Κύπελλο Μπάσκετ Γυναικών: 3ος με «30άρα» ο Πρωτέας Βούλας

Κύπελλο Μπάσκετ Γυναικών: 3ος με «30άρα» ο Πρωτέας Βούλας

Ο Πρωτέας Βούλας αναδείχθηκε νικητής στο «μικρό τελικό» του 16ου Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών επικρατώντας 81-51 της Τερψιθέας, στο ΔΑΚ «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας.

Κορυφαίες για τις νικήτριες οι Μπάβαρντ (24π.), Νικολοπούλου (13π.) και Φασούλα (12π.) σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων για την ομάδα του Γιάννη Κτιστάκη. Από την «οικοδέσποινα» Τερψιθέα ξεχώρισε η Ουίλιαμς με 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 41-30, 61-40, 81-51.

Διαιτητές: Παπαφωτίου, Αντωνίου, Γιακείμη.

Οι συνθέσεις:

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Γιάννης Κτιστάκης): Τσικλάκη 3, Λύμουρα 2, Κίτσιου 2, Μπαρμπερίδου 2, Κολλάτου 8, Σπυριδοπούλου 3, Σωτηρίου 2, Νικολοπούλου 13, Μαντά 6, Φασούλα 12, Αναστασοπούλου 4, Μπράβαρντ 24.

ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Στέφανος Παπασπυριδάκος): Πολίτη, Γιαννοπούλου, Αξιοπούλου 11, Ισκιόγλου 11, Στεφάνου 4, Ουίλιαμς 19, Αγκάνι, Σπηλιώτη 6, Τζάρου.

Δηλώσεις:

Γιάννης Κτιστάκης (προπονητής Πρωτέα Βούλας): «Η αλήθεια είναι ότι φεύγουμε με μια πικρία, γιατί δεν το κρύβουμε ο Πρωτέας ήρθε με στόχο να περάσει στον τελικό. Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο γιατί είχαμε απέναντί μας είχαμε μια πολύ καλή ομάδα. Από το παιχνίδι του τελικού δεν έμεινα ευχαριστημένος, αλλά σήμερα ήταν ένας αγώνας που μας επέτρεψε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέες αθλήτριες να παίξουν, να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν και να πάρουν εμπειρίες. Το κέρδος για εμάς, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι αυτό ακριβώς, η παρουσία των νέων κοριτσιών και οι εμπειρίες που απέκτησαν. Εχουμε μπροστά μας τα πλέι οφ. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την ομάδα ετοιμοπόλεμη, ώστε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί».

Στέφανος Παπασπυριδάκος (προπονητής Τερψιθέας Γλυφάδας): «Το παιχνίδι δεν χρίζει κριτικής. Μας έλειπαν δύο βασικές παίκτριες της ομάδας. Δόθηκε η ευκαιρία και στον Πρωτέας Βούλας και σε εμάς αργότερα να χρησιμοποιήσουμε νεαρά κορίτσια για να πάρουν την παρθενική τους συμμετοχή στο φάιναλ φορ. Εμείς και βάσει βαθμολογίας ήμασταν το αουτσάιντερ, όμως, η αλήθεια είναι πως στενοχωρηθήκαμε λίγο στον ημιτελικό γιατί η ομάδα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και παίζαμε μέσα στην έδρα μας. Εκεί κρίθηκε και όλο το θέμα, στην ψυχολογία. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και μπορούσαμε. Αλλά συνολικά είναι μια χρονιά που το πρόσημο είναι θετικό γιατί η ομάδα παρέμεινε στην κατηγορία, κάτι που ήταν ο βασικός μας στόχος, συμμετείχαμε για πρώτη φορά σε φάιναλ φορ Κυπέλλου οπότε κλείνουμε χαρούμενοι την χρονιά».

Λολίτα Λύμουρα (παίκτρια Πρωτέα Βούλας): «Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία και το Δήμο Γλυφάδας. Είναι μια διοργάνωση πολύ ωραία. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και τον μπασκετάνθρωπο Περικλή Δορκοφίκη. Ήταν όλα άψογα. Όσον για τη δική μας θέση δεν μπορούμε να κρυφτούμε. Ο στόχος μας ήταν το Κύπελλο δεν τα καταφέραμε και δεν παίξαμε καλά για να κερδίσουμε το Ελληνικό. Από εκεί και πέρα αγωνιστήκαμε στον Μικρό Τελικό. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα ματς που δεν έχει νόημα γιατί αν δεν είσαι πρώτος στο Κύπελλο δεν σημαίνει τίποτα. Παρόλα αυτά παίξαμε, ευχαριστηθήκαμε, αγωνίστηκαν και οι νεαρές και έδειξαν ότι έχουν μέλλον».

Μαριάννα Αξιοπούλου (Παίκτρια Τερψιθέας Γλυφάδας): «Τελείωσε η διοργάνωση και τελείωσε νομίζω με πολύ άσχημο τρόπο για εμάς. Όχι γιατί χάσαμε και βγήκαμε τέταρτες, αλλά γιατί διασυρθήκαμε. Ήταν κάτι που δεν έπρεπε να επιτρέψουμε να γίνει, ωστόσο, φάνηκε ότι δεν είχε άλλα ψυχικά αποθέματα η ομάδα, πέρα από λύσεις, από τη στιγμή που δεν έπαιξε η Πέπη Βαλέτα και η Ελένη Σύρρα. Ξέραμε ότι πηγαίναμε σε μια αποστολή αυτοκτονίας πέντε άτομα ουσιαστικά. Η χρονιά κάπου εδώ τελειώνει για εμάς. Έχουμε έναν αγώνα με τον Πρωτέα την άλλη εβδομάδα που δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Είχαμε πολλά προβλήματα και δυσκολίες όλη τη χρονιά και θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στις συμπαίκτριές μου και στο προπονητικό τιμ».



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved