Τελέτοβιτς στο Onsports: «Μην ξεγράφετε την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ!» (photos+videos)

Τελέτοβιτς στο Onsports: «Μην ξεγράφετε την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ!» (photos+videos)

Ο Μίρζα Τελέτοβιτς μιλάει στο Onsports για τη Βοσνία του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, τα προγνωστικά του για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της Ισπανίας, την Εθνική, την επιθυμία του να παίξει στην Ελλάδα, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, το ΝΒΑ και τους Μπρούκλιν Νετς.

Το στιλ του μοιάζει αρκετά με αυτό του Ντιρκ Νοβίτσκι και μετά από μια σημαντική καριέρα στην Ευρώπη με τη Λαμποράλ Κούτσα (πρώην Ταού Κεράμικα και Κάχα Λαμποράλ) το 2012 έκανε το άλμα για το ΝΒΑ, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα για τους Μπρούκλιν Νετς.

Αν και πλέον παίζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, όπου έχει καταφέρει να έχει μια ανταγωνιστική παρουσία, η αγάπη του για την πατρίδα του δεν του επιτρέπει καν να σκεφτεί να μην την εκπροσωπήσει σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Αυτό ήταν το κίνητρό του και ο 28χρονος Βόσνιος φόργουορντ ενίσχυσε το συγκρότημα του προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2015 κατορθώνοντας να το «οδηγήσει» στην τελική φάση, έχοντας ακόμη μεγαλύτερες φιλοδοξίες για το μέλλον.

Η Βοσνία κατάφερε να προκριθεί στο Ευρωμπάσκετ του 2015. Εσύ προσωπικά παίζεις στο ΝΒΑ, αλλά δεν είχες κανένα πρόβλημα να παίξεις για την εθνική σου ομάδα στα προκριματικά παρόλο που δεν ήταν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ή κάποια τέτοια μεγάλη διοργάνωση. Ποιο ήταν το κίνητρό σου;

«Δεν χρειάζομαι μεγαλύτερο κίνητρο από την αγάπη που νιώθω για την πατρίδα μου. Ποτέ δεν είχα δίλλημα για το αν θα παίξω για την ομάδα ή όχι. Είμαι αρχηγός της χώρας μου και νιώθω σπουδαία περηφάνια όταν εκπροσωπώ όλο το έθνος, το οποίο έχει υποφέρει. Μου δίνουν κίνητρο η επιτυχία και η χαρά όταν οι άνθρωποι νικούν».

Η Βοσνία δεν έχει παίξει ποτέ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Πιστεύεις ότι μπορείτε να τα καταφέρετε στο μέλλον με τους ανθρώπους που τρέχουν την ομάδα τώρα;

«Έχουμε την ποιότητα, αλλά συχνά μας λείπει η επιτυχία. Αν υπάρχουν κάποιες συγκυρίες στο μέλλον, κάτι που δεν έχει συμβεί νωρίτερα, πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Βέβαια, αυτές είναι δικές μου, για την ώρα, ανεκπλήρωτες επιθυμίες».

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι προπονητής σου για πολλά χρόνια, στο παρελθόν στη Λαμποράλ Κούτσα (πρώην Ταού Κεράμικα και Κάχα Λαμποράλ) και τώρα στην εθνική  Βοσνίας. Θα προπονήσει τον Παναθηναϊκό φέτος. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει εκεί;

«Πολλά πράγματα. Ο Ιβάνοβιτς είναι ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους προπονητές και κάθε δουλειά που αναλαμβάνει σε μια ομάδα, κάνει ό, τι χρειάζεται για να είναι ο καλύτερος. Με απώτερο στόχο τον αγώνα, συνδυάζει τη δουλειά με τη θυσία, οπότε περιμένω να κατακτήσει την Ελλάδα».

Αν ο Ιβάνοβιτς σου ζητήσει να πας στον Παναθηναϊκό, με ποιες προϋποθέσεις θα το έκανες;

«Είμαι παίκτης του Μπρούκλιν και δεν σκέφτομαι για τις προτάσεις από άλλους συλλόγους. Η θέση μου είναι στο ΝΒΑ και αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στο Μπρούκλιν».

Θα ήθελες να παίξεις στην Ελλάδα και για ποια ομάδα; Τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό;

«Γιατί όχι; Οι ελληνικές ομάδες είναι πολύ δημοφιλείς και δυνατές, αλλά σε αυτό το σημείο, αλήθεια, δεν μπορώ να πω σε ποιον θα προτιμούσα να παίξω, επειδή και οι δύο ομάδες χαίρουν της εκτίμησης και του σεβασμού μου».

Ποια άποψη έχεις σχηματίσει για αυτές;

«Στην Ελλάδα ίσως παίζουν το καλύτερο ευρωπαϊκό μπάσκετ και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ήταν πολλές φορές στην οροφή της Ευρώπης, τα λέει όλα για την ποιότητά τους. Με τη δύναμή τους πιθανώς να τα έβαζαν με πολλές ομάδες του ΝΒΑ και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα».

Η Βοσνία δεν παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της Ισπανίας, αλλά ποια είναι η γνώμη σου ότι μπορεί να συμβεί εκεί; Ποιες ομάδες βλέπεις ως τα φαβορί για ένα μετάλλιο;

«Οι Αμερικανοί έχουν να χάσουν πολύ καιρό και φυσικά είναι το φαβορί για τον τίτλο. Παρόλα αυτά, η Ισπανία έχει μια σπουδαία γενιά παικτών και μπορεί να λυγίσει τους Αμερικανούς. Στον τελικό στα σίγουρα θα παίξουν μεταξύ τους, επειδή σε αυτό το σημείο δεν βλέπω ποιος θα μπορούσε να τους σταματήσει».

Τι πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει η Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ;

«Θεωρώ πολλά. Έχουν ποιότητα, εμπειρία και δύναμη να καταφέρουν να φτάσουν ψηλά, αλλά σε αυτό το σημείο η Ισπανία και οι ΗΠΑ έχουν ένα αβαντάζ απέναντι στις άλλες ομάδες. Ωστόσο, δεν πρέπει φυσικά να ξεγράφονται η Αργεντινή, η Γαλλία και η Ελλάδα».

Τα τελευταία χρόνια και μετά από μια διακεκριμένη καριέρα στην Ευρώπη, παίζεις στο ΝΒΑ. Είσαι χαρούμενος εκεί; Είναι καλύτερα για σένα;

«Είναι διαφορετικά. Έπαιξα πολλά χρόνια στην Ευρώπη και είχα την επιθυμία να αποδείξω κάτι και στο ΝΒΑ. Όταν ωρίμασα σαν παίκτης, αποφάσισα να προσπαθήσω και νομίζω ότι τώρα τα πηγαίνω καλά. Την πρώτη σεζόν δεν έπαιξα πολύ, αλλά η δεύτερη χρονιά ήταν σημαντικά καλύτερη. Την επόμενη περίοδο, περιμένω μια πλήρη επιβεβαίωση».

Έχεις στο μυαλό σου να επιστρέψεις στην Ευρώπη; Και για ποια ομάδα εκτός από τη Λαμποράλ, όπου έχεις παίξει για έξι χρόνια, θα το έκανες;

«Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στην Ευρώπη, επειδή θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω καλά στο ΝΒΑ. Είχα πρόταση να επιστρέψω, αλλά ο στόχος μου είναι να μείνω όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό στο ΝΒΑ».

Οι στόχοι σου την επόμενη χρονιά με τους Μπρούκλιν Νετς και οι προσωπικοί ποιοι είναι;

«Έχουμε μια ομάδα που μπορεί να κατακτήσει ένα δακτυλίδι. Παρόλα αυτά, είχαμε πολλές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της περασμένης περιόδου. Νικήσαμε το Μαϊάμι, αλλά οι Χιτ ήταν καλύτεροι για να περάσουν στους τελικούς των πλέι οφ, κάτι που έχει να κάνει με τη φιλοσοφία. Ο στόχος είναι ο τίτλος, και μπορούμε να το αποδείξουμε μέσα από τα ματς».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Μίρζα Τελέτοβιτς:

Τελέτοβιτς στο Onsports: «Μην ξεγράφετε την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ!» (photos+videos)



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved