Πρέλεβιτς: «Δεν περίμενα φέτος να επανέλθουμε»

Πρέλεβιτς: «Δεν περίμενα φέτος να επανέλθουμε»

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς σχολίασε την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ ενώ αποκάλυψε και τα μελλοντικά του σχέδια.

Ποιότητα και σταθερό, υψηλό, αγωνιστικό προσανατολισμό, φανερώνει το τελευταίο διάστημα ο ΠΑΟΚ, μετά την... τρικυμία που είχε στην πορεία του, στην αρχή της φετινής σεζόν, με συνεχή αρνητικά αποτελέσματα στις υποχρεώσεις του. Στοιχεία στα οποία επικεντρώθηκε ο Μπάνε Πρέλεβιτς, μιλώντας στο περιθώριο του All Star Game 2018, στην Πάτρα (10-11/2).

Ο διοικητικός επικεφαλής του «Δικεφάλου» τοποθετήθηκε σε εκπροσώπους του Τύπου, στο «Δημήτρης Τόφαλος», λίγα λεπτά αφού ολοκλήρωσε το... έργο του στη γιορτή του μπάσκετ στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ως προπονητής της ομάδας των All Time Stars, ομολογώντας για τον ΠΑΟΚ πως «είχαμε ένα πλάνο, ένα σκεπτικό για την ομάδα, που μας βγήκε πολύ νωρίτερα. Δεν περίμενα φέτος να επανέλθουμε». Μοιράστηκε, ακόμη, τη χαρά του για την πρόκριση των «ασπρόμαυρων» στους «16» του Champions League, τονίζοντας πως δεν έχει προτίμηση για τον αντίπαλο που θα βγάλει η κληρωτίδα για την επόμενη φάση, μεθαύριο (14/2), στη Γενεύη.

«Τώρα ο ΠΑΟΚ είναι στα επίπεδα που πρέπει να βρίσκεται. Είναι λογικό η αρχή των υποχρεώσεων μιας ομάδας να είναι δύσκολη, όταν αυτή για χρόνια είχε το ίδιο προπονητικό καθεστώς. Πιστεύω πως επανήλθαμε και γρήγορα. Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα φέτος να επανέλθουμε! Πλέον, φτάσαμε σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο. Να διεκδικούμε, δηλαδή, κάποια πράγματα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη, αυτό που θέλαμε να το διεκδικήσουμε φέτος, το πετύχαμε, ενώ στην Ελλάδα θα προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, παρότι το φετινό είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, καθώς υπάρχουν πολλές και καλές ομάδες που διεκδικούν είσοδο στην τετράδα», επισήμανε εμφατικά.

Εξήγησε, επιπλέον, πως η τρέχουσα σεζόν για τον "Δικέφαλο" «... δεν ήταν στο μυαλό μας να είναι μεταβατική, αλλά έτσι όπως αρχίσαμε, δεν ξέραμε που θα... πάει το πράγμα. Είχαμε ένα πλάνο, ένα σκεπτικό για την ομάδα, που μας βγήκε πολύ νωρίτερα».

Σχολιάζοντας την εξασφάλιση παρουσίας της ομάδας στους «16» του Champions League, υποστήριξε: «Όταν κρατάς την ομάδα εδώ και χρόνια σε ψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι μεγάλη επιτυχία. Κάποια στιγμή, πριν από δύο χρόνια, είπα πως αν κάποιος μετρήσει τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των τελευταίων 7-8 ετών, θα διαπιστώσει πως ο ΠΑΟΚ έχει δώσει τα περισσότερα, μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση! Χάρηκα πολύ για την πρόκριση, έχουμε και μπόνους γι' αυτό από το χορηγό μας και είναι ό,τι καλύτερο (σ.σ. γέλια)! Οι επιτυχίες, από εκεί και πέρα, είναι για τους παίκτες και τον προπονητή».

Ιδιαίτερη προτίμηση, δε, για τον επόμενο ευρωπαϊκό αντίπαλο, που θα προκύψει από τη μεθαυριανή κλήρωση και θα είναι ένας εκ των Μπάνβιτ, Καρσίγιακα, Νίμπουρκ (σ.σ. η πρόκριση για τα προημιτελικά θα κριθεί σε διπλές αναμετρήσεις), ανέφερε πως δεν έχει.

«Δεν υπάρχει προτίμηση, γιατί νομίζω πως πρόκειται για πολύ καλές ομάδες. Η ομάδα μας είναι σε ένα επίπεδο, που αν παίξει καλά, μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε και αν δεν παίξει καλά, μπορεί να χάσει από τον οποιονδήποτε. Θεωρώ πως, γενικά, η "ψαλίδα" έχει μειωθεί πολύ μεταξύ των ομάδων, ισχύει ακόμα αυτό και για τη Euroleague. Άντε, να υπάρχουν 7-8 ομάδες που είναι καλύτερες από όλους, αλλά με τις υπόλοιπες, εάν παίξεις καλά, μπορείς να τις κερδίσεις. Όπως και δεν μπορείς, πλέον, να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τις ομάδες να διαθέτουν έξι Αμερικανούς. Δύο από αυτούς να βρεθούν στην καλή τους μέρα, μπορούν να σε κερδίσουν».

 



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved