Αθανασούλας στο Onsports: «Σφήνα στους αιώνιους ο Πανιώνιος»

Αθανασούλας στο Onsports: «Σφήνα στους αιώνιους ο Πανιώνιος»

Ο Γιάννης Αθανασούλας μιλάει στο Onsports για τον καινούριο Πανιώνιο, το νέο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ και το ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με το οποίο κλείνει η αυλαία της πρεμιέρας.

Ο 26χρονος φόργουορντ των «κυανέρυθρων» δεν μας κρύβει ότι στόχος της ομάδας του φέτος είναι να μπει ανάμεσα στους δύο «αιώνιους», οι οποίοι κάθε χρόνο μονοπωλούν τις δύο πρώτες θέσεις.

Ο διεθνής άσος παραδέχεται ότι το πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην πρώτη και όλες τις άλλες ομάδες στη δεύτερη, αλλά μας τονίζει ότι οι Νεοσμυρνιώτες θα επιχειρήσουν να κάνουν την έκπληξη και να μπουν «σφήνα» στους δύο μεγάλους.

Ο Αθανασούλας γνωρίζει ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά δεν θεωρεί ότι είναι κάτι ανέφικτο για τον Πανιώνιο και μας υπογραμμίζει ότι αποτελεί πρόκληση για το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μπορέσει να το πετύχει.

Ο Πανιώνιος κατακτά την τρίτη θέση τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα. Μπορεί φέτος να κάνει το κάτι παραπάνω;

«Η παρακαταθήκη των δύο προηγούμενων χρόνων είναι οδηγός μας, η βάση, αυτό που θέλουμε να πετύχουμε και φέτος. Αν υποθέσουμε ότι το πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και από εκεί και κάτω όλοι οι υπόλοιποι, σε αυτό το δεύτερο, σε εισαγωγικά, τη τάξει πρωτάθλημα, πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές και πρωταθλητές.

Θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, δηλαδή την τρίτη θέση και από εκεί και πέρα να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για να δυσκολέψουμε τους δύο μεγάλους. Ίσως να μπούμε σφήνα ανάμεσά τους, κάτι που είναι στόχος μας και κάτι που θέλουμε να κάνουμε για την υπέρβαση. Αλλά η βάση μας είναι η τρίτη θέση, στην οποία τερματίσαμε τις δύο προηγούμενες χρονιές».

Πόσο εφικτό είναι να μπείτε… σφήνα στους δύο «αιώνιους»;

«Είναι δύσκολο, αφού πρόκειται για τις δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη με μεγάλους και έμπειρους παίκτες και γεμάτο ρόστερ. Ωστόσο, τα μπάτζετ και τα ρόστερ δεν παίζουν μπάσκετ, οι παίκτες παίζουν, αλλά είναι ένα δύσκολο έργο, το οποίο έχουμε μπροστά μας. Παρόλα αυτά, μας αρέσει αυτή η πρόκληση και θέλουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας απέναντί τους για να δούμε τι μπορεί να γίνει».

Το μεταξύ τους ντέρμπι τη Δευτέρα (14/10) στο ΣΕΦ πώς το βλέπεις;

«Είναι ακόμη αρχή της χρονιάς. Ένα ντέρμπι, όμως, είναι πάντα ένα ντέρμπι και δεν παίζει ρόλο αν είναι στην αρχή ή στο τέλος, ούτε οι προετοιμασίες, ούτε τίποτα. Θα είναι κλειστό ματς γιατί είναι πρεμιέρα. Υπάρχει άγχος άσχετα αν είναι ντέρμπι ή όχι. Ελπίζουμε να δούμε ένα καλό παιχνίδι όπως πέρσι στους τελικούς και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Για το νέο πρωτάθλημα ποια είναι η άποψή σου;

«Η ελληνική νοοτροπία είναι πολύ σκληρή και θα είναι πρωτάθλημα έδρας. Θα είναι καλό και πιο ανταγωνιστικό από πέρσι, αφού οι ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Ας ευχηθούμε να γίνει ένα καλό και υγιές πρωτάθλημα χωρίς βία».

 



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Πανό των οπαδών της Ντόρτμουντ για τον ελληνικό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
Πανό των οπαδών της Ντόρτμουντ για τον ελληνικό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved