Ελλάδα - Εσθονία 87-75: Να περάσει ο επόμενος!

Ελλάδα - Εσθονία 87-75: Να περάσει ο επόμενος!

Η Ελλάδα νίκησε την Εσθονία με 87-75 και έκανε το πιο καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στη δεύτερη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου επικράτησαν της Εσθονίας με 87-75 και έκαναν το τρία στα τρία. Οι διεθνείς μας είχαν από την αρχή τον πρώτο λόγο, αλλά με ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο κι ένα επιμέρους σκορ 26-13 πήραν διαφορά ασφαλείας και τη διατήρησαν έως το τέλος. Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μπουρούσης που σημείωσε 21 πόντους και πήρε 8 ριμπάουντ. Πλεον η Εθνική περιμένει τον αγώνα της Κυριακής με τη Μεγάλη Βρετανία για να "σφραγίσει" τη συμμετοχή της στην επόμενη προκριματική φαση.

Στην πρώτη περίοδο οι ομάδες προσπάθησαν να... πυροβολήσουν από την γραμμή των 6.75. Το παιχνίδι αυτό βοήθησε την Εσθονία, που είναι ένα από τα βασικά της όπλα. Στο τέλος του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά και η Ελλάδα προηγήθηκε με 20-18.

Στη δεύτερη περίοδο η Εθνική μας επέβαλε το ρυθμό της και άρχισε να αποκτά διαφορά, με το +8 προς το τέλος του ημιχρόνου να είναι η μεγαλύτερη στον αγώνα.

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν καταιγιστικό. Με τον Μπορούση να είναι σε μεγάλη μέρα και να ακολουθεί ο Βασιλόπουλος, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ πόντων με το εθνόσημο, η Ελλάδα πήρε αβαντάζ 22 πόντων τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου και ουσιαστικά «καθάρισε».

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εσθονία «έπαιξε» το «τελευταίο της χαρτί» και προσπάθησε να μπει ξανά στο ματς. Η διαφορά, όμως, ήταν πολύ μεγάλη και το μόνο που κατάφερε είναι να μειώσει στους 11.

Το τελικό 87-75 έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα και ταυτόχρονα την πρόκριση στη δεύτερη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το 2019 στην Κίνα.

Δεκάλεπτα: 20-18, 35-29, 61-42, 87-75

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λούντζης 3, Κατσίβελης 6, Αθηναίου 1, Μπουρούσης 21, Μαργαρίτης 9, Μποχωρίδης 7, Σάκοτα, Βασιλόπουλος 17, Μαυροειδής 11, Γκίκας 3, Γιαννόπουλος 3, Κασελάκης 4

Εσθονία (Σοκ): Σοκ 16, Ταλτς 12, Κέεντους 8, Χέρμετ, Κανγκούρ 3, Ντόρμπεκ 4, Κούρμπας, Κάγιουπανκ, Όλμρε 3, Κίτσινγκ 14, Παασόγια 13, Κουλαμάε



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved