Η αδερφή του Λάσμε από το The Voice στο Onsports: «Πολύ όμορφος ο Στεφάν!» (photos+videos)

Η αδερφή του Λάσμε από το The Voice στο Onsports: «Πολύ όμορφος ο Στεφάν!» (photos+videos)

Η αδερφή του Στεφάν Λάσμε, Φαμπιέν Ντελά Μονικά, μιλάει στο Onsports για τη συμμετοχή της στο The Voice της Γαλλίας το οποίο έχει παρουσιαστή τον Νίκο Αλιάγα, τα δύσκολα χρόνια που πέρασε με τον σέντερ του Παναθηναϊκού στην Γκαμπόν και τη σχέση της με τον αστέρα του Εξάστερου!

Έχουν την ίδια μητέρα, αλλά όχι τον ίδιο πατέρα. Μεγάλωσαν, όμως, μαζί, στην Γκαμπόν και μάλιστα με δύσκολο τρόπο, αφού υπήρχαν στιγμές που η μητέρα τους απελπιζόταν που έπρεπε να μεγαλώσει μόνη της πέντε παιδιά και έκλαιγε, όπως μας εξιστορεί η 37χρονη τραγουδίστρια.

Η οικογένειά τους είναι ικανοποιημένη με αυτό που κατάφερε ο Λάσμε στο μπάσκετ και τώρα είναι η ώρα της Φαμπιέν να δείξει την αξία της σε όλον τον κόσμο της μουσικής. Ένα πολύ δυνατό μέσο για να το κάνει αυτό είναι η συμμετοχή της στο The Voice της Γαλλίας, στο οποίο έκανε αίσθηση, αφού η εμφάνισή της ήταν διαφορετική από τα καθιερωμένα. Η Φαμπιέν επέλεξε να τραγουδήσει ένα τραγούδι χωρίς στίχους, το The Great Gig In The Sky των Pink Floyd, ξυπόλητη στη σκηνή και αυτό εντυπωσίασε το κοινό του show του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού TF1, αλλά και τους κριτές. Η ίδια επέλεξε να πάει στην ομάδα του πασίγνωστου Μίκα.

Μπορεί να τους χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα, αλλά Φαμπιέν και Στεφάν είναι σε συνεχή επαφή και μιλάνε συχνά ο ένας για τα προβλήματα του άλλου και όχι τόσο πολύ για τον αθλητισμό. Άλλωστε έχουν κοινά παιδικά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων, η Φαμπιέν είχε ελληνικές επιρροές στη μουσική της. Τις τελευταίες ώρες ζει τη δική της αγωνία, αφού το Σάββατο (8/3) το βράδυ, ανήμερα της γιορτής της γυναίκας, δίνει τη… μάχη της στα Battles του The Voice που θα κρίνουν τη συνέχειά της στο παιχνίδι.

Έκανες την έκπληξη με την εμφάνισή σου στις Blind Auditions του The Voice της Γαλλίας επειδή τραγούδησες ένα τραγούδι χωρίς λόγια  (The great gig in the sky of Pink Floyd). Πώς αποφάσισες να κάνεις αυτή την επιλογή;

«Επέλεξα αυτό το τραγούδι επειδή δείχνει όλες τις φωνητικές μου δυνατότητες. Είναι τεχνικό και ήθελα να φέρω κάτι διαφορετικό με αυτό το μυθικό τραγούδι χωρίς στίχους».

Εμφανίστηκες στη σκηνή χωρίς παπούτσια, κάτι που ήταν επίσης έκπληξη! Το έκανες για να ενισχύσεις την άποψή σου ότι το τραγούδι είναι τέχνη;

«Είμαι πάντα με γυμνά πόδια επειδή νιώθω πιο άνετα. Νιώθω ελεύθερα όλες μου τις κινήσεις και είμαι ισορροπημένη έτσι».

Έκανες όλους τους coaches να γυρίσουν εκτός από τον Γκαρού, τον οποίο είδαμε μετά από αυτό, να μετανιώνει. Σου είπε γιατί δεν γύρισε;

«Ο Γκαρού δεν γύρισε επειδή σύμφωνα με τα λεγόμενά του, απλά σεβάστηκε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή».

Τι σου είπαν οι coaches για την εμφάνισή σου;

«Οι κόουτς μου είπαν ότι η φωνή μου ήταν εξαιρετική. Ενθουσιάστηκαν με την ερμηνεία μου στο τραγούδι των Pink Floyd. Ο Μίκα είπε ότι ήμουν... εξωγήινη από έναν διαφορετικό πλανήτη και ότι αυτού του είδους οι φωνητικές ικανότητες μπορούν να ακουστούν μόνο στο The Voice».

Γιατί επέλεξες να πας στην ομάδα του Μίκα; Σου αρέσει σαν καλλιτέχνης και ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι του;

«Επέλεξα τον Μίκα επειδή μοιάζει ότι είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο. Ήξερα ότι θα με κάνει να ανακαλύψω κάτι διαφορετικό από αυτό που έχω συνηθίσει να κάνω μουσικά... Αγαπώ τα περισσότερα τραγούδια του, ειδικά το Gace Kelly».

Πώς αποφάσισες να λάβεις μέρος στο The Voice;

«Πάντα φοβόμουν να είμαι στην τηλεόραση μπροστά σε εκατομμύρια ανθρώπους. Αποφάσισα να αντιμετωπίσω τον φόβο μου για να είμαι στο The Voice, να πάρω την πρόκληση και να σταθώ μπροστά στην κάμερα. Με είχαν καλέσει και τις δύο πρώτες σεζόν, αλλά θεώρησα ότι δεν ήμουν έτοιμη. Φέτος, όμως, είναι διαφορετικά».

Έχεις μιλήσει με τον παρουσιαστή του γαλλικού The Voice, τον Έλληνα, Νίκο Αλιάγα;

«Όχι, δυστυχώς, δεν έχω μιλήσει με τον Νίκο ακόμα».

Έχεις παρακολουθήσει το ελληνικό The Voice; Γνωρίζεις κάτι για αυτό;

«Δεν έχω δει ποτέ την ελληνική εκδοχή του The Voice».

Τι γνωρίζεις για την ελληνική μουσική; Θαυμάζεις κάποιον τραγουδιστή ή γενικά κάποιον καλλιτέχνη από την Ελλάδα;

«Γνωρίζω δύο Έλληνες τραγουδιστές που άκουγα όταν ήμουν παιδί. Η μητέρα μου άκουγε πολύ, Νανά Μούσχουρη και Ντέμη Ρούσσο. Εμένα μου άρεσε ιδιαίτερα η Παλόμα. Καθώς μεγάλωνα, άκουγα πολύ και τη λυρική τραγουδίστρια, τη Μαρία Κάλας, την οποία αγαπώ να μιμούμαι. Είναι συναρπαστικές οι εκφράσεις προσώπου που έκανε όταν τραγουδούσε».

Σου έχει πει κανείς ότι μοιάζεις με τη Γουίτνεϊ Χιούστον; Θαυμάζεις την ίδια και τη μουσική της;

«Ποτέ δεν μου έχει πει κανείς ότι μοιάζω με τη Γουίτνεϊ Χιούστον, αλλά ερμήνευα πολλά τραγούδια της όταν ήμουν νεότερη. Φυσικά, από άποψης επιπέδου φωνής, ήταν η αγαπημένη μου τραγουδίστρια».

Τι έχεις κάνει στη μουσική μέχρι σήμερα και τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον;

«Η μουσική μου καριέρα ξεκινά σε ένα μουσικό ωδείο στην περιοχή μου με λυρική μουσική. Μετά, ανακάλυψα διαφορετικά πράγματα στη μουσική με τον Μάικλ Τζάκσον, την Αρίδα Φράνκλιν, τον Τζέιμς Μπράουν και έκανα πολλή ψαλμωδία. Είμαι σε τέσσερις διαφορετικές χορωδίες ψαλμών, ένα disco funk γκρουπ, ένα μπλουζ γκρουπ  και ένα γκρουπ αφιερωματικό στους Pink Floyd και γράφω τραγούδια. Κάνω περιοδείες με όλες αυτές τις μπάντες και σε διαφορετικά πρότζεκτ. Σχεδιάζω να ζω από τη μουσική, να κάνω τη δική μου μουσική γνωστή στη Γαλλία και γιατί όχι στον υπόλοιπο κόσμο και ελπίζω να ζήσω περισσότερες εκπληκτικές περιπέτειες στο μέλλον».

Ο αδερφός σου, Στεφάν Λάσμε, είπε για σένα ότι είσαι… τέρας σαν και αυτόν. Εδώ στην Ελλάδα αυτό είναι το παρατσούκλι του λόγω της μεγάλης δύναμής που βγάζει στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Γιατί πιστεύεις ότι το είπε αυτό για σένα;

«Στον Στεφάν άρεσε πάντα ό, τι κάνω στη μουσική και άλλα πράγματα. Επειδή όταν θέλω κάτι, κάνω τα πάντα δίνοντας ό, τι καλύτερο έχω, για να το πετύχω. Ειδικά στη μουσική. Το τραγούδι είναι το μόνο πράγμα που ξέρω, ο μόνος χώρος που μπορώ να εκφράσω τον εαυτό μου ελεύθερα και να δώσω τα πάντα. Όταν είμαι στη σκηνή, θέλω να μοιραστώ μια μοναδική εμπειρία με το κοινό».

Παρακολουθείς τα παιχνίδια του Στεφάν Λάσμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό;

«Παρακολουθώ τον Στεφάν από τότε που πήγε στις ΗΠΑ. Και το όνειρό μου είναι να τον δω να παίζει ζωντανά. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μου το επιτρέπει αυτό. Τον βλέπω μέσω του διαδικτύου».

Τι σου αρέσει περισσότερο από αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο;

«Ο Στεφάν και εγώ μοιάζουμε όταν κάνουμε κάτι που αγαπάμε. Δίνουμε τα πάντα. Στόχος μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μπορούμε. Σωματικά, όταν είναι στο παρκέ, τραβάει τη μεγαλύτερη προσοχή. Ο μικρός μου αδερφός είναι πολύ όμορφος (γέλια) και είναι ένας πολύ καλός παίκτης».

Τι γνωρίζεις για την ομάδα του, τον Παναθηναϊκό; Σου έχει πει κάτι για την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό;

«Ο Στεφάν δεν μιλάει πολύ. Οπότε δεν ξέρω πολλά για την παραμονή του στην Ελλάδα και τίποτα για το πώς είναι το μπάσκετ».

Πώς είναι η σχέση σου μαζί του;

«Ήμουν πάντα περήφανη για τον αδερφό μου. Επικοινωνούμε πολύ μέσω skype επειδή δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε ο ένας τον άλλο πολύ συχνά. Ανάμεσα στα παιχνίδια και τις συναυλίες, είναι πολύ δύσκολο».

Έχετε τους ίδιους γονείς; Το ρωτάω αυτό γιατί το επώνυμό σας δεν είναι το ίδιο.

«Ο Στεφάν και εγώ έχουμε την ίδια μητέρα, αλλά όχι τον ίδιο πατέρα. Αλλά στη χώρα μου αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία. Είναι ο μικρός μου αδερφός. Άλλωστε, η μητέρα μου μας μεγάλωσε μόνη της. Ο Στεφάν έχει το όνομα του πατέρα του και εγώ του δικού μου».

Ο Στεφάν Λάσμε έχει μιλήσει για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στην Γκαμπόν. Εσένα προσωπικά, ποια είναι η πιο στενάχωρη εμπειρία που έχεις βιώσει εκεί;

«Το πιο δύσκολο για μένα ήταν να βλέπω τη μητέρα μου να κλαίει επειδή ήταν δύσκολο να μεγαλώνει πέντε παιδιά μόνη της. Θυμάμαι ότι κάποιες φορές έπρεπε να φροντίζω τον μικρό μου αδερφό, να τους βοηθάω να κάνουν τα μαθήματά τους και άλλα πράγματα».

Σπούδασες βιολογία και δούλεψες σε φαρμακείο. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία για σένα;

«Ολοκλήρωσα το σχολείο και πήρα πτυχίο στη βιολογία για να ευχαριστήσω τη μητέρα μου, επειδή το να πάρεις πτυχίο, για εκείνη, ήταν σαν επιτυχία. Δούλεψα σε φαρμακείο για λίγο ώστε να βγάλω αρκετά χρήματα για να αγοράσω τα εισιτήριά μου για να έρθω στη Γαλλία. Αυτή ήταν η πρώτη μου εμπειρία στη δουλειά. Άξιζε».

Τι είδους μουσική ακούτε εσύ και ο αδερφός σου;

«Μεγάλωσα με τις δύο αδερφές μου και τα δύο μου αδέρφια και περνούσα τον περισσότερο χρόνο με τις αδερφές μου. Δεν μοιραζόμουν πολλές στιγμές με τον Στεφάν. Μόνο αυτές μπροστά στην τηλεόραση ίσως, που ακούγαμε και παρακολουθούσαμε μουσικά βίντεο από την Γκαμπόν και τον κόσμο. Αλλά υπάρχει ένας καλλιτέχνης που ακούγαμε πολύ, λόγω της μητέρας μου, ο Pierre Claver Akendengue».

Πώς κατέληξες να τραγουδάς σε εκκλησιαστική χορωδία; Ποια είναι η σχέση η δική σου και του Λάσμε με τον Θεό;

«Η οικογένειά μου είναι πολύ της θρησκείας και έχω βαπτιστεί, μεταλαμβάνω και περνάω πολύ χρόνο στην εκκλησία. Πήγα σε καθολικό σχολείο και ήμουν στη χορωδία της εκκλησίας όταν ξεκίνησα να τραγουδάω. Έγινα η πρώτη φωνή της χορωδίας. Σήμερα, τραγουδάω ακόμα, σε γάμους, στην εκκλησία, αλλά δεν είμαι μέλος κάποιας θρησκείας. Πιστεύω σε κάτι χωρίς όνομα».

Έχεις δηλώσει ότι θέλεις να αποδείξεις στη μητέρα σου ότι το τραγούδι είναι τέχνη. Ήταν αρνητική για αυτό; Τι πιστεύει για τον Στεφάν Λάσμε που παίζει μπάσκετ; Η γνώμη του πατέρα σας ποια είναι;

«Στη μητέρα μου άρεσε πάντα να με ακούει στην εκκλησία, αλλά όταν έχεις μια δουλειά full time είναι διαφορετικό. Στη χώρα μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ζεις μόνο από τη μουσική. Οπότε, ήταν δύσκολο για εκείνη να αποδεχθεί τη δουλειά μου, ακόμη και στη Γαλλία. Πάντα με ρωτούσε αν βρήκα δουλειά μέχρι που με είδε στο The Voice. Με ρωτούσε ακόμα την ίδια ερώτηση. Ζω από τη μουσική, ακόμη και αν δεν έχω τον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ο Στεφάν (γέλια), κάτι που ανησυχεί τη μητέρα μου. Για εκείνη, ο Στεφάν είναι επιτυχημένος επειδή βγάζει καλά λεφτά και τη φροντίζει όπως η κουλτούρα μας απαιτεί από εμάς να κάνουμε. Ποτέ δεν γνώρισα τον πατέρα μου».

Ποια είναι η σχέση σου με τον αθλητισμό; Υποστηρίζεις κάποια ομάδα ή παίκτη;

«Δεν κάνω αθλητισμό. Βλέπω τον Λάσμε στο ίντερνετ όταν έχω την ευκαιρία. Απλά, κάνω καμιά φορά γυμναστική».

Γνωρίζεις κάτι για τον αθλητισμό στην Ελλάδα;

«Όχι, δεν ξέρω τίποτα για τον αθλητισμό στην Ελλάδα».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τη Φαμπιέν Ντελά Μονικά και τον Στεφάν Λάσμε:

Η αδερφή του Λάσμε από το The Voice στο Onsports: «Πολύ όμορφος ο Στεφάν!» (photos+videos)



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved