Λάκοβιτς στο Onsports: «Μόνο τα ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός αγάπησα» (photos+videos+audio)

Λάκοβιτς στο Onsports: «Μόνο τα ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός αγάπησα» (photos+videos+audio)

Ο Γιάκα Λάκοβιτς μιλάει στο Onsports για τις αναμνήσεις του από τα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και τονίζει ότι ούτε το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην καρδιά του περισσότερο από τις κόντρες των «αιωνίων».

Ο Λάκοβιτς έπαιξε τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό (2002-2006) και πέντε στην Μπαρτσελόνα (2006-2011), δύο ομάδες που αγάπησε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην καριέρα του όπως μας λέει.

Ο έμπειρος παίκτης μας εκφράζει την αγάπη του στον Εξάστερο και ευχαριστεί τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για όσα του έμαθε στους «πράσινους», αλλά τονίζει ότι δεν μετανιώνει που αποχώρησε το 2006 από το «τριφύλλι» για να μετακομίσει στη Βαρκελώνη.

Πάνε επτάμιση χρόνια από τότε που ο Σλοβένος γκαρντ δεν είναι πια «πράσινος», αλλά από όσα μας λέει καταλαβαίνουμε ότι αυτή η ομάδα είναι στην καρδιά του. Πλέον, αγωνίζεται στο ιταλικό πρωτάθλημα με την Αβελίνο, αλλά δεν χάνει ματς του Παναθηναϊκού και έχει εντυπωσιαστεί με τη μεγάλη αλλαγή του Εξάστερου στους τελευταίους του αγώνες, ενώ τον χρίζει φαβορί για το ματς στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό.

Ο 35χρονος άσος έχει 9.4 πόντους (48.5% στα δίποντα, 30.5% στα τρίποντα, 94.4% στις βολές), 2.4 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ σε 25.7 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο με την ένατη στη βαθμολογία Αβελίνο και δεν μας κρύβει ότι παρά το γεγονός ότι τα χρόνια έχουν περάσει, έχει κίνητρο να παίζει μπάσκετ και δεν σκέφτεται ακόμα την απόσυρση.

Είσαι έναν χρόνο στην Αβελίνο. Είσαι χαρούμενος εκεί;
 

«Ναι, είμαι χαρούμενος. Είμαι έναν χρόνο εδώ. Έχω καλούς συμπαίκτες. Είναι μια εξαιρετική ομάδα και η εμπειρία μου είναι καλή».

Τι είναι αυτό που θέλεις να καταφέρεις με την ομάδα σου;

«Αυτή τη χρονιά θέλουμε να πάμε καλύτερα από πέρσι που ήρθα στα μέσα της σεζόν. Την περασμένη περίοδο η Αβελίνο πάλευε για να μείνει στην κατηγορία. Στο δεύτερο μισό της χρονιάς παίξαμε εξαιρετικά και χάσαμε τα πλέι οφ για ένα ματς. Φέτος, θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να περάσουμε στα πλέι οφ και αυτό είναι εφικτό. Δεν έχουμε ξεκινήσει καλά, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να παίξουμε καλύτερα. Έχουμε αρκετά σκαμπανεβάσματα, δεν είμαστε σταθεροί και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας».

Η Αβελίνο είναι η έκτη ομάδα στην καριέρα σου. Έχεις αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Μπαρτσελόνα, Γαλατάσαραϊ... Ποια αγάπησες περισσότερο;

«Στα σίγουρα αγάπησα περισσότερο τον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα. Στον Παναθηναϊκό ήμουν τέσσερα χρόνια, στην Μπαρτσελόνα πέντε. Πέρασα περίπου 10 χρόνια της καριέρας μου με δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη με εξαιρετικές ομάδες και σπουδαίους συμπαίκτες και προπονητές. Κερδίσαμε πολλούς τίτλους μαζί και αυτά ήταν φυσικά τα καλύτερα 10 χρόνια της καριέρας μου».

Ποιες είναι οι καλύτερες αναμνήσεις σου από τον Παναθηναϊκό;

«Πολλές αναμνήσεις. Περισσότερο ότι είχαμε εξαιρετική ομάδα και όχι μόνο από άποψη ποιότητας, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, αφού όλοι οι παίκτες ήμασταν πολύ καλοί φίλοι και περνούσαμε χρόνο και εκτός γηπέδου. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, επειδή στον Παναθηναϊκό όλοι συμπεριφέρονταν σε όλους σαν οικογένεια και αυτό κάνει τον Παναθηναϊκό μια εξαιρετική εμπειρία».

Παρακολουθείς τον Παναθηναϊκό από τότε που αποχώρησες;

«Φυσικά. Παρακολουθώ κάθε ματς και ξέρω ότι τώρα κερδίζουν, παίζουν εξαιρετικά και ελπίζω ότι θα καταφέρουν να είναι στο Final 4».

Εδώ στην Ελλάδα έχουμε το μεγάλο ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Έχεις δει τις δύο ομάδες φέτος; Μου είπες ότι βλέπεις τον Παναθηναϊκό. Ποια είναι η άποψή σου για αυτό το ματς; Κάθε ομάδα έχει από μια νίκη επί της άλλης τη φετινή σεζόν. Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Αυτό είναι το τρίτο ματς ανάμεσά τους. Τι πιστεύεις ότι θα γίνει;

«Πρώτα από όλα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι. Στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί δημιουργούν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και αυτό θα είναι μεγάλη υποστήριξη και μεγάλο συν για τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι ίσως σε καλύτερη κατάσταση, γιατί τις τελευταίες δύο ομάδες ο Ολυμπιακός είχε κάποιες απρόσμενες ήττες στην Ευρωλίγκα και ίσως αυτό έχει αντίκτυπο στο παιχνίδι του. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός ειδικά επειδή παίζει στο ΟΑΚΑ είναι το φαβορί για να νικήσει».

Σου έλειψαν αυτά τα ντέρμπι;

«Σίγουρα. Έχω παίξει πολλά τέτοια ντέρμπι, όπως Μπάρτσα - Ρεάλ και Γαλατάσαραϊ - Φενέρμπαχτσε Ούλκερ, αλλά αυτά που αγάπησα περισσότερο ήταν αυτά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».

Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή από αυτά τα παιχνίδια; Υπάρχει μια ιδιαίτερη ανάμνηση που θυμάσαι περισσότερο;

«Πάντα καλές αναμνήσεις όταν κερδίζεις ντέρμπι σαν και αυτά. Θυμάμαι τα ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού στους τελικούς των πλέι οφ που πάντα κερδίζαμε το πρωτάθλημα κόντρα σε έναν κορυφαίο αντίπαλο όπως είναι ο Ολυμπιακός».

Θα δεις το ματς;

«Θα προσπαθήσω. Θα κοιτάξω αν υπάρχει κάποιο stream στο internet για να δω το ντέρμπι αν μπορέσω».

Οπότε σε αυτούς τους αγώνες υποστηρίζεις τον Παναθηναϊκό;

«Φυσικά. Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα μου και ακόμη την υποστηρίζω».

Μιλάς με κάποιον παίκτη του τωρινού ρόστερ του Παναθηναϊκού;

«Ναι, μιλάω κυρίως με τον Μάικ Μπατίστ, αλλά όχι τόσο πολύ με τους άλλους παίκτες. Έχουν περάσει πολλά χρόνια και έχω χάσει επαφή».

Όταν αποχώρησες από τον Παναθηναϊκό το 2006, πολλοί οπαδοί της ομάδας δεν είδαν με καλό μάτι την απόφασή σου. Μετάνιωσες που έφυγες;

«Αυτή ήταν η απόφασή μου τότε να πάω στην Μπαρτσελόνα. Είχα επίσης πέντε απίστευτα χρόνια στην Μπαρτσελόνα και κέρδισα πολλά τρόπαια. Έπαιξα στο καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη και δεν το μετανιώνω».

Στον Παναθηναϊκό συνεργάστηκες με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Νιώθεις ότι ήταν ο προπονητής που σου έμαθε τα πιο πολύτιμα πράγματα στην καριέρα σου;

«Νομίζω ότι ήταν ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος της καριέρας μου. Με βοήθησε πολύ να γίνω καλύτερος παίκτης και κάθε μέρα προσπαθούσα να τηρήσω τις συμβουλές του με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσα. Μεγάλα ευχαριστώ σε αυτόν που έγινα ο παίκτης που είμαι σήμερα».

Πέρασες τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ποια στιγμή είναι αξέχαστη για σένα; Ίσως ένας τίτλος ή μια ιδιαίτερη νίκη;

«Ήταν πολλές οι μεγάλες στιγμές. Οι καλύτερες αναμνήσεις είναι πάντα όταν η ομάδα κερδίζει τρόπαια και πανηγυρίζει μαζί και βάζει ακόμη ένα αστέρι στη μεγάλη ιστορία του Παναθηναϊκού. Και αυτές είναι οι καλύτερες αναμνήσεις που έχω».

Για να επιστρέψουμε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο καλάθι που έβαλες στον Ολυμπιακό που θυμάσαι έντονα;

«Όχι ακριβώς. Δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένο καλάθι, ούτε κάποια φάση. Το πιο σημαντικό είναι οι νίκες».

Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού σε «προκαλούσε» περισσότερο για να κερδίσεις αυτή την ομάδα όταν ήσουν παίκτης του Παναθηναϊκού;

«Υπήρχαν πολλοί εξαιρετικοί παίκτες στον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα».

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις πάρει την απόφαση να αποσυρθείς από το μπάσκετ και αν ναι πότε θα το κάνεις αυτό;

«Όχι, ακόμη δεν έχω πάρει μια τέτοια απόφαση. Αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι αυτό. Είμαι πλήρως συγκεντρωμένος στη σεζόν και έχω μεγάλο κίνητρο για να κερδίσω και να παίξω μπάσκετ. Έχω ακόμη κίνητρο και η χρονιά είναι στη μέση της και δεν το σκέφτομαι αυτό καθόλου».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού;

«Καλή τύχη στο ντέρμπι και για όλη τη σεζόν».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την καριέρα του Λάκοβιτς και ακούστε τη συνέντευξή του στο Onsports μέσα από το audio file που ακολουθεί:

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη

Λάκοβιτς στο Onsports: «Μόνο τα ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός αγάπησα» (photos+videos+audio)



ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved