Παπανικολάου: «Έγιναν περίεργα πράγματα»

Παπανικολάου: «Έγιναν περίεργα πράγματα»

Η κούραση, αλλά και διάφορα περίεργα σκηνικά που έγιναν κατά τη διάρκεια του ματς, στοίχισαν στην Εθνική Ελλάδας την ήττα της από την Αυστραλία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στα προημιτελικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων U17, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Δημήτρη Παπανικολάου να παραδέχεται πως δεν αναζητεί δικαιολογίες, αλλά σίγουρα έγιναν περίεργα πράγματα στο Ντουμπάι. Πρόσθεσε, επίσης, πως οι Έλληνες διεθνείς έχουν πολύ ταλέντο και το μέλλον τούς ανήκει. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την ήττα από την Αυστραλία: «Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια, αλλά η έλλειψη συνοχής, την οποία γνωρίζαμε εξ αρχής, μας επηρέασε. Eξ αρχής επιλέχθηκαν επτά παιδιά για να βοηθήσουν την ομάδα των 96άρηδων, όμως τα τέσσερα έλαβαν μέρος και στο Ευρωπαϊκό Εφήβων και ενσωματώθηκαν δύο εικοσιτετράωρα πριν από το τζάμπολ, ενώ ο Σκουλίδας δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας καθώς τραυματίστηκε. Η κούραση των παιδιών αυτών είναι μεγάλη και ειδικά του Χαραλαμπόπουλου. Είναι εμφανής ακόμα και στα σουτ του για αυτό και στα υπόλοιπα παιχνίδια θα του δώσω ανάσες, γιατί πρώτα από όλα θα πρέπει να φροντίσουμε να είναι καλά το παιδί και να έχει καλή χρονιά με την ομάδα του».

Για το γεγονός πως δεν είδαν ποτέ αγωνιζόμενη, σε βίντεο, την Αυστραλία: «Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, θα ήθελα όμως να αναφέρω ότι έγιναν περίεργα πράγματα… Δεν είδαμε ποτέ σε DVD το παιχνίδι της Αυστραλίας, καθώς μας είπαν ότι ήταν το μοναδικό που χάλασε, ενώ δεν υπήρχε ούτε στο site της FIBA. Επαναλαμβάνω ήταν το μοναδικό που δεν υπήρχε. Ίσως όλο αυτό να είχε να κάνει με το γεγονός ότι μόνο εμείς καταφέραμε να τρομάξουμε στον πρώτο γύρο τις ΗΠΑ. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του αγώνα η γραμματεία έκανε συνεχώς λάθη, έβαζε πόντους στην Αυστραλία κι εμείς έπρεπε να τους διορθώνουμε!».

Για τους παίκτες του, ως υλικό: «Πέρα από όλα αυτά, τα οποία απλώς τα αναφέρω όχι ως δικαιολογίες, έχουμε μια γενιά που έχει ταλέντο και καλούς χαρακτήρες. Για εμένα ήταν δύσκολο να διαχειριστώ την κατάσταση κάποιων παιδιών που πήραν τώρα μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα και ήταν φυσιολογικό να τα επηρεάσει. Εγώ και οι συνεργάτες μου προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε να τους περάσουμε τη σωστή νοοτροπία, ώστε να έχουν καλό μέλλον και αργότερα να επανδρώσουν και τη μεγάλη Εθνική. Αυτός είναι ο στόχος. Αυτό που αναφέρω συνέχεια στα παιδιά είναι πως παίκτες όπως ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης, ο Τσαρτσαρής, ο Ντικούδης και άλλοι δεν έπαιξαν στις μικρές Εθνικές, αλλά έγιναν οι καλύτεροι. Εμείς το 1995 που είχαμε κατακτήσει το χρυσό είχαμε κερδίσει άνετα τις ΗΠΑ που είχαν στη σύνθεσή τους τους Μάρμπουρι και Κάρτερ! Το μέλλον τους εξαρτάται καθαρά από την ατομική τους δουλειά και τίποτε άλλο. Θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να βελτιωθούν και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στη διάπλαση του χαρακτήρα τους».

Για τη συνέχεα της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17: «Θα κοιτάξουμε να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια το τουρνουά. Όλοι οι ξένοι εδώ μιλούν με κολακευτικά σχόλια και για το μπάσκετ που παίζουμε και για την ομάδα μας γενικά».



Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved