Μαριάνοβιτς στο Onsports: «Σχολείο ο Ολυμπιακός για Ερυθρό Αστέρα» (photos+videos)

Μαριάνοβιτς στο Onsports: «Σχολείο ο Ολυμπιακός για Ερυθρό Αστέρα» (photos+videos)

Ο «πύργος» του Ερυθρού Αστέρα και καλύτερος παίκτης στη φετινή Ευρωλίγκα βάσει αξιολόγησης, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, εκθειάζει στο Onsports τον Ολυμπιακό και μιλάει για τα... μαθήματα που δίνουν οι Πειραιώτες στη δική του, αδελφοποιημένη με αυτούς, ομάδα, ενώ προβλέπει δυνατές μάχες στο ΣΕΦ.

Ο 26χρονος σέντερ των Σέρβων εντυπωσιάζει φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ με 17.4 πόντους (67.9% στα δίποντα, 73.3% στις βολές), 10.3 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 4.4 κερδισμένα φάουλ σε 28:39 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο σε 8 αγώνες, έχοντας ξεκινήσει ως βασικός σε όλους.

Ο ύψους 2.21 μέτρα Σέρβος διεθνής κατέχει την πρωτιά σε τέσσερις στατιστικές κατηγορίες (Αμυντικά Ριμπάουντ -59, εύστοχα δίποντα -53, συνολικά ριμπάουντ -82, σύστημα αξιολόγησης -204), ενώ έχει αναδειχθεί και δύο φορές MVP μιας αγωνιστικής (1-7) εκτοξεύοντας τις μετοχές του στο «χρηματιστήριο» του αθλήματος.

Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει περάσει από Χέμοφαρμ (2006-2010), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2010/11), Ζαλγκίρις Κάουνας (2010/11), Νίζνι Νόβγκοροντ (2011/12), Ραντνίσκι (2011/12) και Μέγκα Βιζούρα (2012/13) και δείχνει ότι θα απασχολήσει πολύ τους μπασκετόφιλους στο μέλλον με τα κατορθώματά του.

Έχετε την ευκαιρία να διεκδικήσετε την πρώτη θέση με νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Είναι αυτός ο στόχος σας ή δεν έχει σημασία για εσάς;

«Δε σκεφτόμαστε αυτό το παιχνίδι σε αυτόν τον τρόπο, διότι πάμε βήμα - βήμα. Ακόμη και αν κερδίσουμε στο ΣΕΦ δε θα έχουμε εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να νικήσουμε τον Ολυμπιακό με περισσότερους από 5 πόντους, να κερδίσουμε τη Λαμποράλ την τελευταία αγωνιστική και ο Ολυμπιακός να χάσει το παιχνίδι του με τη Γαλατά. Εξαιτίας όλων αυτών δε βάζουμε πίεση στους εαυτούς μας σε αυτό το σημείο. Ο βασικός μας στόχος είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάθε ματς, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στον Πειραιά, επίσης, ακόμη και αν γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατή ομάδα και το φαβορί σε αυτόν τον αγώνα».

Ο πρώτος αγώνας στο Βελιγράδι ήταν πολύ κλειστός. Πώς περιμένετε αυτόν στο ΣΕΦ;

«Στο πρώτο παιχνίδι στο Βελιγράδι είχαμε την ευκαιρία να δούμε πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Η ρεβάνς στο ΣΕΦ, σίγουρα, θα είναι πολύ δυνατό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχει πολύ έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες και το γεγονός ότι έφτασαν στο Top 16 πρώτοι σε αυτή τη σεζόν μεταξύ όλων των συλλόγων λέει πολλά για το είδος του παιχνιδιού τους και τις φιλοδοξίες τους. Αυτή η αναμέτρηση στο ΣΕΦ θα είναι μεγάλο σχολείο για τους νέους της ομάδας μας και ευκαιρία να μάθουν και να συλλέξουν εμπειρίες, κάτι που μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για εμάς στο υπόλοιπο της χρονιάς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε».

Ο Ερυθρός Αστέρας έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ σε αυτή την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Τι μπορείτε να κάνετε στο Top 16, κατά τη γνώμη σου; Μπορείτε να κάνετε το βήμα προς τα εμπρός και να είστε στο Top 8;

«Πριν από την έναρξη της σεζόν στόχος μας ήταν το Top 16. Τώρα που το καταφέραμε αυτό, δε θέλουμε απλά να συμμετάσχουμε εκεί. Είμαστε πεινασμένοι για περισσότερες νίκες, έχουμε υψηλό κίνητρο και ανυπομονούμε για το πρώτο ματς. Κάθε παιχνίδι θα είναι ένα μεγάλο σχολείο για αυτή τη νεανική ομάδα και μετά από κάθε αγώνα απλά μπορούμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο όμως, αλλά θα είναι μεγάλη πρόκληση για όλους μας».

Υπάρχει κάτι που σας εντυπωσιάζει από τον αντίπαλό σας, τον Ολυμπιακό;

«Στο πρώτο παιχνίδι στο Βελιγράδι έπαιξαν σπουδαία άμυνα. Ήταν πολύ επιθετικοί και αυτό με εντυπωσίασε περισσότερο».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Μαριάνοβιτς στον Ερυθρό Αστέρα:

Μαριάνοβιτς στο Onsports: «Σχολείο ο Ολυμπιακός για Ερυθρό Αστέρα» (photos+videos)



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved