Νικητόπουλος: «Πιστέψαμε ότι μπορούμε»

Νικητόπουλος: «Πιστέψαμε ότι μπορούμε»

Ονειρική μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή χρονιά για τον Προμηθέα, ο οποίος κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο ΕΣΚΑ.

Το συγκρότημα του Χαλανδρίου, στην παρθενική παρουσία του στην Α’ ΕΣΚΑ, διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό του στα πλέι οφ αν και πρωταρχικός στόχος του ήταν η σωτηρία του. Ο προπονητής του, Τάσος Νικητόπουλος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ τόσο για την κατάκτηση του τίτλου όσο και για την εξαιρετική φετινή πορεία της ομάδας του. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΣΚΑ: «Όταν ξεκινήσαμε στο Κύπελλο στην πρώτη κλήρωση δεν μπορώ να πω ότι στόχος της ομάδας ήταν η κατάκτηση. Όταν περάσαμε το Μαρκόπουλο, αποκλείσαμε τα Μελίσσια και κληρωθήκαμε με τα Λιόσια, τα οποία είχαν αποκλείσει την Πεντέλη, τότε πιστέψαμε ότι μπορούμε να είμαστε στον ημιτελικό. Απέναντι στο ΔΑΣΑΛ γνωρίζαμε ότι είναι ομάδα της δικής μας κατηγορίας, την οποία στο πρωτάθλημα είχαμε κερδίσει. Στον ημιτελικό βρήκαμε μπροστά μας το Κορωπί. Σε εκείνο το παιχνίδι πίστευα ότι θα κάναμε καλή εμφάνιση, αλλά θεωρούσα δύσκολο να φτάσουμε στον τελικό γιατί αντιμετωπίζαμε μια καλή ομάδα που κάνει αξιοπρόσεκτη πορεία στη Γ’ Εθνική. Κόντρα στο Κορωπί η ομάδα υπερέβαλε εαυτόν, κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας και καταφέραμε να τους αποκλείσουμε. Όταν πας σε έναν τελικό πιστεύεις ότι είσαι κοντά να κατακτήσεις το Κύπελλο. Πιστέψαμε ότι μπορούμε να το σηκώσουμε».

Για το παιχνίδι με την Πεύκη, στον τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑ: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, με τις ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Οι ομάδες δεν έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται μπροστά σε τόσο κόσμο κι αυτό βοήθησε να γίνει ωραίο ματς, με ωραίες φάσεις και υψηλό σκορ. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πόσος κόσμος βρέθηκε στο κλειστό του Δούκα. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Πεύκη και τον κόουτς Κοντομηνά, γιατί και για αυτούς είναι μεγάλη επιτυχία να βρίσκονται στον τελικό, ενώ στο πρωτάθλημα είμαστε στην ίδια βαθμολογική θέση».

Για τη μέχρι τώρα πορεία του Προμηθέα στην Α’ ΕΣΚΑ: «Είναι καλή χρονιά η φετινή. Πρώτη χρονιά στην Α’ ΕΣΚΑ κι έχουμε καταφέρει να διεκδικούμε με αξιώσεις την είσοδο στα πλέι οφ. Αυτό δεν είναι τυχαίο, γιατί η ομάδα ενισχύθηκε με καλούς και έμπειρους παίκτες, οι οποίοι βρίσκονται όσο περισσότερο μπορούν στο γήπεδο. Η δουλειά που κάνουμε φαίνεται από τα αποτελέσματα».

Για τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή της σεζόν: «Βασικός στόχος που είχαμε θέσει με τη διοίκηση ήταν η ομάδα να κρατηθεί στην κατηγορία, γιατί είναι σημαντικό για εμάς να βρισκόμαστε στην καλύτερη κατηγορία της Αθήνας. Αν και στην αρχή δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά στη συνέχεια βρήκαμε ρυθμό και ουσιαστικά από τον πρώτο γύρο είχαμε πετύχει το βασικό στόχο μας. Όταν πετυχαίνεις έναν στόχο τότε κοιτάς τον επόμενο, που για εμάς είναι να μπούμε στα πλέι οφ της Α’ ΕΣΚΑ. Θα είναι πολύ σημαντικό βήμα για αυτή την ομάδα».

Για το ποιους θα ήθελε να ευχαριστήσει: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση, γιατί όλα ξεκινούν από αυτούς. Είναι πάντα στο πλευρό των παικτών και δεν είναι συχνό να βλέπεις από τον πρόεδρο μέχρι τον έφορο να δίνουν το παρών στις προπονήσεις. Επίσης, μεγάλο μερίδιο στα όσα έχουμε καταφέρει έχει και ο άμεσος συνεργάτης μου, Γιάννης Αβραμίδης, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά σε όσα έχει αναλάβει. Καταλήγοντας, φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στους παίκτες μας. Το ρόστερ αποτελείται από πολύ καλούς παίκτες. Είναι μείγμα ταλαντούχων και έμπειρων αθλητών, οι οποίοι ήρθαν φέτος στην ομάδα και συνδυάστηκαν με τον κορμό που προϋπήρχε στον Προμηθέα».



Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved