Μπέγκιτς στο Onsports: «Πέρασα δύσκολα στον Ολυμπιακό» (photos+videos)

Μπέγκιτς στο Onsports: «Πέρασα δύσκολα στον Ολυμπιακό» (photos+videos)

Ο Μίρζα Μπέγκιτς μιλάει στο Onsports για τους λόγους που δεν αγωνίστηκε πολύ στον Ολυμπιακό, με αφορμή την πρώτη του «επιστροφή» στο ΣΕΦ μετά από την αποχώρησή του από το λιμάνι, ως παίκτης της Λαμποράλ Κούτσα.

Ο Σλοβένος σέντερ με ύψος 2.16 αποκτήθηκε το 2013 από τους «ερυθρόλευκους», όμως δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στους Πειραιώτες, με τον ίδιο να εξηγεί τι ακριβώς έγινε.

Ο 29χρονος «ψηλός» πλέον κάνει νέα αρχή στη Λαμποράλ, όπου μέχρι στιγμής είναι ευχαριστημένος, έχοντας 7.8 πόντους (53.7% στα δίποντα, 75% στις βολές), 4.4 ριμπάουντ, 1.8 μπλοκ, 2.5 κερδισμένα φάουλ με 11 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο σε 8 ματς, 2 εκ των οποίων έχει ξεκινήσει βασικός.

Αντιμετωπίζεις την πρώην ομάδα σου τον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτό το ματς;

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Έχουν τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Ντάρντεν. Πολλούς καλούς παίκτες. Ειδικά στην έδρα τους μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αγώνα. Οπότε, θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς».

Την προηγούμενη φορά αντιμετώπισες τον Ολυμπιακό στη Βιτόρια. Τώρα «επιστρέφεις» για πρώτη φορά στο ΣΕΦ ως αντίπαλος μετά την αποχώρησή σου από τους Πειραιώτες. Θα σου «ξυπνήσουν» αναμνήσεις;

«Ναι, είχα κάποιες καλές αναμνήσεις και κάποιες όχι και τόσο καλές. Συνολικά, όλα ήταν καλά παρόλα αυτά».

Τι έγινε στον Ολυμπιακό και δεν μπόρεσες να παίξεις πολύ;

«Δυστυχώς λόγω των τραυματισμών στην αρχή της χρονιάς, με έφεραν πίσω. Δεν είχα παίξει για κάποιον καιρό και μετά ο προπονητής δε με εμπιστευόταν άλλο. Οπότε, αποφάσισε να με βάλει στο περιθώριο. Ωστόσο, από την άλλη, υπήρχαν και πολλά θετικά πράγματα. Είχα υποστήριξη από τους συμπαίκτες μου και οι οπαδοί ήταν απίστευτοι. Όλα είναι στη ζωή».

Έπαιξε ρόλο ο καβγάς που είχες στην αναμέτρηση με τη Γαλατάσαραϊ πέρσι, στη μη παραμονή σου;

«Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Είχα τον τραυματισμό και δεν έπαιξα για κάποιο διάστημα. Ήταν δύσκολο να επιστρέψω. Όταν επέστρεψα, άρχισα να παίζω. Όμως είχα και την τιμωρία από την Ευρωλίγκα για τον καβγά. Ήταν δύσκολα συναισθήματα για εμένα».

Δεν έχεις όμως μια αίσθηση εκδίκησης για τον Ολυμπιακό τώρα που παίζεις στη Λαμποράλ;

«Είμαι επαγγελματίας. Δε θέλω να εκδικηθώ κανέναν. Προσπαθώ να παίζω κάθε ματς όσο καλύτερα μπορώ και αυτό είναι όλο».

Τώρα κάνεις μια νέα αρχή στη Λαμποράλ. Είσαι ικανοποιημένος με τα πρώτα σου παιχνίδια εκεί;

«Ναι. Ήταν μια καλή αρχή για εμένα εδώ στη Λαμποράλ. Ήταν πιο εύκολο να προσαρμοστώ γιατί είχα ξαναπαίξει στην Ισπανία και γνωρίζω και τη γλώσσα».

Πώς περιμένεις τους επόμενους μήνες στην ομάδα; Τι θέλεις να πετύχεις στη Βιτόρια;

«Πάμε ματς με ματς γιατί έχουμε πολλούς νέους παίκτες και βασικά είναι μια καινούρια ομάδα από το ξεκίνημα της χρονιάς. Απλά προσπαθούμε να δουλέψουμε σκληρά και να δώσουμε το καλύτερο που έχουμε ελπίζοντας σε καλά αποτελέσματα».

Είστε μία από τις δύο ομάδες που έχουν κερδίσει φέτος τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Πιστεύεις ότι έχετε βρει τον τρόπο για να τον νικήσετε ξανά;

«Το ελπίζω, αλλά παίξαμε εντός και είναι διαφορετικό το να αγωνίζεσαι στην Ισπανία και την Αθήνα. Οπότε, θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας, πιστεύω».

Ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού πιστεύεις ότι χρειάζονται τη μεγαλύτερη προσοχή από εσάς;

«Έχουν πολλούς καλούς παίκτες, όπως ξέρεις και εσύ, όμως παίζουν όλοι μαζί. Εμείς πρέπει να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους και να βγάλουν ελεύθερα σουτ».

Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η Λαμποράλ φέτος στην Ευρωλίγκα;

«Έχουμε μια εντελώς καινούρια ομάδα και δεν ξέρουμε ακόμα ποια είναι τα όριά μας. Οπότε, απλά προσπαθούμε να τη χτίσουμε».

Συγκριτικά με την περασμένη περίοδο που ήσουν στον Ολυμπιακό, η ομάδα έχει έναν καινούριο προπονητή. Πιστεύεις ότι με αυτόν μπορεί να πάει καλύτερα;

«Πραγματικά δε γνωρίζω γιατί κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία στο μπάσκετ. Οπότε, δεν έχει να κάνει με τον προπονητή, αλλά με πολλά, όπως οι τραυματισμοί των παικτών και η χημεία. Δεν ξέρω».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες:

Μπέγκιτς στο Onsports: «Πέρασα δύσκολα στον Ολυμπιακό» (photos+videos)



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved