Κρστιτς στο Onsports: «Σκληροί αντίπαλοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός» (photos+videos)

Κρστιτς στο Onsports: «Σκληροί αντίπαλοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός» (photos+videos)

Ο Νέναντ Κρστιτς έχει αντιμετωπίσει τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας φέτος στην Ευρωλίγκα και το Onsports του ζήτησε την άποψή του για τους τελικούς των «αιωνίων» στο ελληνικό πρωτάθλημα

Ο Σέρβος σέντερ νίκησε δύο φορές τον Παναθηναϊκό στο Top 16 και έχασε στον ημιτελικό του Final 4 του Λονδίνου από τον Ολυμπιακό. Δεν μας κρύβει ότι οι ελληνικοί τελικοί θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και ότι το πιο πιθανό είναι να κριθούν σε παραπάνω από τρεις αγώνες.

Ο 29χρονος άσος τονίζει στο Onsports ότι οι δύο ομάδες έχουν ομοιότητες, αλλά και διαφορές, και ότι αποτέλεσαν δύσκολους αντιπάλους για την ομάδα του τη φετινή σεζόν. Εύχεται οι Έλληνες φίλαθλοι να παρακολουθήσουν ωραίο θέαμα και να μην προβούν σε ακρότητες, ενώ επισημαίνει τους πολύ καλούς παίκτες που διαθέτουν οι δυο «αιώνιοι» με μπροστάρηδες τον Δημήτρη Διαμαντίδη για τον Παναθηναϊκό και τον Βασίλη Σπανούλη για τον Ολυμπιακό.

Ο Κρστιτς αναφέρεται και στην πρόσφατη κατάκτηση της Βαλτικής Λίγκας από την ΤΣΣΚΑ και στους λόγους που το συγκρότημα του Ετόρε Μεσίνα δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί στο Final 4 του Λονδίνου. Μάλιστα, βγάζει το… καπέλο στον Ολυμπιακό για τις εμφανίσεις του στα ματς στην Ο2 Αρένα της αγγλικής πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι ο πρώην παίκτης των Παρτιζάν, Νιου Τζέρσεϊ Νετς, Τρίουμφ, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Μπόστον Σέλτικς είχε τη φετινή σεζόν 10.8 πόντους και 4.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 30 παιχνίδια στη Βαλτική Λίγκα και 13 πόντους και 4.4 ριμπάουντ ανά ματς σε 29 αγώνες στην Ευρωλίγκα.

Συγχαρητήρια για την κατάκτηση της Βαλτικής Λίγκας. Πόσο δύσκολο ήταν να φτάσετε στον τίτλο, αντιμετωπίζοντας την κάτοχο του Γιούροκαπ, Λοκομοτίβ Κουμπάν, στους τελικούς;

«Ήταν πολύ δύσκολο, επειδή η ομάδα ήταν εξουθενωμένη τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Μάλιστα, παίξαμε στους τελικούς χωρίς τους βασικούς μας γκαρντ και σέντερ, Μίλος (Τεόντοσιτς) και Σάσα (Κάουν) και ο Βίκτορ Χριάπα τραυματίστηκε στο τρίτο παιχνίδι».

Η ΤΣΣΚΑ ήταν από τα φαβορί για τον τίτλο στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν τα κατάφερε χάνοντας από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final 4 του Λονδίνου. Ποιος ήταν ο λόγος;

«Πρώτα από όλα, βγάζω το… καπέλο στον Ολυμπιακό. Κατάφεραν να είναι στο απώγειο της φόρμας τους την ώρα που έπρεπε, προετοιμάστηκαν καλά, εφάρμοσαν τα πλάνα τους για το παιχνίδι καλά και έπαιξαν με πάθος. Όσον αφορά εμάς, μοιάζει ότι δεν ήμασταν έτοιμοι ψυχολογικά για το Final 4, κάναμε πολλά λάθη τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Έπρεπε να παίξουμε κάτω από μεγάλη πίεση που δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε».

Στην Ελλάδα, έχουμε τους τελικούς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που κρίνονται στις τρεις νίκες, με τον Ολυμπιακό να έχει αρχικά το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά τον Παναθηναϊκό να το αποκτά κάνοντας μπρέικ στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Η ΤΣΣΚΑ έχει αντιμετωπίσει και τους δύο φέτος στην Ευρωλίγκα. Ποια είναι η άποψή σου για αυτούς τους αγώνες; Μπορείς να κάνεις μια πρόβλεψη για τον τελικό νικητή;

«Πρώτα από όλα, εύχομαι οι Έλληνες φίλαθλοι να μπορέσουν να απολαύσουν σπουδαίο μπάσκετ και να μην σκέφτονται τα επεισόδια που γίνονται εκεί στην Αθήνα πολύ συχνά. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά και θα διαρκέσει σίγουρα περισσότερο από τρία ματς».

Θα μπορούσες να κάνεις μια σύγκριση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό;

«Είναι ενδιαφέρον ότι και οι δύο ομάδες είναι πολύ διαφορετικές και ίδιες ταυτόχρονα. Έχουν σπουδαίους ηγέτες στις θέσεις των γκαρντ με τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη, τους πάουερ φόργουορντ σουτέρ και τους κοντούς σέντερ. Και οι δύο ήταν πολύ σκληροί αντίπαλοι για εμάς φέτος».

Τι θυμάσαι περισσότερο από τα φετινά παιχνίδια της ΤΣΣΚΑ με τον Παναθηναϊκό (Top 16) και τον Ολυμπιακό (ημιτελικός Final 4);

«Νομίζω ότι εφαρμόσαμε τέλεια το πλάνο μας εναντίον του Παναθηναϊκού και δείξαμε τον χαρακτήρα μας στο τελευταίο ματς του Top 16 στην Αθήνα, παρόλο που δεν σήμαινε πολλά. Όσον αφορά στον Ολυμπιακό υπήρχε πολλή συζήτηση για εκδίκηση και ότι θα νικούσαμε τον ημιτελικό εύκολα. Προσπαθήσαμε να μην το σκεφτόμαστε έτσι, αλλά στο τέλος είχαμε έλλειψη προσπάθειας και δεν μπορέσαμε να ισορροπήσουμε το τέμπο των αντιπάλων μας και την ένταση του να παίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Κρστιτς κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό φέτος:

Κρστιτς στο Onsports: «Σκληροί αντίπαλοι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός» (photos+videos)



Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved