Μπιέλιτσα στο Onsports: «Όλα περνούν από τον Διαμαντίδη» (photos+videos)

Μπιέλιτσα στο Onsports: «Όλα περνούν από τον Διαμαντίδη» (photos+videos)

Ο Μίλκο Μπιέλιτσα μιλάει στο Onsports για την αναμέτρηση της Λαμποράλ Κούτσα με τον Παναθηναϊκό στη Βιτόρια και κρούει τον… κώδωνα του κινδύνου στους συμπαίκτες του ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης μπορεί να κρίνει έναν αγώνα με το παιχνίδι του.

Ο 29χρονος Μαυροβούνιος φόργουορντ είναι από τους καλύτερους παίκτες των Βάσκων με 14.3 πόντους (73.1% στα δίποντα, 41.7% στα τρίποντα και 100% στις βολές), 5 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1.3 κερδισμένα φάουλ σε 20:49 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο φέτος στην Ευρωλίγκα.

Στο πρώτο ματς με τον Εξάστερο στην Κύπρο δεν είχε αγωνιστεί, αλλά πιστεύει ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί καλύτερη σε σχέση με την εμφάνιση που έκανε στη Λευκωσία και έχασε με 21 πόντους διαφορά από τους νταμπλούχους Ελλάδας και δεν μας κρύβει ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι… πεινασμένοι για εκδίκηση.

Ο Μπιέλιτσα δεν είχε παίξει στο πρώτο ματς, καθώς αποκτήθηκε μόλις λίγες μέρες μετά για 1+1 μήνα για να αντικαταστήσει τους τραυματίες που προέκυψαν στο συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο, αλλά με τις εμφανίσεις που κάνει δείχνει ικανός να μείνει στην ομάδα από τη Βιτόρια και αποτελεί έναν παίκτη που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Προέρχεστε από μεγάλες νίκες σε Ευρωλίγκα και Ισπανία με Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και στην έδρα της Μανρέσα αντίστοιχα. Πόσο καλή είναι η ψυχολογία σας ενόψει της αναμέτρησή σας με τον Παναθηναϊκό;

«Για εμάς ξέρουμε ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι πολύ σημαντικό στην προσπάθειά μας να προκριθούμε στο Top 16. Στην περίπτωση που νικήσουμε θα βρεθούμε πολύ κοντά στην επόμενη φάση. Μετά από αυτές τις νίκες, οι συμπαίκτες μου και εγώ νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είμαστε σε καλύτερη κατάσταση».

Πώς περιμένεις τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό;

«Δεν ξέρω. Πρώτα από όλα, βάζω τον εαυτό μου στην ομάδα, να κάνω όλα τα μικρά πράγματα που χρειάζονται για να λειτουργήσει καλύτερα η ομάδα και θα ήθελα να επαναλάβουμε παιχνίδια όπως πριν στην Ευρωλίγκα και το ισπανικό πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η νίκη».

Στο πρώτο παιχνίδι στην Κύπρο χάσατε με πολλούς πόντους διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Θα θέλατε να πάρετε μια εκδίκηση;

«Φυσικά. Δεν αγωνίστηκα σε εκείνο το ματς, αλλά το είδα από την τηλεόραση. Μας νίκησαν με 21 πόντους, αλλά νομίζω ότι δεν είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τη Λαμποράλ. Όλοι οι παίκτες είναι πεινασμένοι για εκδίκηση και έτοιμοι να δείξουν ότι είμαστε καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό».

Έχεις παρακολουθήσει αγώνες του Παναθηναϊκού φέτος;

«Ναι, έχω δει αρκετά ματς. Εναντίον μας, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και άλλα. Αυτή η ομάδα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με πέρσι και έχει πολύ καλές μονάδες. Μαζί με τη Μακάμπι είναι ίσως οι πιο δυνατές ομάδες στον όμιλο. Από την άλλη, εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα την ομάδα μας. Γιατί όταν το κάνουμε αυτό, παίζουμε αρκετά καλά. Δεν πρέπει να ανησυχούμε για τους άλλους. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε τα παιχνίδια μας στο Ισραήλ και τη Μανρέσα».

Από αυτά που έχεις δει, πόσο ψηλά πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει φέτος ο Παναθηναϊκός; Για την ομάδα σου τι θα έλεγες;

«Αν μιλήσουμε με βάση την ποιότητα και οι δύο ομάδες αξίζουν να είναι στο Top 16. Όταν παίζεις εκεί όλα εξαρτώνται από το γκρουπ και τα πολλά ματς, αλλά στο τέλος μικρές λεπτομέρειες καθορίζουν ποιες ομάδες θα είναι στο Top 8 ή στο Final 4. Αυτή την περίοδο δεν  παίζει ρόλο αν είσαι ή όχι σε φόρμα, αφού η σεζόν είναι μεγάλη και είναι σημαντικό οι παίκτες σου να είναι υγιής χωρίς τραυματισμούς. Για την ώρα, νομίζω ότι και οι δύο αξίζουν να είναι στο Top 16».

Ποιος παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο πιο επικίνδυνος για εσάς και πρέπει να προσέξετε λίγο περισσότερο;

«Όλοι γνωρίζουν ότι ο Διαμαντίδης είναι ο βασικός παίκτης αυτής της ομάδας σαν πόιντ γκαρντ. Κάθε επίθεση, κάθε κατοχή περνάει από αυτόν. Οπότε πιστεύω ότι το παιχνίδι του με τα πικ εν ρολ του με τους ψηλούς μπορεί να κρίνει πολλά. Αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες που έχουν καλή ποιότητα και εμείς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε παίκτη σαν τον καλύτερο στην ομάδα και να παίξουμε στην επίθεση και την άμυνα εναντίον τους με αυτόν τον τρόπο».

Ποιος παίκτης της Λαμποράλ είναι σε πολύ καλή φόρμα αυτή την στιγμή;

«Στην ομάδα μας σε κάθε παιχνίδι πρωταγωνιστεί και ένας διαφορετικός παίκτης. Στο τελευταίο ματς, ο Τίμπορ (Πλάις) και ο Λάμοντ (Χάμιλτον) έπαιξαν πολύ καλά, σε άλλο ματς ήταν ο Τσάπο (Αντρές Νοτσιόνι) και ο Ουόλτερ (Χοτζ). Δεν θέλω να σταθώ σε ονόματα γιατί σε κάθε αγώνα ξεχωρίζει και κάποιος άλλος. Όλοι μπορούν να δώσουν πολλά στην ομάδα και αυτό σημαίνει ότι διευκολύνουν και τους υπόλοιπους».

Θεωρείς ότι αν ο Αντρές Νοτσιόνι δεν παίξει με τον Παναθηναϊκό θα επηρεαστείτε αρνητικά;

«Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και από τους καλύτερους στην Ευρωλίγκα και το ισπανικό πρωτάθλημα. Σίγουρα λείπει στην ομάδα, αλλά είχε αυτή την κακή τύχη, τραυματίστηκε και θα χρειαστεί να παίξουμε κάποιο διάστημα χωρίς αυτόν. Χρειάζεται να βγουν μπροστά άλλοι παίκτες, κάποιοι να παίξουν παραπάνω, ίσως ο Σαν Εμετέριο που είναι πολύ καλός και ίσως ο καλύτερός μας παίκτης. Οπότε πρέπει να αγωνιστούμε με αυτούς που έχουμε και να μην σκεφτόμαστε ποιος λείπει, να συγκεντρωθούμε στο ποιος παίζει».

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά σκαμπανεβάσματα φέτος. Πιστεύεις ότι αυτό είναι κάτι που εσείς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε;

«Ναι, έχουν κάποια προβλήματα φέτος, αλλά αυτή η κατάσταση εξαρτάται και από τον αντίπαλο, το πώς παίζει αυτός. Αν ο αντίπαλος είναι δυνατός δεν θα είναι τόσο καλή μια ομάδα, αλλά εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό που παίζουν, να δούμε πως κάνουν τις επιθέσεις, να τους χτυπήσουμε στην ουίκ σάιντ, να τους τιμωρήσουμε μέσα στο γήπεδό μας και να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Μίλκο Μπιέλιτσα:

Μπιέλιτσα στο Onsports: «Όλα περνούν από τον Διαμαντίδη» (photos+videos)



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved