Μπόγκατσεφ: «Για αυτό διάλεξα τον Πρίφτη»

Μπόγκατσεφ: «Για αυτό διάλεξα τον Πρίφτη»

Τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει τον Έλληνα τεχνικό για τον πάγκο της Ούνικς Καζάν αποκάλυψε ο πρόεδρος της ομάδας.

Ο Εβγκένι Μπόγκατσεφ παραχώρησε συνέντευξη σε ρωσική ιστοσελίδα και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη για τη θέση του πρώτου προπονητή. Φυσικά μίλησε και για τους λόγους του «διαζυγίου» με τον Κιθ Λάνγκφορντ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την αποχώρηση του Κιθ Λάνγκφορντ: «Ο Κιθ είναι ένας πραγματικός επαγγελματίας, ένας top class παίκτης, δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την ποιότητα και τον χαρακτήρα του. Οι αντίπαλοί μας όμως προσαρμόζονταν στο γεγονός πως η Ούνικς Καζάν βασιζόταν κατά βάση στο δικό του παιχνίδι, όπως επίσης εκείνο του Κίνο Κολόμ, με αποτέλεσμα να γίνεται μονοδιάστατος ο τρόπος παιχνιδιού μας. Είναι τρομερός σουτέρ, η μπάλα πήγαινε διαρκώς στα δικά του χέρια, κι οι αντίπαλοι άρχισαν να τον κουράζουν βάζοντας μέχρι τρεις παίκτες να τον μαρκάρουν στη διάρκεια του αγώνα. Στο τέλος της χρονιάς φάνηκε ότι αυτή η τακτική δεν απέφερε κέρδος για εμάς.

Ήταν σημαντικό να μένει λιγότερη ώρα στο γήπεδο, για να μπορεί να αποδώσει στον μέγιστο βαθμό. Φέτος βλέπουμε, για παράδειγμα, πως το παιχνίδι μας είναι περισσότερο ομαδικό, η μπάλα γυρίζει καλύτερα. Αυτό βέβαια είναι κάτι που βγάζω ως συμπέρασμα από την εικόνα μας στα φιλικά. Οι γηγενείς παίκτες παίζουν περισσότερο φέτος κι ο Δημήτρης Πρίφτης τούς εκτιμά όσο και τους ξένους».

Για την επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη: «Δούλεψε για αρκετά χρόνια στον Άρη, μία πολύ δυνατή ελληνική ομάδα που ανταγωνίζεται τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν ήταν σε θέση να τους αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις. Μου άρεσε ο Άρης όταν τον αντιμετωπίσαμε στην Ευρώπη, μας κέρδισαν κιόλας. Έχτισε μια ομάδα πολύ δυνατή, παρά τα οικονομικά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει. Ο Άρης έχει πολλά χρέη, αλλά οι παίκτες του δεν τα παράτησαν, έπαιξαν ενωμένοι μέχρι το τέλος και σε αυτό έχει μερίδιο κι ο προπονητής.

Ο Δημήτρης (Πρίφτης) δεν είναι προπονητής που θέλει μεγάλα συμβόλαια, όπως λένε. Θέλει να αποδείξει πράγματα, να δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει σε μια άλλη χώρα. Πρέπει να αντιληφθούμε πως η Ούνικς Καζάν δεν είναι στο επίπεδο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της Λοκομοτίβ Κουμπάν, της Χίμκι και της Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης. Του είπα "δείξε μας τι μπορείς να κάνεις, κι από εκεί και πέρα, μπορεί να ανεβάσουμε τα χρήματα».

Για τις συζητήσεις με τον Αντρέα Τρινκιέρι και τον Πέδρο Μαρτίνεθ: «Είχαμε μιλήσει με τον πρώτο και σχεδόν είχαμε συμφωνήσει με τον δεύτερο».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved