Μπιτσότσι στο Onsports: «Ποιος Χάινς… μπροστά στον Ντάνστον;» (photos+videos)

Μπιτσότσι στο Onsports: «Ποιος Χάινς… μπροστά στον Ντάνστον;» (photos+videos)

Ο Μπράιαντ Ντάνστον εντυπωσιάζει στους πρώτους του αγώνες με τον Ολυμπιακό και το Onsports ζήτησε από τον πρώην προπονητή του στη Βαρέζε, Στέφανο Μπιτσότσι, να απαντήσει στο ερώτημα αν μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το κενό που άφησε ο Κάιλ Χάινς.

Ο Χάινς αποχώρησε από τους Πειραιώτες για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Ντάνστον να έχει ήδη αναλάβει τον ρόλο του και να τα καταφέρνει περίφημα μέχρι στιγμής, όπως έδειξε στα φιλικά ματς των «ερυθρόλευκων» και στις αναμετρήσεις με την Πινιέιρος Σκάι για το Διηπειρωτικό Κύπελλο.

O 27χρονος σέντερ δείχνει ότι μπορεί να κάνει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να ξεχάσουν τον Χάινς, με τον βοηθό προπονητή της Βαρέζε να μας τονίζει ότι οι δύο παίκτες μοιάζουν στο στυλ αλλά να παραδέχεται ότι θεωρεί ότι ο... νέος είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης από τον... παλιό.

Πάντως, ο Μπιτσότσι, δεν κρύβει στο Onsports ότι ο Αμερικανός «ψηλός» που μπορεί να παίξει και στη θέση «τέσσερα» δεν έχει την εμπειρία του Χάινς, αλλά εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν θα μετανιώσει που επέλεξε να τον αποκτήσει, όπως μας λέει χαρακτηριστικά.

Πώς ήταν η συνεργασία σας με τον Ντάνστον την περασμένη χρονιά στη Βαρέζε;

«Η συνεργασία μου με τον Μπράιαντ Ντάνστον ήταν πολύ εύκολη. Η πρώτη του ποιότητα είναι ότι είναι ένα σοβαρό παιδί. Πρόκειται για μεγάλο δουλευταρά. Επίσης, είναι πολύ παρατηρητικός σε κάθε λεπτομέρεια της δουλειάς που γίνεται στο γήπεδο».

Πέρσι ο Ντάνστον πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη Βαρέζε. Με ποιον τρόπο βοήθησε την ομάδα σας;

«Ο Μπράιαντ ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης, πέρσι, μαζί με τον Τζίτζι Ντατόμε. Οπότε, η βοήθειά του ήταν πολύ μεγάλη. Τόσο στην επίθεση όσο και την άμυνα. Με ριμπάουντ, τρέξιμο στο παρκέ, πόντους, τάπες, αφοσίωση στην ομαδική δουλειά...»

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα του παιχνιδιού του Ντάνστον;

«Δεν μπορώ να βρω τίποτα αρνητικό. Δούλεψε πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν για να βελτιώσει το ένας εναντίον ενός στην επίθεση. Τώρα είναι επικίνδυνος ακόμη και πίσω από τη ρακέτα. Μπορεί να βάλει την μπάλα κάτω και να αντιμετωπίσει πιο αργούς παίκτες. Επίσης, είναι σπουδαίος αμυντικός ομάδας. Τα πάει πολύ καλά και στους αιφνιδιασμούς».

Ο χαρακτήρας του μέσα και έξω από το παρκέ πώς είναι;

«Είναι ένας τέλειος συμπαίκτης. Πολύ σοβαρός στην προπόνηση, όπου πάντα είναι ο πιο σωστός τόσο με τον προπονητή του όσο και με τους συμπαίκτες του. Εκτός αγωνιστικού χώρου είναι ένα ήσυχο παιδί».

Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία που θυμάστε από αυτόν;

«Πολλές τρυφερές αναμνήσεις από μια εξαιρετική σεζόν με τη Βαρέζε. Μου έκανε εντύπωση το συναίσθημά του όταν μας χαιρέτησε όλους το τελευταίο βράδυ. Δημιουργήθηκε ένας ισχυρός δεσμός. Νομίζω ότι μπορεί να δεθεί με βαθύ τρόπο με τους συνεργάτες του και τα μέλη του προσωπικού. Και είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες και αληθινούς άνδρες που γνωρίζω στον κόσμο του μπάσκετ. Πιστεύω ότι ακόμα και στην Αθήνα θα κάνει το ίδιο και αυτό θα αναγνωριστεί».

Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός είναι μια εξαιρετική ομάδα και αυτό που τον περιμένει δεν θα είναι εύκολο. Το να είσαι στον επί δύο συνεχόμενες φορές πρωταθλητή Ευρώπης έχει απαιτήσεις. Νομίζω ότι θα δώσει την έντασή του στο παιχνίδι και την ικανότητά του να είναι παρών σε κάθε μέρος του ρόλου του».

Μπορείτε να τον συγκρίνετε με τον Κάιλ Χάινς; Όλοι περιμένουν να καλύψει το κενό του Χάινς, ο οποίος αποχώρησε φέτος το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό.

«Λίγο μοιάζει στον Χάινς. Πιστεύω, όμως, ότι ο Μπράιαντ είναι πιο ολοκληρωμένος σαν παίκτης. Σε σύγκριση με τον Χάινς έχει μικρότερη εμπειρία, αφού δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρωλίγκα. Αλλά νομίζω ότι θα ταιριάξει σύντομα και δεν θα το μετανιώσει ο Ολυμπιακός. Του το εύχομαι, επειδή ο Μπράιαντ αξίζει το καλύτερο!»

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Ντάνστον:

Μπιτσότσι στο Onsports: «Ποιος Χάινς… μπροστά στον Ντάνστον;» (photos+videos)



Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved