Αλεξανδρής: «Η Ρεάλ την έδρα, ο Ολυμπιακός το προβάδισμα»

Αλεξανδρής: «Η Ρεάλ την έδρα, ο Ολυμπιακός το προβάδισμα»

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ανέλυσε στο Onsports τον ημιτελικό του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ έχρισε φαβορί τους «ερυθρόλευκους»

Οι Πειραιώτες μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι έκαμψαν την αντίσταση της «αρκούδας» η οποία για μία ακόμα φορά στο τέλος έκανε τραγικά λάθη. Την ίδια ώρα ο Βασίλης Σπανούλης είχε βρει το… χέρι του βοηθώντας τα μέγιστα στην ανατροπή το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο «Τίγρης» κάνει την ανάλυση του ημιτελικού, ενώ παράλληλα σχολιάζει και τον επερχόμενο τελικό του των «ερυθρόλευκων» με την Ρεάλ, την Κυριακή.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Onsportsο πολύπειρος προπονητής:

Για τον Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός ήταν όπως τον περιμέναμε. Βασίστηκε στην καλή άμυνα όπως σε όλα τα παιχνίδια. Έλεγξε το ρυθμό, και τον κράτησε χαμηλά. Άγχωσε τους αντιπάλους. Έπαιξε με σχήματα που προβλημάτισαν την αντίπαλη ομάδα ειδικά αν λάβουμε υπόψη πως η ΤΣΣΚΑ είναι μία πλήρης ομάδας και έπαιξε για μεγάλο διάστημα με ψηλά σχήματα.

Ο Σφαιρόπουλος στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και ειδικά στο τέλος, χρησιμοποίησε αδόκιμα σχήματα, κάτι που συνηθίζει, όπως με δύο τεσσάρια, Πρίντεζη και Πέτγουει και στην ουσία με τρεις περιφερειακούς. Είχε καλύτερη προσαρμογή στα πικ εν ρολ. Υποχρέωσαν σε λάθη την ΤΣΣΚΑ όταν προηγήθηκε με εννέα πόντους. Δεν μπόρεσε να περάσει στα miss match την μπάλα. Αυτό που μέτρησε για ακόμα μία φορά είναι πως η ομάδα δεν θέλει να χάνει. Η καρδιά που έχει, η μαχητικότητα και φυσικά η ικανότητα του Σπανούλη που παρά την κακή αρχή, πήρε το παιχνίδι πάνω του και έβαλε αποφασιστικά καλάθια».

Για τον τελικό:

«Είχα δηλώσει στο παρελθόν ότι για εμένα η έκπληξη θα είναι ο Ολυμπιακός και δικαιώθηκα. Η διαίσθηση μου η μπασκετική, η ιστορία και η φανέλα του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια, μου έδωσαν την εντύπωση ότι θα είναι νικητής στο τουρνουά. Δεν θέλω να διαψευστώ. Η Ρεάλ έχει την έδρα, αλλά δεν έχει υπεροχή απέναντι στον Ολυμπιακό γιατί ξέρει να παίζει με έναν τρόπο. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο γιατί ο Έλληνας προπονητής σε βάζει στη λογική να βγεις έξω από τα νερά σου. Να σκεφτείς, να προβληματιστείς και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός σε αυτό το κομμάτι της τακτικής είναι πολύ δυνατός. Θεωρώ πως έχει πολλές πιθανότητες».

Για το τελείως διαφορετικό στιλ του Ολυμπιακού και της Ρεάλ:

«Και η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ παίζουν περίπου σαν την Ρεάλ. Απέναντι στον Ολυμπιακό δεν κατάφεραν να τον κερδίσουν, οπότε είναι αυτό που είπα πιο πριν. Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα με τη μαχητικότητα και το σωστό διάβασμα του παιχνιδιού να δυσκολέψει κάθε αντίπαλο και να πάει το παιχνίδι στα επίπεδα που θέλει. Αν βρεθεί και σε καλή βραδιά, είναι ικανός να κερδίσει. Δεν με τρομάζει η αποτελεσματικότητα που είχε η Ρεάλ απέναντι στη Φενέρ. Ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν υπήρχε η Φενέρ στο γήπεδο. Αποκλείεται ο Ολυμπιακός να δώσει όλα αυτά τα σουτ. Επαναλαμβάνω πως έχει μόνο τον γρήγορο τρόπο. Αν τη βγάλεις από αυτό το ρυθμό, τότε δεν έχει τύχη. Σε αυτό το κομμάτι ο Ολυμπιακός είναι ιδιαίτερα δυνατός. Είναι αυτό που θα μετρήσει για το παιχνίδι» .



Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved