Προπονητές και παίκτες της Α1 απαντούν στο Onsports: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός;

Προπονητές και παίκτες της Α1 απαντούν στο Onsports: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός;

Το Onsports ζήτησε την άποψη προπονητών και παικτών της Α1 για τους μεγάλους τελικούς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Πού πιστεύουν ότι μπορεί να κριθεί ο φετινός τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδας;

Γιώργος Καλαφατάκης (ΚΑΟΔ, Ίκαρος Καλλιθέας): «Είναι ανοικτά, πολύ δύσκολα παιχνίδια. Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Ο Ολυμπιακός βλέπουμε ότι έχει ενέργεια και ανεβαίνει, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει κίνητρο και είναι σε καλή κατάσταση. Θα δούμε πολύ συναρπαστικά και αμφίρροπα ματς. Έχει το αβαντάζ της έδρας ο Ολυμπιακός, κάτι που του δίνει ένα προβάδισμα, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Έχει πολύ δρόμο η σειρά και θέλω να δω πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες στους δύο πρώτους αγώνες και πόσο καλά προετοιμασμένες θα είναι όχι τόσο αγωνιστικά, αλλά περισσότερο ψυχολογικά. Άλλο να παίζουν με τις άλλες ομάδες και άλλο να παίζουν μεταξύ τους. Δεν θα τελειώσει η σειρά εύκολα. Μπορεί να χρειαστεί και πέμπτο ματς».

Βασίλης Φραγκιάς (Ντνίπρο Άζοτ, Κολοσσός Ρόδου): «Θεωρώ ότι είναι δύο ομάδες που είναι οι κορυφαίες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Έχω την αίσθηση ότι όλη η Ευρώπη θα παρακολουθήσει αυτή τη σειρά των τελικών που στο ξεκίνημά της βρίσκει τον Ολυμπιακό να έχει πλεονέκτημα λόγω της έδρας. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι θα δούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά. Ο Ολυμπιακός έχει ψυχολογία μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου και λογικά θα προσπαθήσει να τρέξει ειδικά στα παιχνίδια στο γήπεδό του. Ο Παναθηναϊκός περιμένει να πάρει βοήθειες από τους παίκτες που απέκτησε πρόσφατα και θα πάει πιο πολύ στο πέντε εναντίον πέντε. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να δούμε μια μεγάλη σειρά τελικών και όποιος είναι καλύτερος να πάρει το πρωτάθλημα.

Εύχομαι να υπάρχει ηρεμία γιατί για το ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό θα είναι μια τεράστια διαφήμιση. Να γίνουν όσα παιχνίδια χρειαστούν, ήρεμα και όποιος είναι ο καλύτερος να πάρει το πρωτάθλημα. Αλλά είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει. Τουλάχιστον έχουμε δύο πρεσβευτές που μας διαφημίζουν επάξια παντού».

Αλέξης Κυρίτσης (Ίκαρος Καλλιθέας): «Σε μια σειρά αγώνων είναι αρκετά σημαντική η έδρα. Ο Ολυμπιακός έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω της έδρας και της κατάστασης που βρίσκεται φέτος. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έχει τη δίψα, έχει τους παίκτες και μπορεί να κερδίσει στο ΣΕΦ τουλάχιστον μία φορά. Αν δείξει το πρόσωπο που έδειξε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και την Ευρωλίγκα γενικότερα και στηριχθεί στην άμυνά του, νομίζω ότι έχει τις δυνατότητες να κάνει τη νίκη που θέλει μέσα στο ΣΕΦ. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι θα είναι όλα πολύ κλειστά τα παιχνίδια με μικρές διαφορές. Θα κριθεί στη λεπτομέρεια και ευελπιστώ ότι θα δούμε καλό θέαμα και να κερδίσει ο καλύτερος».

Τζίμης Κουστένης (Περιστέρι): «Κάθε ομάδα θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Πιστεύω ότι θα είναι κλειστά τα παιχνίδια με χαμηλό σκορ. Ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει να πάει την μπάλα κάτω από το καλάθι που θεωρητικά έχει υπεροπλία με τον Λάσμε, τον Σχορτσανίτη, τον Τσαρτσαρή και τον Γκιστ. Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό που θα είναι τα πολλά ντράιβ από την περιφέρεια και οι διεισδύσεις είτε με τον Σπανούλη είτε με τον Λο. Κάθε ομάδα θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την έδρα της και μάλλον όλα θα κριθούν στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς».

Γιώργος Σκαραφίγκας (Πανελευσινιακός): «Είναι η απόλυτη αμφιβολία. Ο Ολυμπιακός έχει μικρό προβάδισμα λόγω χημείας και έδρας, αλλά ο Παναθηναϊκός δείχνει πολύ δυνατός με τον περιφερειακό τον Κέρι. Νομίζω ότι θα είναι η πιο αμφίρροπη σειρά των τελευταίων ετών».

Νίκος Λιακόπουλος (Πανελευσινιακός): «Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα λόγω της έδρας και γιατί δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Από εκεί και πέρα, είναι ντέρμπι και αυτά τα παιχνίδια θα κριθούν όλα τελευταία στιγμή και στο πώς θα βρεθούν οι δύο ομάδες ανάλογα με τα ματς».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved