Καπογιάννη: «Ονειρικό αποτέλεσμα»

Καπογιάννη: «Ονειρικό αποτέλεσμα»

Ιδανική κύλησε η φετινή αγωνιστική σεζόν για το Ελληνικό, το οποίο κατάφερε να επιτύχει όλους τους στόχους που είχε θέσει.

Το συγκρότημα της Ελένης Καπογιάννη μετά το Κύπελλο Ελλάδας κατέκτησε τον τίτλο και στην Α1 Γυναικών, κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά. Η νεαρή προπονήτρια, με δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, τόνισε πως η χρονιά δεν ήταν εύκολη παρά την εκπληκτική πορεία που διένυσαν. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που την οδήγησε στο πρώτο νταμπλ της προπονητικής καριέρας της: «Υπάρχει χαρά, ικανοποίηση και δικαίωση γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι μας. Θεωρώ ότι το Ελληνικό έπαιξε μπάσκετ με όλη τη σημασία της λέξης, καθώς δεν κρυφτήκαμε, βγήκαμε μπροστά και παίξαμε ελκυστικό μπάσκετ, κάτι που έχει ανάγκη το γυναικείο μπάσκετ για να μπορέσει να αυξήσει τη δημοτικότητά του. Από εκεί και πέρα, είναι ευλογία για κάθε προπονητή ή παίκτρια να βρίσκεται σε ένα τέτοιο σύλλογο που του παρέχονται όλα και το μόνο που έχει να κάνει είναι να προσηλωθεί στο έργο του. Υπάρχουν οργάνωση, μεθοδικότητα και χωρίς φανφάρες υπάρχει ένα σχέδιο που ακολουθείται από όλους».

Για τους ανθρώπους που τη βοήθησαν να φθάσει στο νταμπλ: «Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους συνεργάτες προπονητές (Γιώργος Παντελάκης, Σταυρούλα Πρασσά και Κλαίρη Μαρτινοπούλου) και το υπόλοιπο επιτελείο μου γιατί έδωσαν και δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους, κάνοντας εξαιρετική δουλειά. Φυσικά, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια κι ευχαριστίες στις αθλήτριες που είναι πάντα οι μεγάλες πρωταγωνίστριες».

Για τη σειρά των τελικών με τον Πρωτέα Βούλας: «Κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Ο Πρωτέας είναι αξιόμαχη ομάδα και δεν είναι τυχαίο που έφθασε μέχρι εδώ. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του Πρωτέα για την προσπάθεια και την πορεία της. Εμείς εκμεταλλευτήκαμε το 2-0 της κανονικής περιόδου και το βάθος του ρόστερ μας. Φανήκαμε διαβασμένοι σε όλα τα ματς, είχαμε συνέπεια στο πλάνο μας και κρατήσαμε όπως είχαμε θέσει ως στόχο τον Πρωτέα στους 55 πόντους. Πιστεύαμε ότι αν κρατούσαμε τον αντίπαλο σε χαμηλό σκορ θα καταφέρουμε να πετύχουμε περισσότερους πόντους, κάτι που έγινε τελικά».

Για τη φετινή πορεία του Ελληνικού: «Σαν αποτέλεσμα είναι ονειρικό, όμως δεν ήταν εύκολο. Είχαμε όλη τη χρονιά μόλις μία ήττα. Σε αυτό μας βοήθησε ότι πηγαίναμε παιχνίδι με παιχνίδι και κρατήσαμε τη συγκέντρωσή μας σε καλά επίπεδα, χωρίς να ξεφύγει το μυαλό μας. Πρώτοι εμείς βάλαμε πίεση στον εαυτό μας και δεν μας επηρέασε ο τίτλος του φαβορί που είχαμε από την αρχή της σεζόν. Εμείς είχαμε θέσει εκεί τον πήχη. Δεν είναι θέμα αλαζονείας το να θέτεις στόχους, γιατί πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και δώσαμε τον καλύτερο εαυτόμ μας για να πετύχουμε αυτά που θέλαμε».

Για την επόμενη ημέρα: «Αρχικά θέλουμε να ξεκουραστούν οι παίκτριες για λίγες ημέρες. Όσον αφορά στο προπονητικό επιτελείο, εμείς έχουμε να οργανώσουμε το πλάνο της μεταβατικής περιόδου και να βάλουμε κάτω τις σκέψεις μας για την επόμενο χρονιά ώστε να φτιαχτεί το πλάνο. Πριν κλείσουμε θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους προπονητές, στους οποίους όποτε απευθύνθηκα για βοήθεια έδωσαν απλόχερα τη γνώση και την εμπειρία τους. Αυτή είναι η έννοια του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης κι αυτό που βοηθάει πραγματικά για να προχωρήσει μπροστά και να εξελιχθεί η ελληνική σχολή προπονητών».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved