαντικό αυτό, επειδή κάποιος μπορεί να μην είναι σε καλή κατάσταση και να βγει κάποιος άλλος μπροστά. Να πάνε όλα καλά, να κάνουμε μια καλή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και να έρθει το παιχνίδι με την Στρασμπούρ και να προκριθούμε».



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved