Ρίβερς στο Onsports: «Ο Ολυμπιακός παίζει καλά στο ΣΕΦ και ας... χάνει!» (photos+videos)

Ρίβερς στο Onsports: «Ο Ολυμπιακός παίζει καλά στο ΣΕΦ και ας... χάνει!» (photos+videos)

Ένας από τους καλύτερους παίκτες της Χίμκι, ο Κέι Σι Ρίβερς μιλάει στο Onsports για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, συμφωνεί πως πρόκειται για ματς… ζωής και θανάτου και παραδέχεται ότι η ομάδα του δεν θα έχει εύκολο έργο στο ΣΕΦ.

Ο Αμερικανός γκαρντ που φέτος έχει 9.7 πόντους (52% στα δίποντα, 36.5% στα τρίποντα, 53.3% στις βολές), 2.7 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, θεωρεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν καλά μέσα στην έδρα τους και ας έχουν υποστεί περισσότερες ήττες στον Πειραιά από ό, τι εκτός έδρας.

Ο Ολυμπιακός έχει αρκετές προϋποθέσεις πρόκρισης με το μέρος του διεκδικώντας ως και τη δεύτερη θέση, όμως τα πράγματα για τη Χίμκι είναι πιο δύσκολα, καθώς θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί στα πλέι οφ, με τον 26χρονο άσο να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι αν οι Μοσχοβίτες κάνουν το παιχνίδι τους και παλέψουν για 40 λεπτά, μπορούν να τα καταφέρουν.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι… ζωής και θανάτου και για τις δύο ομάδες, αλλά κυρίως για εσάς. Πώς περιμένεις αυτή την αναμέτρηση;

«Θα είναι ένα παιχνίδι με ένταση, είναι… ζωής και θανάτου και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει (ρεκόρ νικών – ηττών) 8-5, ενώ εμείς 7-6 και πρέπει να κερδίσουμε. Μια νίκη θα δώσει την πρόκριση στα πλέι οφ και ίσως και το πλεονέκτημα της έδρας».

Αυτή τη σεζόν ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες ήττες εντός έδρας από ό, τι εκτός (4-3). Είχε να χάσει τόσες πολλές φορές στην έδρα του μέσα σε μία χρονιά από το 2004/05, οκτώ χρόνια πριν. Είναι αυτό κάτι που σας δίνει περισσότερες ελπίδες;

«Δεν έχει σημασία αυτό. Και εμείς είχαμε σερί νικών στην έδρα μας, αλλά χάσαμε. Ο Ολυμπιακός παίζει καλά στο ΣΕΦ και δεν θα είναι εύκολο για εμάς. Πρέπει να βγούμε και να παλέψουμε για 40 λεπτά».

Εσείς έχετε μόλις τρεις εκτός έδρας νίκες. Σας ανησυχεί αυτό ενόψει της αναμέτρησης στον Πειραιά;

«Στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια που παίξαμε δεν χάσαμε με πάνω από 5-6 πόντους. Έχει να κάνει με τις καταστάσεις. Αυτό το ματς θα είναι κλειστό. Αν έχουμε καλές αντιδράσεις τότε μπορούμε να νικήσουμε».

Έχετε ήδη νικήσει στην Ελλάδα την τρέχουσα περίοδο. Νικήσατε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στην κανονική περίοδο. Μπορεί να σας βοηθήσει αυτό για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά;

«Δεν μπορείς να το πεις αυτό. Ο Παναθηναϊκός ήταν διαφορετική ομάδα τότε. Εμείς είμαστε διαφορετικοί τώρα. Έχουμε ωριμάσει περισσότερο. Είναι δύο διαφορετικά γήπεδα με διαφορετικό περιβάλλον. Το ΣΕΦ θα είναι καυτό για έναν αγώνα σαν και αυτόν. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Και οι δύο ομάδες ελέγχουν τη μοίρα τους».

Σε προβληματίζει τι είδους ατμόσφαιρα μπορεί να δημιουργήσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ;

«Όχι δεν με ανησυχεί. Αυτή είναι μια ατμόσφαιρα που μπορείς να συναντήσεις οπουδήποτε στην Ευρώπη. Έχουν εξαιρετικούς οπαδούς που ξέρουν την κατάσταση και τι παιχνίδι είναι αυτό. Θα είναι εκδηλωτικοί, αλλά αυτό είναι κάτι που έχουμε αντιμετωπίσει όλη τη χρονιά».

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Χίμκι; Είστε μία από τις καλύτερες ομάδες στις ασίστ φέτος στην Ευρωλίγκα, οπότε να υποθέσουμε ότι η ομαδικότητα είναι το ατού σας;

«Έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, βρίσκουμε τους ελεύθερους παίκτες, βγάζουμε ελεύθερα σουτ και αναζητάμε πάντα τις καλύτερες επιλογές. Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι αμυντικά πρέπει να βελτιωθούμε στα ριμπάουντ. Χρειάζεται να ελέγχουμε το παιχνίδι και να βάζουμε τα κρίσιμα καλάθια»

Πόσες πιθανότητες θα έδινες για την πρόκριση σε Χίμκι και Ολυμπιακό;

«Δεν μπορούμε να δώσουμε πιθανότητες. Δεν έχει να κάνει με ποσοστό πρόκρισης αλλά με το αν νικήσεις ή χάσεις. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Εμείς καθορίζουμε τη μοίρα μας».

Στο πρώτο παιχνίδι στη Μόσχα, χάσατε από τον Ολυμπιακό. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσατε να μάθετε από αυτό το ματς ενόψει της επόμενης αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό;

«Δεν μπορείς να βάλεις στο ίδιο… καζάνι τα δύο παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, να μην πανικοβληθούμε και να ελέγξουμε το ματς με αργό ρυθμό. Έτσι πρέπει να παίξουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Ρίβερς στο Onsports: «Ο Ολυμπιακός παίζει καλά στο ΣΕΦ και ας... χάνει!» (photos+videos)



Στο Βερολίνο θα είναι ωραία με το 7ο παρέα -Οι "πράσινοι" επέστρεψαν στο Final-4
Στο Βερολίνο θα είναι ωραία με το 7ο παρέα -Οι "πράσινοι" επέστρεψαν στο Final-4
Έχρισε φαβορί την Μπαρτσελόνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας
Έχρισε φαβορί την Μπαρτσελόνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Το ΟΑΚΑ άφησε με ανοιχτό το στόμα τον Ντόντσιτς!
Παναθηναϊκός AKTOR: Το ΟΑΚΑ άφησε με ανοιχτό το στόμα τον Ντόντσιτς!
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved