Παπαθεοδώρου: «Βαριά φανέλα»

Παπαθεοδώρου: «Βαριά φανέλα»

Τιμή, αλλά και ευθύνη, αισθάνεται ο Ηλίας Παπαθεοδώρου για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Εφήβων.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ 101.8, αναφέρθηκε στο πλάνο που υπάρχει, τους προσωπικούς στόχους του, καθώς και το βάρος της φανέλας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Πρόσθεσε πως υπάρχουν ταλέντα, αλλά θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στη νοοτροπία τους. Μίλησε, επίσης, για την Κηφισιά και την προσπάθεια των «αιωνίων» στο Top 16 της Ευρωλίγκας. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Εφήβων: «Ήταν μια πρόταση που μου έγινε από την ομοσπονδία και ήταν κάτι πολύ τιμητικό για εμένα. Ήταν δεδομένο ότι θα δεχόμουν. Υπάρχουν φιλοδοξίες, γνωριστήκαμε με τα παιδιά, κάναμε και την πρώτη μας προπόνηση».

Για τους στόχους του: «Το πλάνο που έχει τεθεί αφορά στο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους τεχνικούς των εθνικών ομάδων. Υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα που τέθηκε σε λειτουργία. Βασικός στόχος είναι να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, που θα ανδρώσουν την ανδρική ομάδα. Είμαστε πάντα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης κι έχουν βγει πολλοί παίκτες. Υπάρχει ένα πλάνο που θα ακολουθήσουμε σε συνεργασία με την πρώτη ομάδα. Τα παιδιά αρχικά θα πρέπει να καταλάβουν τι σημαίνει να αγωνίζονται σε αυτή την ομάδα. Να σέβονται και να καταλάβουν το βάρος της φανέλας, έτσι ώστε στη συνέχεια να μάθουν να έχουν σεβασμό της φανέλας όποιας ομάδας αγωνίζονται. Η Εθνική Εφήβων είναι το μεταίχμιο πριν από την ενηλικίωση των παιδιών, πριν μπουν στο επαγγελματικό μπάσκετ».

Για τον εάν σκέφτεται να καλέσει κι άλλα παιδιά ή εάν, μέχρι στιγμής, έχει ξεχωρίζει κάποιον παίκτη: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά παιδιά που είναι στον προθάλαμο της τελικής 12άδας, δεν θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον. Αυτές οι ηλικίες είναι αρκετά ευαίσθητες. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε περισσότερες συναντήσεις και προπονήσεις, ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Σε όλες τις φουρνιές υπάρχουν παιδιά που ξεχωρίζουν. Κι αυτή η φουρνιά έχει ταλέντα, όπως και στην Παίδων. Σίγουρα, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το ταλέντο που έχουν, αλλά θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση στη νοοτροπία τους».

Για την Κηφισιά και την προσπάθεια ανόδου της στην Α1: «Το πρωτάθλημα είναι αρκετά αμφίρροπο. Έχουν μείνει πέντε παιχνίδια και υπάρχουν παιχνίδια μεταξύ των τριών κι άλλα σημαντικά που ίσως επηρεάσουν την έκβαση του πρωταθλήματος. Το κομμάτι της έδρας είναι σημαντικό, ειδικά εδώ που έχουμε φθάσει. Εάν κρατήσουμε την έδρα μας και κάνουμε ένα εκτός θα έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι πραγματικά δύσκολο και αμφίρροπο πρωτάθλημα. Υπήρχαν άλλες χρονιές που οι ομάδες που ήταν πρώτες είχαν ξεφύγει πολύ από το δεύτερο».

Για το εάν είναι υπέρ των ξένων παικτών στην Α2: «Δεν νομίζω πως θα προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Ίσως μίκρυναν κάποια προβλήματα, αλλά θα προτιμούσα να βρεθούν πιο ουσιαστικές λύσεις. Τα οδοιπορικά έχουν σταματήσει και υπάρχουν κάποιες ομάδες που δεν έχουν πώς να μετακινηθούν. Είμαι απαισιόδοξος για του χρόνου και δεν ξέρω κατά πόσο οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα όχι να προσελκύσουν ξένους, αλλά καλούς Έλληνες παίκτες».

Για το πώς θεωρεί πως θα έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο: «Νομίζω πως υπάρχει πιο σωστός δρόμος για να προσελκύσεις τον κόσμο. Μπορεί να βοηθήσει εάν βάλουν ομάδες παιδιά από την περιοχή από τα εφηβικά να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Ο κόσμος π.χ. της Αμαλιάδας πιστεύω ότι από τους φίλους κι από τους γνωστούς θα έφερνε πιο πολύ κόσμο για ένα παιδί της περιοχή, παρά για ένα ξένο που δεν θα έχει δέσιμο με τον κόσμο της περιοχής. Αυτό θεωρώ είναι πιο ουσιαστικό».

Για την Ευρωλίγκα και τη μάχη του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού να προκριθούν στα πλέι οφ: «Πέρασαν δύσκολες φάσεις οι ελληνικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός δείχνει πιο δυνατός στο κομμάτι της ψυχολογίας. Έχει δύο παιχνίδια και πιστεύω θα τα κερδίσει και τα δύο, είναι πιο υγιείς. Ο Παναθηναϊκός, έχει νέους παίκτες, νέο προπονητή, άλλη φιλοσοφία και δείχνει να παίζει καλύτερα στα τελευταία παιχνίδια, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός δείχνει πιο προβληματικός. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός έχει ψυχολογικό πλεονέκτημα. Αν περάσει στους «8» θα είναι μεγάλη επιτυχία».



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved