Σαν Εμετέριο στο Onsports: «Πιο επιθετικός ο Παναθηναϊκός, ελέγχει τα πάντα ο Διαμαντίδης» (audio+photos+videos)

Σαν Εμετέριο στο Onsports: «Πιο επιθετικός ο Παναθηναϊκός, ελέγχει τα πάντα ο Διαμαντίδης» (audio+photos+videos)

Ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο μιλάει στο Onsports για την αναμέτρηση της Λαμποράλ Κούτσα με τον Παναθηναϊκό στη Βιτόρια, τον… αλλαγμένο Εξάστερο και τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Ισπανός γκαρντ/φόργουορντ... πλήγωσε τους νταμπλούχους Ελλάδας στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στη χώρα των Βάσκων με τα τρίποντά του (5/7), αλλά όπως μας λέει περιμένει το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη να παρουσιαστεί καλύτερο και πιο υποψιασμένο.

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Παίζουμε στην έδρα μας και είναι σημαντικό για εμάς να πάρουμε αυτό το ματς για τη βαθμολογία. Αλλά σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως ήταν στον πρώτο γύρο», είναι η αρχική τοποθέτηση του 30χρονου διεθνή άσου στο Onsports.

Στον πρώτο αγώνα στη Βιτόρια που έγινε για την κανονική περίοδο νικήσατε τον Παναθηναϊκό. Νιώθεις ότι μπορείτε να το κάνετε ξανά;

«Θα προσπαθήσουμε. Θα είναι στα σίγουρα δύσκολο, αλλά αν κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και τα σωστά πράγματα, όπως η καλή άμυνα και η υπομονή στην επίθεση για να βρούμε τις λύσεις, πιστεύω ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε».

Βάλατε πολλά τρίποντα εναντίον της Ουνικάχα Μάλαγα στο πρώτο σας ματς στο Top 16. Είναι τα τρίποντα το μεγαλύτερό σας όπλο; Μπορεί να αποτελέσουν το κλειδί στην αναμέτρησή σας κόντρα στον Παναθηναϊκό;

«Κυκλοφορούμε την μπάλα πολύ καλά στα τελευταία ματς. Τα περισσότερα από αυτά τα τρίποντα ήταν ελεύθερα. Οπότε θεωρώ ότι αν παίξουμε έτσι θα σκοράρουμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να νικήσει και για να γίνει αυτό πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να είμαστε έξυπνοι στο ανοικτό σουτ».

Έχετε αγωνιστεί εναντίον του Παναθηναϊκού δύο φορές φέτος. Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει μετά από αυτούς τους αγώνες; Γιατί τα τελευταία του αποτελέσματα είναι εξαιρετικά…

«Έχουν έμπειρους παίκτες. Ξέρουν ότι τώρα είναι το Top 16 και ότι πρέπει να παίξουν σκληρά. Είδαμε ότι με το Μιλάνο έπαιξαν πολύ καλά και στα σίγουρα έτσι θα αγωνιστούν σε αυτού του είδους τα ματς. Θα είναι πιο επιθετικοί στην άμυνα, περισσότερο πειθαρχημένοι για τα πλέι οφ και θα είναι πιο δύσκολο για εμάς».

Για εσάς στη Λαμποράλ τι ισχύει; Νομίζεις ότι είστε καλύτεροι από τα προηγούμενα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό;

«Δεν ξέρω. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλή κατάσταση. Πήραμε τις τελευταίες αναμετρήσεις στην πρεμιέρα του Top 16 και κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Παίζουμε καλά, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε γιατί έχουμε ξαναβρεθεί σε ανάλογες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, χαλαρώσαμε και χάσαμε κάποια ματς. Οπότε, θα πρέπει να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας, να συνεχίσουμε να παίζουμε σκληρά για να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι».

Δεν ξεκίνησες καλά τη φετινή σεζόν, αλλά στα τελευταία παιχνίδια κάνεις εξαιρετικές εμφανίσεις εναντίον της Μάλαγα και της Μπαρτσελόνα. Τι άλλαξε στην ομάδα σας και είσαι καλύτερος τώρα;

«Τίποτα. Απλά προσπαθώ να δίνω το καλύτερό μου κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν. Αλλά φυσικά υπάρχουν κάποιες περίοδοι μέσα στη χρονιά που είσαι καλύτερος από ό, τι άλλες. Το σημαντικό είναι να παίζεις, να δουλεύεις σκληρά και τα αποτελέσματα θα έρθουν».

Έχεις δει τα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού εκτός από αυτό με την Αρμάνι; Ίσως αυτό με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας;

«Τους είδα εναντίον του Μιλάνο».

Οπότε πώς βλέπεις τον Παναθηναϊκό αυτή την περίοδο;

«Έχουν πολύ καλή ομάδα όπως και πριν, αλλά θεωρώ ότι τώρα αύξησαν την άμυνά τους, έγιναν πιο επιθετικοί εκεί. Ξέρουν περισσότερο κάθε παίκτης τι χρειάζεται για να παίξουν άμυνα. Αυτά ήταν ένα από τα κλειδιά εναντίον του Μιλάνο και για αυτό πήραν μια εύκολη νίκη. Περιμένω τον Παναθηναϊκό έτσι και εδώ στη Βιτόρια».

Ποιον παίκτη του Παναθηναϊκού περιμένεις να βρεθεί σε καλή μέρα;

«Όπως πάντα, ο Διαμαντίδης είναι το κλειδί για αυτούς. Ελέγχει τα πάντα, έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο και δίνει πολλές ασίστ. Επίσης το κλειδί είναι ο Ματσιούλις στο λόου ποστ. Παίζει καλά και μετά επίσης τα επιθετικά ριμπάουντ και η ενέργεια των Γκιστ και Λάσμε. Θα είναι μια καλή πρόκληση για εμάς».

Ήσουν από τους καλύτερους παίκτες της Λαμποράλ στο δεύτερο ματς με τον Παναθηναϊκό για την κανονική περίοδο στη Βιτόρια, αφού στο πρώτο στην Κύπρο δεν έπαιξες (λόγω τραυματισμού). Μπορείς να επαναλάβεις τέτοια εμφάνιση σε αυτό το ματς στο Top 16;

«Δεν ξέρω. Θα προσπαθήσω, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε το ματς. Δεν έχει σημασία αν εγώ είμαι ένας από τους καλύτερους του αγώνα ή όχι. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να νικήσουμε το ματς γιατί είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με 2-0».

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Σέρτζιο Σκαριόλο;

«Καλή, πολύ καλή. Ήμασταν στην εθνική ομάδα (Ισπανίας) μαζί και τώρα είμαστε στη Βασκονία. Οπότε έχουμε μια καλή σχέση. Μιλάμε για την ομάδα και η σχέση μας στην ομάδα είναι πολύ καλή».

Τι σας λέει ο Σκαριόλο ώστε η ομάδα να αποδίδετε στον μέγιστο βαθμό;

«Θέλει να ακούμε αυτά που λέει, να προσπαθούμε να κάνουμε αυτά που λέει και να είμαστε σε καλή κατάσταση. Να προσπαθούμε να δουλεύουμε σκληρά όλη μέρα. Αυτό είναι από τα πράγματα που θέλει και προσπαθούμε να το κάνουμε».

Θα ήθελα να σε ρωτήσω για τον όμιλο. Είστε σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ. Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι είναι τα φαβορί για να περάσουν στο Top 8;

«Είναι δύσκολος όμιλος. Αλλά αν παίξουμε καλά και όπως στη Μάλαγα θα έχουμε τις πιθανότητές μας. Αν όχι πρώτοι ή δεύτεροι στον όμιλο τότε στόχος μας είναι να περάσουμε στο Τοπ 8. Θα προσπαθήσουμε. Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο, αφού υπάρχουν ομάδες με καλύτερους παίκτες, αλλά δεν είναι μόνο οι παίκτες, αλλά και η ομάδα. Αν παίξουμε μαζί θα έχουμε τις πιθανότητές μας να περάσουμε στο Τοπ 8».

Αλλά ποιες ομάδες πιστεύεις ότι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να περάσουν στο Τοπ 8 από αυτόν τον όμιλο;

«Δεν ξέρω. Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε Ούλκερ και Παναθηναϊκός. Αυτά είναι τα φαβορί. Η Εφές, εμείς και το Μιλάνο θα προσπαθήσουμε να εκπλήξουμε μία από αυτές τις ομάδες. Πριν από αυτό το γκρουπ, αυτή είναι μια λογική κατάταξη».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Σαν Εμετέριο και ακούστε τη συνέντευξή του στο Onsports στο audio file που ακολουθεί:

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη

Σαν Εμετέριο στο Onsports: «Πιο επιθετικός ο Παναθηναϊκός, ελέγχει τα πάντα ο Διαμαντίδης» (audio+photos+videos)



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved