Τζακ Τέιλορ: Ο... Γκάλης των ΗΠΑ στο Onsports! (photos+videos)

Τζακ Τέιλορ: Ο... Γκάλης των ΗΠΑ στο Onsports! (photos+videos)

Όλοι… θαμπώθηκαν με τους 62 πόντους του Καρμέλο Άντονι και τους 61 του Λεμπρόν Τζέιμς, κάτι που θυμίζει… Νίκο Γκάλη. Γνωρίζουν, όμως, ότι υπάρχει παίκτης που βάζει τους διπλάσιους και παραπάνω πόντους; Το Onsports το ξέρει, τον βρήκε και μας μιλά! Κυρίες και κύριοι… ο Τζακ Τέιλορ!

Όποιον και να συγκρίνεις με τον Νίκο Γκάλη, τον Καρμέλο Άντονι και τον Λεμπρόν Τζέιμς, αυτό από μόνο του, αποτελεί… ιεροσυλία. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα νέο παιδί. Μάλλον κακό του κάνεις, σε αυτόν και την εξέλιξή του. Ωστόσο, όταν τα κατορθώματά του, ξεπερνούν ακόμη και αυτά που έκανε ο Γκάλης στην Ελλάδα ή ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Καρμέλο Άντονι στο ΝΒΑ, δεν μπορείς να μην συγκρίνεις τις επιδόσεις του με αυτές των μεγάλων αυτών αστέρων. Έστω και σαν στοιχείο.

Ο Τζακ Τέιλορ είναι ένας 23χρονος γκαρντ που παίζει στο κολέγιο του Γκρινέλ. So what? Που λένε και οι Αμερικανοί. Αυτό το παιδί εντυπωσιάζει με τα κατορθώματά του καθώς βάζει πολλούς πόντους σε κάθε παιχνίδι. Και θα μας πείτε: Σιγά, πόσους μπορεί να βάζει; Άντε 30 με 40 το πολύ. Κι όμως αυτό είναι το... πρωινό του, αφού έχει βάλει και 100άρες! Το ρεκόρ του είναι και το ρεκόρ όλων των εποχών στο NCAA, οι 138 πόντοι από τις 20/11/12 και δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να το… σπάσει.

Τη σεζόν 2012/13 είχε 36.3 πόντους κατά μέσο όρο με 40.6% στα σουτ εντός πεδιάς και 32.9% στα τρίποντα, ενώ φέτος έχει 28.8 πόντους ανά αγώνα με 38.9% στα σουτ εντός πεδιάς και 35.8% στα τρίποντα. Συνολικά, έχει πέντε «40άρες», έξι «30άρες», επτά «20άρες», μία φορά πέτυχε 71 πόντους και δύο φορές πάνω από 100 (138 και 109). Και όλα αυτά σε 36 αγώνες μέσα σε δύο χρόνια στο Γκρινέλ.

Εδώ μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος: Σε τι επίπεδο; Σύμφωνοι, ότι η Division III του NCAA δεν έχει καμία σχέση με το ΝΒΑ και την Ευρώπη, αλλά όπως και να έχει, αυτό που κάνει ο Τζακ Τέιλορ δεν το βλέπεις κάθε μέρα και είναι εντυπωσιακό. Τόσο, που θα άξιζε η ευκαιρία σε αυτό το παιδί να δοκιμάσει την τύχη του και στο υψηλότερο επίπεδο. Ο ίδιος δεν μας κρύβει ότι θα ήθελε να παίξει στην Ευρώπη και μάλιστα στην Ελλάδα!

«Ο Λεμπρόν, ο Καρμέλο και ο Ντουράντ σουτάρουν όλοι την μπάλα πολύ καλά τελευταία! Το να βάζεις τόσους πολλούς πόντους σε ένα και μόνο ματς εναντίον των καλύτερων αμυντικών στον κόσμο είναι κάτι απίστευτο! Είναι πολύ διασκεδαστικό!», είναι η άποψη του νεαρού άσου, όπως την εκφράζει μέσα από το Onsports, για τα ρεκόρ καριέρας στους πόντους που έκαναν τις τελευταίες μέρες στο ΝΒΑ ο Καρμέλο και ο Λεμπρόν.

«Θεέ μου, δεν υπάρχει σύγκριση! Οι παίκτες του ΝΒΑ είναι τόσο καλοί που το να σκοράρουν τόσους πολλούς πόντους κόντρα σε αμυντικούς του ΝΒΑ είναι κάτι το απίστευτο. Εμείς είμαστε στην τρίτη κατηγορία του κολεγιακού μπάσκετ. Και ήμασταν σημαντικά καλύτεροι από τον αντίπαλό μας τις βραδιές που ο Τζακ έβαλε πάνω από 100 πόντους. Τη στιγμή που η ομάδα μας απολάμβανε να επιτρέπει στον Τζακ να τεστάρει τα επιθετικά του όρια σε αυτές τις νύχτες, το επίτευγμα θα πρέπει να αξιολογείται βάσει συνθηκών», μας λέει με τη σειρά του ο προπονητής του Τζακ Τέιλορ στο κολέγιο του Γκρινέλ, Ντέιβιντ Άρσενολτ, με τον συνεργάτη του, Ντέιβιντ Άρσενολτ Τζούνιορ, να συμπληρώνει για τον ικανότατο παίκτη τους:

«Ο Τζακ είναι ένας πολύ ιδιαίτερος παίκτης. Είναι ένας από τους πιο γρήγορους παίκτες που έχω δει και αυτό του επιτρέπει να δημιουργεί με ευκολία τον δικό του χώρο για σουτ μετά από ντρίμπλα. Αν του γίνει double team μπορεί να βρει εύκολα έναν ελεύθερο συμπαίκτη του για το σουτ. Έχει τις ικανότητες να παίξει επαγγελματικά μετά την αποφοίτησή του από το Γκρινέλ. Η Ελλάδα έχει φανταστικό μπάσκετ, θα ήταν ένα δυνατό τεστ για αυτόν και πρόκληση για τον Τζακ να παίξει εκεί. Θα τα κατάφερνε».

Τζακ, πώς καταφέρνεις να βάζεις τόσους πολλούς πόντους σε ένα ματς;

«Δεν παίζουμε… φυσιολογικό μπάσκετ, αλλά ένα σύστημα που αυξάνει τις ευκαιρίες για σκορ και ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ γρήγορος. Οπότε, εγώ μπορώ να παίρνω πολλά σουτ παίζοντας σε ένα σύστημα που δεν είναι βασισμένο στο κανονικό μπάσκετ. Αυτός είναι ο τρόπος που γίνονται αυτά τα ρεκόρ».

Θα έλεγες ότι η ομάδα σου παίζει για σένα ώστε εσύ να βάζεις τόσους πολλούς πόντους;

«Ναι. Είναι οπωσδήποτε μια ομαδική προσπάθεια. Χωρίς τους σπουδαίους συμπαίκτες που έχω, τα ρεκόρ δεν θα ήταν δυνατά».

Τι θα έλεγες ότι μπορείς να κάνεις σε μια ομάδα του ΝΒΑ ή της Ευρώπης που το μπάσκετ είναι διαφορετικό;

«Νομίζω ότι θα τα πήγαινα καλά. Οι ομάδες πάντα ψάχνουν για παίκτες που μπορούν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι και να δημιουργούν ελεύθερα σουτ. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να παίξω εκτός ΗΠΑ και να δείξω τι μπορώ να κάνω στο υψηλότερο επίπεδο».

Είχες ποτέ πρόταση από Ευρώπη;

«Όχι ακόμα. Γνωρίζω ότι ο προπονητής μου έχει κάποιες επαφές στο εξωτερικό και μετά από τη χρονιά μου εδώ στο Γκρινέλ, θα δω τι μπορώ να κάνω αξιοποιώντας τες».

Γνωρίζεις κάποια ομάδα στην Ευρώπη; Έχεις κάποια προτίμηση σε κάποιο πρωτάθλημα;

«Ναι, η αρραβωνιαστικιά μου είναι μισή Ιταλίδα. Οπότε η Ιταλία μοιάζει μια όμορφη χώρα και θα είναι μια ωραία εμπειρία να παίξω εκεί».

Για την Ελλάδα τι έχεις να πεις; Γνωρίζεις κάτι για το ελληνικό μπάσκετ;

«Ναι, τους είδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα, επίσης. Παρακολουθούσα πολύ τους Ολυμπιακούς Αγώνες με έναν γείτονα από την Αθήνα. Θα ήταν μια ευκαιρία που θα ήθελα να εκμεταλλευτώ το ίδιο, αν έρθει».

Άρα, γνωρίζεις μόνο την ελληνική Εθνική Ομάδα και όχι κάποιον σύλλογο από την Ελλάδα όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός που έχουν κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια.

«Αλήθεια; Ωραία. Δεν το ήξερα».

Οπότε, δεν θα αρνιόσουν πρόταση από την Ελλάδα;

«Όχι, με τίποτα».

Είσαι καλός σουτέρ; Έχεις ακούσει για το παγκόσμιο ρεκόρ στα τρίποντα;

«Ναι, είμαι καλός σουτέρ. Κυρίως κάνω ντρίμπλες και δημιουργώ τις κατάλληλες συνθήκες για να σουτάρω. Δεν είμαι catch and shoot όπως ο Ρέι Άλεν, αλλά ένας παίκτης που μπορεί να σουτάρει μετά από ντρίμπλα, όπως ο Άλεν Άιβερσον».

Η προτεραιότητά σου στα παιχνίδια ποια είναι; Σε τι έχεις τάση; Σουτάρεις από απόσταση ή κυρίως κάνεις drive;

«Μπορώ να σουτάρω μετά από ντρίμπλα από την περιφέρεια, αλλά κάνω και διεισδύσεις στη ρακέτα. Μπορώ να τελειώνω φάσεις ή να βρίσκω τους ελεύθερους συμπαίκτες μου. Για μένα είναι, είτε να σουτάρω τρίποντο, είτε να μπαίνω στη ρακέτα για το λέι απ».

Μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα για την ομάδα σου, το Γκρινέλ;

«Έχουμε εκπλήξει με το πόσο καλά παίζουμε. Ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα της περιφέρειάς μας και να μπούμε στο εθνικό τουρνουά. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι εφικτό».

Πού φαντάζεσαι το μέλλον σου;

«Μόλις αποφοιτήσω από το Γκρινέλ θα ήθελα να παίξω στην Ευρώπη για δύο χρόνια και μετά να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σου στο μπάσκετ;

«Να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερος παίκτης είτε αυτό είναι στην 3η κατηγορία του κολεγιακού μπάσκετ, είτε επαγγελματικά στο υψηλότερο επίπεδο. Το όνειρό μου είναι να γίνω ο καλύτερος παίκτης που μπορώ».

Ποιο είναι το είδωλό σου;

«Στο μπάσκετ είναι ο Κόμπι Μπράιαντ, τον οποίο παρακολουθώ πολύ. Γενικά, είναι ο Ιησούς Χριστός».

Η έμπνευσή σου για να σκοράρεις τόσο πολλούς πόντους ποια είναι;

«Ίσως, μεγαλώνοντας, ο Κόμπι».

Το κίνητρό σου για να το κάνεις αυτό; Τι σου δίνει δύναμη για να παίζεις μπάσκετ;

«Η αγάπη μου για το παιχνίδι. Αυτή με κάνει να δουλεύω σκληρά, να είμαι επιτυχημένος και να είμαι σπουδαίος παίκτης».

Πώς το μπάσκετ σε έχει βοηθήσει στην προσωπική σου ζωή;

«Μου δίνει ευκαιρίες που δεν είχα πριν. Το κολέγιο του Γκρινέλ έχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση. Το μπάσκετ με έφερε εδώ. Και αυτό είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαι ευγνώμων σε αυτούς».

Τι σου λένε οι άνθρωποι, οι οπαδοί και οι συμπαίκτες σου στο Γκρινέλ για τις εμφανίσεις σου;

«Μου δίνουν συγχαρητήρια. Έχω πολλούς θαυμαστές εδώ στο Γκρινέλ. Οπότε, έχει πλάκα να μιλάω με τους οπαδούς και να έχω την υποστήριξή τους».

Εσύ έχεις το ρεκόρ των 138 πόντων σε ένα ματς του NCAA, από το 2012. Μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα για αυτό;

«Είναι κάτι το οποίο είναι ωραίο, αλλά θα μπορέσω να καταλάβω το μέγεθός του όταν ολοκληρωθεί η καριέρα μου. Απλά, προσπαθώ να κερδίζω παιχνίδια και να βάζω καλάθια. Μόλις κλείσω την καριέρα μου νομίζω ότι θα μπορέσω να κοιτάξω το ρεκόρ μου λίγο περισσότερο».

Έχεις ακούσει ποτέ για τον Νίκο Γκάλη; Ήταν ένας παίκτης που έβαζε πολλούς πόντους σαν και εσένα.

«Όχι, δεν τον έχω ακούσει».

Μου είπες ότι θέλεις να παίξεις στην Ιταλία. Ξέρεις κάποιες ομάδες από εκεί;

«Ο προπονητής μου έχει επαφές με συλλόγους από την Ιταλία. Εγώ δεν είμαι εξοικειωμένος με ονόματα. Αλλά παίκτες που έχουν περάσει από το Γκρινέλ έχουν παίξει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία. Θα ήθελα και εγώ να έχω αυτή την ευκαιρία».

Μπορείς να μας πεις ονόματα;

«Τζον Ρόμπερτ και Κιθ Τσάμπερλεϊν. Είναι δύο παίκτες από το Γκρινέλ που έχουν παίξει στην Ευρώπη».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Τζακ Τέιλορ και το προσωπικό του μήνυμα στην Ελλάδα μέσω του Onsports:

Τζακ Τέιλορ: Ο... Γκάλης των ΗΠΑ στο Onsports! (photos+videos)



Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved