Ζεύγος Γκουίν στο Onsports: «Θα πιούμε στην υγειά του τίτλου του Παναθηναϊκού» (photos+videos)

Ζεύγος Γκουίν στο Onsports: «Θα πιούμε στην υγειά του τίτλου του Παναθηναϊκού» (photos+videos)

Αρ Τι και Μαλίν Γκουίν αγάπησαν τον Παναθηναϊκό και συνεχίζουν. Αν και πάει ένας χρόνος από τότε που δεν είναι πια στην Ελλάδα αποκαλύπτουν στο Onsports τον… ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο θα πανηγυρίσουν για την κατάκτηση του τίτλου κόντρα στον Ολυμπιακό!

Το Onsports έβαλε την οικογένεια Γκουίν να νοσταλγήσει την περσινή τους χρονιά στη χώρα μας, όπου έζησαν μοναδικές στιγμές γιορτάζοντας για το πρωτάθλημα του «τριφυλλιού» και δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για τους οπαδούς του Εξάστερου.

Έμειναν λίγο καιρό στην Ελλάδα, αλλά θα το θυμούνται για πάντα σαν κάτι μοναδικό. Άλλωστε, λένε πως ό, τι αξίζει περισσότερο, κρατάει λιγότερο και αυτό φαίνεται πως είναι η αλήθεια για την παραμονή τους στα μέρη μας.

Η αγάπη που έδειξαν και οι δύο για τον σύλλογο ήταν πρωτοφανής και την έδειχναν με κάθε τρόπο χαλώντας τον κόσμο με τα τουίτ και τα βίντεό τους που είχαν να κάνουν με τους «πράσινους».

Ο Αμερικανός φόργουορντ / σέντερ έβαλε και αυτός το δικό του λιθαράκι στο σουίπ επί του Ολυμπιακού στους περσινούς τελικούς, με τον ίδιο και τη σύντροφό του να αισιοδοξούν ότι ένα 3-0 επί του «αιώνιου» αντιπάλου είναι εφικτό για ακόμα μία φορά…

Έχεις παρακολουθήσει παιχνίδια του Παναθηναϊκού φέτος; Ποια είναι η γνώμη σου για την ομάδα; Μπορείς να τη συγκρίνεις με την περσινή όταν ήσουν και εσύ εκεί;

Αρ Τι: «Δεν είχα την ευκαιρία να κρατήσω τόσο πολύ επαφή με τον Παναθηναϊκό όσο είχα την περσινή σεζόν λόγω της δικής μου καριέρας, αλλά γνωρίζοντας την ομάδα από όταν ήμουν εγώ εκεί, μπορώ να φανταστώ ότι θα ήταν δύσκολο να βρεθεί η χημεία».

Οπότε, δεν είδες τον πρώτο τελικό Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ;

Αρ Τι: «Όχι, δεν είδα τον αγώνα παρά μόνο το αποτέλεσμα και με έκανε χαρούμενο που νίκησαν».

Ο Παναθηναϊκός είναι στο 1-0 με τον Ολυμπιακό μετά από το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να συμβεί; Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το πρωτάθλημα με 3-0 νίκες όπως πέρσι που ήσουν στην ομάδα; Είναι ικανός ο Παναθηναϊκός να κάνει και πάλι το σουίπ;

Αρ Τι: «Νιώθω μεγάλη λύπη που δεν είδα το παιχνίδι, αλλά άκουσα από τον ατζέντη μου που παρακολούθησε το ματς, ότι ήταν καλό. Ελπίζω ότι θα μπορέσουν να κάνουν το σουίπ και θα συνεχίσουν να γράφουν ιστορία, της οποίας ήταν χαρά μου να είμαι μέρος της».

Μαλίν: «Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούν να κάνουν ακόμη ένα σουίπ, πρέπει όμως να συμβουλευτούν τον άνδρα μου (γέλια)».

Σας είδαμε να είστε πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς των «πρασίνων», σαν να αγαπήσατε τον σύλλογο. Ήταν η καλύτερη εμπειρία σας;

Αρ Τι: «Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για εμένα και την οικογένειά μου. Ένιωσα πολύ ευπρόσδεκτος και σε αντάλλαγμα ήταν πολύ εύκολο να ανταποδώσω αυτό το συναίσθημα στους οπαδούς και την ομάδα».

Μαλίν: «Προσωπικά, ήμουν πολύ κοντά στους οπαδούς. Δεν συναντούσα πολύ συχνά τη διοίκηση, αλλά όταν γινόταν αυτό, ήταν πάντα καλοί και ευγενικοί. Αλλά οι οπαδοί! Τους αποκαλώ οι πράσινοί μας, ήταν φανταστικοί και με διαφορά οι καλύτεροι που έχω συναντήσει κατά τη διάρκεια των έξι χρόνων μου με τον Αρ Τι».

Γιατί ο Αρ Τι δεν έμεινε στον Παναθηναϊκό και αποχωρήσατε από την Ελλάδα;

Αρ Τι: «Δεν ήταν δική μου απόφαση να αποχωρήσω από τον σύλλογο, αλλά η συμφωνία μας ολοκληρώθηκε και η ομάδα δεν μου ανανέωσε το συμβόλαιο για ακόμη μία σεζόν, μετά λύπης μου. Θα λάτρευα να έχω μια γεμάτη σεζόν ώστε να δέσω καλύτερα με την ομάδα και να δείξω ένα πλήρες έτος για τον προπονητή, τον σύλλογο και τους οπαδούς».

Μαλίν: «Δεν λάβαμε προσφορά από αυτούς για τη σεζόν 2013/14, αλλά είχαμε προτάσεις από άλλες ομάδες».

Φέτος, ξεκίνησες με τη Ζιελόνα Γκόρα στην Ευρωλίγκα, αλλά αποχώρησες για τη Μακάμπι Ασντόντ στο Ισραήλ. Πώς πήρες αυτή την απόφαση; Πού θα παίξεις την ερχόμενη χρονιά;

Αρ Τι: «Η Ζιελόνα Γκόρα έπαιζε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα ερχόμενη από τη δεύτερη κατηγορία μόλις τέσσερα χρόνια πριν και είχε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Απέκτησαν πολλούς παίκτες και μετά από μήνες διαπραγματεύσεων ακολουθήσαμε διαφορετικά μονοπάτια. Μια νέα ευκαιρία ήρθε, να πάω και να παίξω, και την άρπαξα».

Μια και έπαιξες στο Ισραήλ φέτος, μπορείς να μας πεις πώς είδες τον θρίαμβο της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Ευρωλίγκα; Το περίμενες ή ήταν έκπληξη και για εσένα όπως ήταν για όλους;

Αρ Τι: «Είδα την κατάκτηση του τίτλου από τη Μακάμπι σαν κάτι το εξαιρετικό. Όχι μόνο επειδή αγωνίστηκα εναντίον των καλύτερων την περασμένη περίοδο, αλλά επίσης για το Ισραήλ. Η ισραηλινή είναι μια καλή λίγκα, σε άνοδο».

Πέρσι, κατακτήσατε το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και σας είδαμε να το απολαμβάνετε με τους φιλάθλους. Γιατί ήσασταν τόσο χαρούμενοι για αυτό; Συνήθως, οι Έλληνες που υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό δείχνουν αυτή την αφοσίωση στην ομάδα. Είναι πολύ σπάνιο για τους ξένους. Τι είδατε στον Παναθηναϊκό και σας έκανε να αγαπήσετε την ομάδα;

Αρ Τι: «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία το να κατακτάς το πρωτάθλημα και να γράφεις ιστορία, όπως κάναμε εμείς, με το σουίπ στα πλέι οφ και χωρίς να έχουμε το αβαντάζ της έδρας. Το ότι ήμουν χαρούμενος προήλθε από το γεγονός ότι έπαιξα μαζί με τόσα σπουδαία παιδιά και όλοι αγωνίζονταν για την ομάδα. Επίσης, ερχόμουν από μια ομάδα από την Ουκρανία που έπαιζε run and gun και ήταν ωραίο να αγωνίζεσαι σε ένα ματς συστήματος, αν μπορείς να το καταλάβεις. Επίσης, μού έμαθε πώς ήταν το μπάσκετ στον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς του. Όταν έχεις φιλάθλους που μένουν τόσο αισιόδοξοι ακόμη και αν εγώ δεν έβαζα τα σουτ μου, το κάνει ευκολότερο να συνεχίσεις να παίζεις σκληρά γνωρίζοντας ότι θα είναι εκεί για εσένα».

Μαλίν: «Ο Αρ Τι μόλις είχε έρθει από την Ουκρανία κατακτώντας την τρίτη θέση και μετά το πρωτάθλημα έναν μήνα αργότερα στην Ελλάδα. Ήταν το πρώτο και ήταν καταπληκτικό! Ερωτεύτηκα τους οπαδούς, είναι τόσο απλό. Ποτέ δεν δημιούργησα βίντεο με οπαδούς μιας ομάδας, αλλά το έκανα για αυτούς γιατί ήταν αληθινοί φίλαθλοι. Κανένας άνθρωπος από τους πράσινούς μας δεν είχε να πει κάτι πέρα από ενθαρρυντικές λέξεις στον σύζυγό μου, ήταν πολύ ευγενικοί και με βοηθούσαν και εμένα και τα παιδιά μου. Είμαστε ένα σχετικά ιδιωτικό ζευγάρι, αλλά ήταν ωραίο να μοιραζόμαστε περισσότερα από την καθημερινή μας ζωή με τους Πράσινούς μας. Θα είναι πάντα ιδιαίτεροι και σίγουρα από τις καλύτερες αναμνήσεις μου από το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου συμπαίκτης στον Παναθηναϊκό;

Αρ Τι: «Δε νομίζω ότι είχα κάποιον συγκεκριμένο. Όπως είπα, ήταν όλοι μια εξαιρετική παρέα παιδιών, αλλά ίσως πρέπει να πω τον Ραμέλ Κάρι μόνο και μόνο επειδή είχαμε παίξει αντίπαλοι για πολλά χρόνια στο παρελθόν στην Ουκρανία. Πάντα μου άρεσε το παιχνίδι του και ευχόμουν να έχω την ευκαιρία να παίξω μαζί του».

Πέρσι, είχες στον Παναθηναϊκό τον Φραγκίσκο Αλβέρτη από άλλο πόστο και τώρα είναι ο προπονητής. Ποια είναι η άποψή σου για αυτόν σαν τεχνικό;

Αρ Τι: «Ο κόουτς Αλβέρτης ήταν ένας σπουδαίος παίκτης και όταν ήμουν εκεί ήταν ένα από τα βασικά άτομα που πάντα μου έλεγε θετικά πράγματα ακόμη και αν εγώ δεν έβαζα τα σουτ. Είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και νομίζω ότι θα πετύχει εξαιρετικά πράγματα για τον Παναθηναϊκό».

Είστε μια πολύ ευτυχισμένη οικογένεια. Έχετε βρει μαζί το μυστικό της ευτυχίας; Μπορείτε να το πείτε;

Αρ Τι: «Είμαστε μια πολύ χαρούμενη οικογένεια, για εμάς, ήταν ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, αλλά έχοντας ο ένας τον άλλον, πάντα βγαίναμε στην κορυφή. Το μυστικό! Είναι απλά μια ειλικρινής σχέση. Πάντα ήμασταν ειλικρινείς. Κάποιες φορές δεν μας άρεσε να ακούμε τι είχε να πει ο ένας για τον άλλο, αλλά στο τέλος της μέρας αυτό είναι που μας αρέσει περισσότερο. Επίσης, πιστεύω ότι είμαστε οι καλύτεροι φίλοι».

Μαλίν: «Ειλικρίνεια, αυτό ήταν πάντα προτεραιότητα στη σχέση μας. Χωρίς αυτό, δεν υπάρχει σεβασμός. Χωρίς τον σεβασμό δεν μπορεί να υπάρξει αγάπη. Κρατάμε επίσης την ακεραιότητα του γάμου μας ανέπαφη. Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι, εκείνος γνωρίζει τα πάντα για μένα και εγώ για εκείνον. Ακόμα αγαπάμε και σεβόμαστε ο ένας τον άλλον (γέλια)! Αυτή είναι η αγάπη, να μπορείς να δέχεσαι τα πάντα για κάποιον χωρίς να προσπαθείς να τον αλλάξεις.

Και προτιμώ να εκτιμώ το σχήμα του προσώπου του ανθρώπου που αγαπώ παρά να τον κρίνω. Σαν οικογένεια, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αγαπάς τα παιδιά σου και να σιγουρεύεσαι ότι έχουν τα σωστά εργαλεία για να κάνουν ό, τι θέλουν και να είσαι εκεί και να τα υποστηρίζεις. Τους μιλάμε πολύ και τους δείχνουμε ότι ενδιαφερόμαστε για αυτό που κάνουν, αυτό που θέλουν να κάνουν στο μέλλον, εμείς είμαστε εκεί όταν μας χρειαστούν. Ο Αρ Τι είναι ένας απίστευτος πατέρας!»

Πώς ήταν η ζωή σου στην Ελλάδα; Μπορείς να τη συγκρίνεις με άλλα μέρη που έχεις ζήσει;

Αρ Τι: «Η παραμονή μας στην Ελλάδα ήταν εκπληκτική, ακόμη και αν ήταν σύντομη. Ήταν όμως αξέχαστη. Η ομάδα, οι οπαδοί, η πόλη, η ζωή, όλα ξεχωριστά».

Μαλίν: «Η Ελλάδα είναι όμορφη και αγάπησα απόλυτα το φαγητό εκεί, σκεφτόμουν σοβαρά να έχω ένα σπίτι μόνο και μόνο λόγω της απίστευτης ελληνικής κουζίνας (γέλια)».

Θα άφηνες τα παιδιά σου να γίνουν μπασκετμπολίστες; Αν όχι, τι θέλεις να κάνουν όταν μεγαλώσουν;

Αρ Τι: «Θα τα άφηνα να είναι οι καλύτεροι σε ό, τι επιλέξουν να κάνουν. Αν θέλουν να γίνουν μπασκετμπολίστες, τότε θα κάνω τα πάντα για να τα βοηθήσω να πετύχουν. Αν θέλουν να γίνουν ψαράδες, πάλι θα έκανα τα πάντα μέσα από τη δύναμή μου, για να τα βοηθήσω. Θα τα υποστηρίξω σε κάθε επιλογή που κάνουν, αφού πιστεύω ότι αυτό πρέπει να κάνει κάθε γονέας για τα παιδιά του».

Μαλίν: «Θα βρουν μόνα τους το μονοπάτι τους και θα τα υποστηρίξουμε ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσουν να κάνουν στη ζωή τους από τη στιγμή που θα κάνουν κάτι που αγαπούν και θα το κάνουν με πάθος».

Στο γήπεδο πώς επικοινωνείτε με τον Αρ Τι;

Μαλίν: «Συνήθως με βρίσκει στο κοινό και πριν το παιχνίδι αρχίσει δείχνει το δείκτη και εγώ κάνω την ίδια χειρονομία πίσω. Είναι ο τρόπος μας και πάντα το κάνουμε. Κάποιες φορές όταν σκοράρει το αφιερώνει σε εμένα, το ίδιο πράγμα, ο δείκτης ψηλά (γέλια)».

Αν ο Παναθηναϊκός πάρει το πρωτάθλημα φέτος, θα το πανηγυρίσετε; Και πώς;

Αρ Τι: «Αν το κατακτήσουν, θα βγω έξω και θα μαγειρέψω μπριζόλες με στιλ Τέξας την ίδια νύχτα. Πάμε Πράσινοι!»

Μαλίν: «Αν το κατακτήσουν, θα πιω στην υγειά του, τους εύχομαι καλή τύχη!»

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με Αρ Τι και Μαλίν Γκουίν:

Ζεύγος Γκουίν στο Onsports: «Θα πιούμε στην υγειά του τίτλου του Παναθηναϊκού» (photos+videos)



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved