Ντιλέινι στο Onsports: «Πλάκα οι παίκτες του Γκουαρντιόλα» (photos+videos)

Ντιλέινι στο Onsports: «Πλάκα οι παίκτες του Γκουαρντιόλα» (photos+videos)

Ένας μεγάλος σύλλογος δεν πρωταγωνιστεί μόνο σε ένα άθλημα, αλλά σε πολλά. Η Μπάγερν Μονάχου ήταν γνωστή κυρίως για την ποδοσφαιρική της ομάδα. Φέτος όμως την έμαθαν όλοι καλά και στο μπάσκετ και ο MVP της, Μάλκολμ Ντιλέινι, μιλάει στο Onsports!

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος και το μικρό χρονικό διάστημα που χρειάστηκαν οι Βαυαροί για να γίνουν μεγάλη ομάδα και στο μπάσκετ και από την αφάνεια να βγουν στην επιφάνεια. Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς που οι Γερμανοί ήταν πρωταθλητές Ευρώπης στο ποδόσφαιρο έπαιζαν σαν να υπερασπίζονται τον ίδιο τίτλο και στο μπάσκετ. Εξ αρχής, ήταν δύσκολο να καταφέρουν κάτι ανάλογο, αλλά για πρώτη χρονιά τα πήγαν εξαιρετικά παντού αν και έχασαν το Κύπελλο της Γερμανίας και στην Ευρωλίγκα αποκλείστηκαν ένα «βήμα» πριν από τα προημιτελικά. Πλέον, ο τίτλος της Μπουντεσλίγκα είναι «μονόδρομος», όπως συμφωνεί και ο Ντιλέινι. «Η σεζόν δεν θα είναι επιτυχημένη αν δεν κερδίσουμε το πρωτάθλημα», είναι τα λόγια στο Onsports του MVP της κανονικής διάρκειας της γερμανικής λίγκας, στη βαθμολογία της οποίας η Μπάγερν κατέκτησε την πρώτη θέση και θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και επομένως ένα μεγάλο αβαντάζ για την κατάκτηση της κορυφής για πρώτη φορά μετά από 61 χρόνια (1954, 1955 οι μοναδικοί της τίτλοι στην πρώτη κατηγορία -έχει και έναν το 2011 στη δεύτερη).

Οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς έκαναν περήφανους τους φιλάθλους τους και προκάλεσαν τον θαυμασμό ακόμη και των ποδοσφαιριστών του Πεπ Γκουαρντιόλα! Πολλοί από τους τελευταίους μάλιστα, βρίσκονται αρκετές φορές στο «Audi Dome» και ειδικά ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, ο οποίος δεν χάνει παιχνίδι! «Είναι οι καλύτεροι για κάποιον λόγο και νομίζω ότι θα βρουν τον τρόπο να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Και όσοι έρχονται στο γήπεδο δεν αλλάζουν το παιχνίδι μου, αλλά έχει πλάκα να τους βλέπεις να μας υποστηρίζουν», υπογραμμίζει στο Onsports ο 25χρονος μπασκετμπολίστας για τους ποδοσφαιριστές της Μπάγερν. Και εκείνος όμως, τούς έχει επισκεφτεί σε παιχνίδια τους στο «Αλιάνζ Αρίνα».

Στο ποδόσφαιρο έχει πλούσια ιστορία και χωρίς να ισχύει αυτό και στο μπάσκετ η Μπάγερν έπαιξε τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα σαν μια ομάδα που έχει την ευρωπαϊκή επιτυχία στο… αίμα της. Ίσως οι πολλές συνδέσεις που έγιναν με την ποδοσφαιρική ομάδα να τη βοήθησαν στο να καταφέρει να φτάσει μέχρι το Top 16 και να νικήσει «μεγαθήρια», όπως η Ρεάλ Μαδρίτης του Γιάννη Μπουρούση. «Είμαστε διαφορετικές ομάδες, αλλά ήμασταν επιθετικοί, ξεχάσαμε πόσο μεγάλο ταλέντο έχουν και αγωνιστήκαμε με αυτοπεποίθηση», είναι η εξήγηση στο Onsports του Αμερικανού γκαρντ για το πώς η Μπάγερν μπόρεσε να φτάσει σε τόσο μεγάλες νίκες στην παρθενική της χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ στην Ευρώπη.

Μάλιστα, δυσκόλεψε πολύ και τον Ολυμπιακό τόσο στο ΣΕΦ όσο και στο Μόναχο χωρίς να καταφέρει να τον νικήσει, αλλά τού προκάλεσε πολλά προβλήματα και όλα τα ματς κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ. Και η αλήθεια είναι ότι οι Πειραιώτες τα… χρειάστηκαν για να επικρατήσουν των Γερμανών. «Έχω παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια του Ολυμπιακού και ήταν ενδιαφέρον πώς κατάφερε να ισοφαρίσει τη σειρά με τη Ρεάλ και να πάρει το momentum για τη νίκη στη Μαδρίτη. Νόμιζα ότι θα περάσει», είναι τα λόγια στο Onsports του Ντιλέινι, ο οποίος φέτος ολοκλήρωσε την Ευρωλίγκα με 13.9 πόντους (42.2% στα δίποντα, 38.5% στα τρίποντα, 84.7% στις βολές), 3.4 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο σε 28:16 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα σε 24 ματς, όλα από τα οποία ξεκίνησε ως βασικός.

Μάλιστα, τα όνειρα της Μπάγερν δεν… χωράνε στα σύνορα της «Γηραιάς Ηπείρου», καθώς οι Βαυαροί προσπαθούν να κάνουν ανοίγματα και προς ΗΠΑ, αφού φαίνεται πως είναι κοντά σε συμφωνία για συνεργασία με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, τους φιναλίστ των τελικών του ΝΒΑ το 2012, την ομάδα του φετινού MVP του «μαγικού κόσμου», Κέβιν Ντουράντ, με το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο. «Υπήρξαν προφανώς κάποιες πρώτες συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία, όπως λέει ο σύλλογος. Όπως και να έχει, νομίζω ότι είναι καλό για το σωματείο, αλλά προσωπικά δεν το έχω σκεφτεί πολύ. Είναι σπουδαίο για το ΝΒΑ και την Μπάγερν παρόλα αυτά», τονίζει στο Onsports ο πρώην παίκτης των Βιρτζίνια Τεκ (2007-2011), Ελάν Σαλόν (2011/12) και Μπουντιβέλνικ (2012/13), ο οποίος όπως και κάθε μπασκετμπολίστας έχει όνειρο να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με όσα έχει κάνει φέτος ο Μάλκολμ Ντιλέινι με την Μπάγερν Μονάχου:

Ντιλέινι στο Onsports: «Πλάκα οι παίκτες του Γκουαρντιόλα» (photos+videos)



Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved