Καϊμακόγλου: «Σταθερός ο Ολυμπιακός, μπορεί F4 ο Παναθηναϊκός»

Καϊμακόγλου: «Σταθερός ο Ολυμπιακός, μπορεί F4 ο Παναθηναϊκός»

Πίστη στις δυνατότητες των «αιωνίων», για πρόκρισή τους στο φετινό Final Four της Ευρωλίγκας, έδειξε ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Ο 32άχρονος φόργουορντ της Ούνιξ Καζάν, με δηλώσεις του στο Sport24 Radio 103.3, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου, τη δική του απουσία, αλλά και τον τρόπο που μπορεί η ρωσική ομάδα να επιστρέψει από του χρόνου. Μίλησε, επίσης, για την Εθνική Ελλάδας και το Γιάννη Αντετοκούνμπο, που όπως παραδέχθηκε τον έχει αφήσει άφωνο. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το εάν του λείπει η Ευρωλίγκα: «Φυσικά και μου λείπει και ειδικά φέτος που επέστρεψα πήρα μια… γεύση, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάμε πιο μακριά, στο Τορ 16, που δεν το έχω ζήσει ακόμα. Τουλάχιστον, επιστρέψαμε, παίξαμε κάποια παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμένα».

Για τη συμμετοχή της Ούνιξ Καζάν στο Eurocup: «Όταν αποκλειστήκαμε από την Ευρωλίγκα ήταν ένα σοκ για την ομάδα, γιατί όλοι πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάμε στο Top 16. Από εκεί και πέρα, επειδή είμαστε επαγγελματίες και το μπάσκετ δεν σταματάει, θέσαμε καινούργιο στόχο να προχωρήσουμε στο Eurocup όσο πιο πολύ μπορούμε. Ο στόχος της ομάδας είναι να ξαναβγεί στην Ευρωλίγκα και του χρόνου. Υπάρχουν δύο δρόμοι. Είτε κατακτώντας το Eurocup που δυστυχώς είναι λίγο μακρινό, γιατί πρέπει να ξεπεράσουμε τα όριά μας, είτε μέσω της VTB League. Όποια ομάδα πάει στον τελικό μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που είναι η καλύτερη ομάδα, θα προκριθεί στην Ευρωλίγκα».

Για τα διπλά παιχνίδια στο Eurocup: «Πλέον, η μεγάλη ιδιαιτερότητα στο σύγχρονο μπάσκετ είναι μέσα σε ένα τρίλεπτο το πώς χτίζεται ο ρυθμός, μπορείς να αλλάξεις τη διαφορά δέκα και δεκαπέντε πόντων. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε έτοιμοι, να είμαστε χαλαροί, να παίξουμε πολύ δυνατά, κάτι που δεν κάναμε στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και από εκεί και πέρα τα πάντα γίνονται».

Για το πώς βλέπει τις ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα: «Σημερινή εικόνα του Ολυμπιακού δυστυχώς δεν έχω, γιατί τελείωσε αργά ο αγώνας του. Γενικά, ο Ολυμπιακός δείχνει σταθερότητα όλο το χρόνο. Ειδικά στο Top 16 δείχνει μια φιλοσοφία κι αυτό που τον κάνει δυνατό νομίζω είναι ότι παίρνει ψυχολογία από την άμυνα, φαίνεται ότι όλη η ομάδα είναι συγκεντρωμένη σε αυτό που ζητάει ο προπονητής και από εκεί και πέρα βρίσκουν όλοι οι παίκτες ρυθμό στην επίθεση. Νομίζω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί ξέρουμε ότι οι ομάδες που πετυχαίνουν είναι αυτές που παίζουν πολύ καλή άμυνα. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί ακριβώς να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό, γιατί το καλοκαίρι είχε πολλές αλλαγές, αλλά θεωρώ ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, έχει αντεπεξέλθει πάρα πολύ καλά σε αυτό που περίμενε ο κόσμος. Έκανε τρομερό πρώτο γύρο και σε κάποια παιχνίδια ήταν εξωπραγματικός. Όταν μια ομάδα δείχνει ότι μπορεί να παίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο, τότε όλες οι ομάδες θα πρέπει τη φοβούνται. Ο Παναθηναϊκός εύκολα ή δύσκολα θα περάσει στα προημιτελικά και με τον κόσμο του. Οπότε νομίζω πως με μια τέτοια εμφάνιση μακριά από το ΟΑΚΑ και με άλλη μία μέσα, με τον κόσμο του, μπορεί να τον οδηγήσει στο Final Four».

Για τη μετακίνηση του Νίκου Ζήση από την Ούνιξ Καζάν στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: «Ο Νίκος, πριν πάρει την απόφαση, ήμασταν μαζί στο δωμάτιο και τον είχα προετοιμάσει για τα πάντα. Από την πρώτη εβδομάδα έμεινε κατενθουσιασμένος αρχικά από τις γνώσεις που έχει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τι χαρακτήρας είναι και φυσικά το πώς διαχειρίζεται όλες τις καταστάσεις και πολλές φορές έχω δει μήνυμα στο κινητό μου που να μου λέει ότι τα πράγματα είναι ακριβώς όπως του τα έλεγα».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Nομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον φαίνεται πως έρχονται πολλοί νέοι παίκτες με ταλέντο, γιατί αυτοί θα πάρουν την σκυτάλη. Υπάρχει μια χημεία βετεράνων και παικτών που έρχονται με ενέργεια και ενθουσιασμό. Υπάρχουν τα πάντα, αθλητικότητα και εμπειρία. Πλέον, το θέμα είναι πώς ο κόουτς Κατσικάρης θα τοποθετηθεί στο παιχνίδι».

Για το Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι καταπληκτικός, με έχει αφήσει άφωνο. Έχει δουλέψει πολύ κι αυτό φαίνεται και από το σώμα του. Πλέον, έχει και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Στο ΝΒΑ παίζουν τελείως διαφορετικά και το ότι θα έρθει να παίξει με την Εθνική πρώτα ο Θεός θα είναι τελείως διαφορετικό το παιχνίδι του. Αυτό που ο Γιάννης πρέπει πλέον να βελτιώσει είναι η ψυχολογία στο σουτ, γιατί δεν το εμπιστεύεται τόσο πολύ. Είναι θέμα εμπιστοσύνης και διαβάσματος».



Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved