Σερβία-Ελλάδα 93-61: «Καμπανάκι» εν όψει  Ευρωμπάσκετ!

Σερβία-Ελλάδα 93-61: «Καμπανάκι» εν όψει Ευρωμπάσκετ!

Η Σερβία διέλυσε την Εθνική Ανδρών με 93-61 στο φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Βελιγράδι και τις φανέρωσε πολλές αδυναμίες τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Μετά τη νίκη κόντρα στο Μαυροβούνιο η ομάδα του Κώστα Μίσσα προσγειώθηκε ανώμαλα στην «σκληρή» πραγματικότητα. Κόντρα στην Σερβία δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική, έδειξε πολλά προβλήματα στην άμυνα και σε συνδυασμό με την αστοχία στην επίθεση υπέστη βαριά ήττα.

Μετά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, στη διάρκεια των οποίων οι δύο ομάδες έμειναν κοντά (6-4 στο 3’, 9-6 στο 4’40’’), η Σερβία έδειξε να θέλει να πατήσει το γκάζι, ξεκινώντας από την άμυνά της. Η Ελλάδα πάλι προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ, φτάνοντας στο 19-15 (9’) με τον Γιάννη Μπουρούση να αφήνει την μπάλα στο καλάθι στον αιφνιδιασμό. Τα λεπτά που ακολούθησαν όμως ήταν λιγότερο παραγωγικά για την Εθνική Ελλάδας.

Οι Σέρβοι πίεσαν, οδήγησαν την ελληνική ομάδα σε λάθη και το αποτέλεσμα ήταν ένα 17-0, το οποίο διαμόρφωσε το 38-15 (15’).  Από το 9’ το επόμενο εντός πεδιάς εύστοχο σουτ ήρθε για την ελληνική ομάδα στο 16’10’’ με ένα γκολ φάουλ από τον Νίκο Παππά με το πρώτο μισό να κλείνει 45-22.

Ο Μπογκντάνοβιτς έστειλε τη διαφορά στο +28 (50-22, 21’10’’) με τους Μπουρούση και Πρίντεζη να οδηγούν στο 52-29 (23’10’’). Η Σερβία όμως συνέχισε να κάνει το δικό της παιχνίδι με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς από τη γραμμή να στέλνει τη διαφορά στο +30 (66-36, 28’51’’).

Οι δύο ομάδες έψαξαν ακόμη πιο βαθιά στους πάγκους τους στην τέταρτη περίοδο. Η Σερβία έφτασε στο 75-40 (32’30’’), 79-43 (34’) και το 87-50 (36’30’’). Λίγο αργότερα πάτησε παρκέ για πρώτη φορά με την Εθνική Ανδρών ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με τον αγώνα να κλείνει με το τελικό 93-61.

Η Ελλάδα επιστρέφει αύριο στην Αθήνα, θα συνεχίσει τις προπονήσεις της στο ΟΑΚΑ και στο πρόγραμμά της έχει δύο ακόμη φιλικά με την Μεγάλη Βρετανία στο Λονδίνο στις 18 (προπονητικό) και 19 (επίσημο) Αυγούστου.

Δεκάλεπτα: 23-15, 45-22, 66-36, 93-61

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 8, Μπογκντάνοβιτς 14, Κάλινιτς 4, Λούτσιτς 13, Μιλοσάβλιεβιτς 4, Μπίρτσεβιτς 4, Στίματς 8, Λάζιτς 2, Μίτσιτς 7, Γκούντουριτς 8, Γιόβιτς 5, Κούζμιτς 5

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 2, Μπουρούσης 13, Σλούκας 2, Παππάς 8, Λαρεντζάκης, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 9, Αγραβάνης 3, Παπαπέτρου 5, Μήτογλου



Euroleague: Ξετρελάθηκε με την σπανακόπιτα ο Ιφί της Παρί
Euroleague: Ξετρελάθηκε με την σπανακόπιτα ο Ιφί της Παρί
Εθνική Ελλάδας: Πρόβλημα στη γάμπα ο Ρογκαβόπουλος
Εθνική Ελλάδας: Πρόβλημα στη γάμπα ο Ρογκαβόπουλος
Ξέσπασμα Αταμάν: «Γελοίο καλεντάριμ ήρθα μετά από άσχημη ήττα»
Ξέσπασμα Αταμάν: «Γελοίο καλεντάριμ ήρθα μετά από άσχημη ήττα»
Γρηγορίου: «Στόχος η 5η θέση, παίζουμε με αντίπαλο που έχει ψυχολογία»
Γρηγορίου: «Στόχος η 5η θέση, παίζουμε με αντίπαλο που έχει ψυχολογία»
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved