Κουζμίνσκας στο Onsports: «Θέλω και Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό» (photos+videos)

Κουζμίνσκας στο Onsports: «Θέλω και Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό» (photos+videos)

Ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, μιλάει στο Onsports μετά την ήττα της Ουνικάχα στη Μάλαγα από τον Ολυμπιακό και δεν μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε Παναθηναϊκό ή «ερυθρόλευκους» σε ενδεχόμενη πρόταση από Ελλάδα.

Ο 25χρονος Λιθουανός φόργουορντ έκανε το μεγάλο… μπαμ τη σεζόν 2012/13 στη Ζαλγκίρις Κάουνας και από εκεί μεταγράφηκε στους Ανδαλουσιανούς το 2013 διανύοντας φέτος τη δεύτερη χρονιά του στο «Μάρτιν Καρπένα».

Η εξέλιξή του στην Ισπανία είναι ακόμη μεγαλύτερη και αποτελεί πλέον έναν από τους καλύτερους παίκτες της Ευρωλίγκας, με τον ίδιο να βλέπει με καλό μάτι μια πιθανή μετακίνησή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν και όπως λέει μέχρι σήμερα δεν είχε δεχθεί κάποια σοβαρή προσφορά από ελληνικό σύλλογο.

Φέτος, έχει 10.2 πόντους (53.3% στα δίποντα, 28.1% στα τρίποντα, 87.5% στις βολές), 3.9 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 3.1 κερδισμένα φάουλ σε 22 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, έχοντας παίξει 11 ματς Ευρωλίγκας, βασικός σε όλα.

Τι σημαίνει για τη Μάλαγα που χάσατε εντός έδρας από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Top 16;

«Δεν είναι καλό για εμάς. Αν θέλεις να πας στον επόμενο γύρο πρέπει να κερδίζεις τουλάχιστον όλα τα παιχνίδια εντός και εμείς χάσαμε το πρώτο. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούσε να αλλάξουμε κάτι, οπότε πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά».

Σας πήγε αυτός ο αγώνας ένα βήμα πίσω;

«Όχι δεν το νομίζω. Έτσι είναι στη σεζόν. Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις. Φυσικά, κάνουμε το καλύτερο για να νικάμε. Ίσως δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας στις βολές. Δε χρειάζεται να το σκεφτόμαστε αυτό τώρα, μόνο το μέλλον».

Σε εντυπωσίασε κάτι από τον Ολυμπιακό;

«Πάνω κάτω τον ξέραμε. Ο Σπανούλης είχε την μπάλα, μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Έπαιξαν καλύτερα και εμείς δε βάλαμε τα σουτ μας. Έτσι πήγε».

Ποια είναι γενικά η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του;

«Πέρσι χάσαμε τέσσερα ματς από αυτούς και δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις εναντίον τους. Στο Τοπ 16 δεν υπάρχουν πλέον αδύναμες ομάδες. Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Ειδικά φέτος που έχουν νέους παίκτες όπως ο Λαφαγιέτ και ο Ντάρντεν που κάνουν την ομάδα τους ακόμη πιο δυνατή».

Πώς βλέπεις τα επόμενα ματς των δύο ομάδων;

«Δεν ξέρω. Πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε παιχνίδι τη φορά, στην Ισπανία και την Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός θα είναι πρώτος ή δεύτερος στο γκρουπ. Θα κάνουμε αυτά που ξέρουμε και θα δούμε τι θα γίνει».

Πέρα από την ήττα σας από τον Ολυμπιακό, στην Ισπανία προέρχεστε από μια μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης και είστε πρώτοι στο βαθμολογικό πίνακα. Πιστεύεις ότι μπορείτε να «σπάσετε» την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ και να κατακτήσετε τον τίτλο;

«Στις συναντήσεις μας δε λέμε αν θα πάρουμε ή θα χάσουμε το πρωτάθλημα. Δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι και μέχρι στιγμής είμαστε επιτυχημένοι. Αν δεν έχουμε προβλήματα ίσως συνεχιστεί αυτό, αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε υποσχέσεις αν θα το πετύχουμε ή όχι».

Εσύ είσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Μάλαγα. Πώς καταλαβαίνεις τη σημασία της παρουσίας σου στην ομάδα;

«Στην ομάδα μας δεν έχουμε σημαντικούς ή μη σημαντικούς παίκτες, αρχηγούς ή αστέρια. Όλοι περισσότερο ή λιγότερο είναι στο ίδιο επίπεδο. Η δύναμή μας είναι ότι μια μέρα μπορεί να είναι ένας πρωταγωνιστής και την άλλη κάποιος άλλος».

Είχες ποτέ πρόταση από την Ελλάδα;

«Όχι, μόνο για διακοπές (γελάει)».

Οπότε, δε σε έχει προσεγγίσει ποτέ ελληνική ομάδα για σε αποκτήσει;

«Όχι, ήμουν στη Ζαλγκίρις και τότε αποφασίστηκε να πάω στη Μάλαγα».

Ούτε διαπραγματεύσεις ή κάποια επαφή;

«Η ενημέρωση που έχω να δώσω τώρα είναι ότι δεν υπήρξε κάποια σοβαρή προσφορά ή κάτι τέτοιο».

Θα ήθελες όμως να παίξεις στην Ελλάδα;

«Γιατί όχι; Γνωρίζω παίκτες που έχουν αγωνιστεί εκεί, όπως ο Ματσιούλις και ξέρω ότι είναι ωραίο να παίζεις εκεί. Τα ματς έχουν εξαιρετική ατμόσφαιρα, οι οπαδοί είναι εκδηλωτικοί και γιατί όχι; Θα το ήθελα. Θα δούμε όμως. Η σεζόν τρέχει ακόμα και πρέπει να συγκεντρωθώ σε αυτό, να είναι όσο πιο δυνατή η ομάδα μου τώρα».

Αλλά ποια ομάδα προτιμάς, τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό;

«(Γέλια) Και οι δύο είναι πολύ δυνατοί. Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ γιατί συνήθως παίζω εναντίον τους».

Από τα παιχνίδια που έχεις παίξει κόντρα σε αυτούς, τι σε έχει εντυπωσιάσει περισσότερο;

«Όπως είπα, δεν έχουν και το μεγαλύτερο μυστικό στον κόσμο. Έχουν τους οπαδούς τους, αυτό θυμάμαι περισσότερο όταν έπαιζα στη Ζαλγκίρις. Ερχόμασταν από την κρύα Λιθουανία στην ηλιόλουστη Αθήνα και αυτές είναι οι αναμνήσεις μου. Και επίσης και οι δύο ομάδες παίζουν ομαδικό μπάσκετ, αγωνίζονται καλά. Μου αρέσει το μπάσκετ και των δύο ομάδων».

Η Λιθουανία έχει μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ με πολλούς σπουδαίους παίκτες. Εσύ είσαι ανερχόμενος. Ποιο είναι το είδωλό σου;

«Όταν ήμουν μικρός η μητέρα μου έπαιζε στην εθνική Λιθουανίας και ο αδερφός μου έπαιζε μπάσκετ επαγγελματικά, οπότε αυτοί ήταν τα είδωλά μου από την οικογένεια. Δεν είχα πολλά είδωλα εκτός. Έβλεπα πώς δουλεύουν και εγώ προπονούμουν για να γίνω τουλάχιστον τόσο καλός όσο ήταν και αυτοί. Όταν μεγάλωσα και έγινα επαγγελματίας δεν είχα κάποιο είδωλο. Απλά βελτιωνόμουν και ήθελα να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας:

Κουζμίνσκας στο Onsports: «Θέλω και Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό» (photos+videos)



Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved