Μάσεϊ στο Onsports: «Όλα είναι πιθανά για τον Παναθηναϊκό!» (photos+videos)

Μάσεϊ στο Onsports: «Όλα είναι πιθανά για τον Παναθηναϊκό!» (photos+videos)

Ο Τζερεμάια Μάσεϊ μιλάει στο Onsports, με αφορμή την αναμέτρηση της Μπάμπεργκ με τον Παναθηναϊκό στη Γερμανία, και πλέκει το εγκώμιο της… παραλίγο ομάδας του, ενώ δεν κρύβει ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη, όπου θεωρεί ότι πέρασε την καλύτερη περίοδο της καριέρας του!

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ που το 2005/06 αγωνίστηκε στη Λάρισα και τη διετία 2006-2008 θήτευσε στον Άρη, αποκαλύπτει ότι έφτασε πολύ κοντά το περασμένο καλοκαίρι στο να φορέσει την πράσινη φανέλα, αλλά η μεταγραφή δεν έγινε. Ωστόσο, παραδέχεται ότι είναι στα άμεσα σχέδια του να παίξει και πάλι μπάσκετ στα μέρη μας, κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ο 30χρονος άσος ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στη ρωσική Σαμάρα, αλλά στα μέσα της χρονιάς αποχώρησε και υπέγραψε στην Μπάμπεργκ, με την οποία έχει 7.8 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 1.5 κλεψίματα κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, αλλά αυτά τα στατιστικά δεν ήταν αρκετά για την ομάδα του που ακόμη δεν έχει νίκη στο Top 16, με τον Μάσεϊ να εξηγεί όλα όσα την αφορούν.

Η Μπάμπεργκ δεν τα κατάφερε στο Top 16, όπως στην κανονική περίοδο, να περάσει στην επόμενη φάση. Παλέψατε τα περισσότερα παιχνίδια, αλλά στο τέλος δεν καταφέρατε να πάρετε τις νίκες. Ποιος ήταν ο βασικός λόγος;

«Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος. Παίξαμε σκληρά μέχρι το τέλος και τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια τα χάσαμε στα σουτ των τελευταίων δευτερολέπτων ή τις τελευταίες κατοχές. Παίζαμε εναντίον καλών ομάδων και δεν μπορέσαμε να πάρουμε μια νίκη – δυστυχώς για εμάς».

Τελευταία χάσατε από μια άλλη γερμανική ομάδα, την Άλμπα Βερολίνου, από την οποία μετράται δύο ήττες αυτή τη σεζόν στην Ευρωλίγκα. Ήταν αυτές οι ήττες οι πιο οδυνηρές για εσάς συγκριτικά με τις υπόλοιπες από την άποψη ότι υπάρχει… κόντρα ανάμεσά σας για τον τίτλο στη Γερμανία; Είναι και λίγο θέμα εγωισμού; Μάλιστα το πρώτο ματς ήταν ιστορικό, αφού ήταν η πρώτη γερμανική κόντρα στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

«Είναι σίγουρα θέμα εγωισμού, αλλά μια ήττα είναι μια ήττα. Όλοι θέλουν να νικούν. Όποτε χάνεις απογοητεύεσαι. Θεωρούμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα και ακόμη δεν είμαστε σε καλή κατάσταση επειδή δεν έχουμε μπει στο πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν».

Ποια είναι τα θετικά στοιχεία που θέλετε να κρατήσετε από το φετινό σας «ταξίδι» στην Ευρωλίγκα;

«Πολύ περισσότερο ότι μπορούμε να παίξουμε με κάθε ομάδα. Χάσαμε πολλά κλειστά παιχνίδια, αλλά αυτό μας έδειξε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη».

Στον πρώτο αγώνα δυσκολέψατε αρκετά τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με την εμφάνισή σας. Αυτή τη φορά που αντιμετωπίζετε τον Παναθηναϊκό στην έδρα σας, ποιος είναι ο στόχος σας; Τι νομίζεις ότι μπορείτε να κάνετε;

«Ο στόχος μας είναι πάντα να νικάμε, δεν έχει σημασία τι νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε. Απλά βγαίνουμε και παίζουμε για να νικήσουμε και ελπίζουμε για το καλύτερο».

Ξέρεις καλά τον Παναθηναϊκό από την παρουσία σου στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από νίκη επί της πρώην ομάδα σου, Ρεάλ, στη Μαδρίτη. Εσείς κάνατε, επίσης, ένα καλό παιχνίδι εκεί. Τι θεωρείς ότι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός φέτος;

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα και όλα είναι πιθανά».

Υπέγραψες για την Μπάμπεργκ στα μέσα της σεζόν, αλλά κατάφερες αμέσως να βοηθήσεις την ομάδα. Ποιοι είναι οι στόχοι σου με την Μπάμπεργκ;

«Απλά θέλω να νικάω. Είμαι μέλος της ομάδας και θέλω να τη βοηθάω να κερδίζει. Για αυτό είμαι εδώ».

Το όνομά σου έχει ακουστεί αρκετές φορές για ελληνικές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, από τότε που έφυγες από την Ελλάδα. Είχες έρθει ποτέ κοντά στην επιστροφή σου στη χώρα μας και αν ναι πότε ήταν αυτό;

«Έφτασα πολύ κοντά στο να υπογράψω στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι που πέρασε, αλλά κάποια πράγματα δεν πήγαν όπως προγραμματιζόταν και δεν έγινε η μεταγραφή».

Είναι στα σχέδιά σου να επιστρέψεις στην Ελλάδα κάποια μέρα; Σε ποια ελληνική ομάδα θα ήθελες να αγωνιστείς;

«Σίγουρα. Φυσικά, θα ήθελα να παίξω για τον Άρη, αλλά θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Έχεις αγωνιστεί στο ισπανικό (Ρεάλ Μαδρίτης και Ομπραντόιρο), το ελληνικό (Λάρισα, Άρης), το ρωσικό (Λοκομοτίβ Κουμπάν και Σαμάρα) και τώρα το γερμανικό πρωτάθλημα (Μπάμπεργκ). Μπορείς να συγκρίνεις αυτές τις τέσσερις διοργανώσεις;

«Είναι όλα τελείως διαφορετικά πρωταθλήματα. Όλα είναι δυνατά, αλλά πολύ διαφορετικά, οπότε δεν μπορείς να τα συγκρίνεις».

Πού θεωρείς ότι διένυσες την καλύτερη περίοδο στην καριέρα σου και πού είχες δυσκολίες που θέλεις να ξεχάσεις;

«Ποτέ δεν είχα δυσκολίες, αλλά ίσως η καλύτερή μου περίοδος ήταν στη Θεσσαλονίκη».

Μάσεϊ στο Onsports: «Όλα είναι πιθανά για τον Παναθηναϊκό!» (photos+videos)



ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου θα τοποθετηθούν στην «OPAP Arena»
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved