Κρστιτς στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει τους πάντες!» (photos+videos)

Κρστιτς στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει τους πάντες!» (photos+videos)

Ο Νέναντ Κρστιτς μιλάει στο Onsports για την αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ με τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι «πράσινοι» είναι ικανοί να νικήσουν οποιονδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους!

Ο Σέρβος σέντερ είναι από τους καλύτερους παίκτες των Ρώσων με 14.3 πόντους (65.4% στα δίποντα και 75.8% στις βολές), 4.2 ριμπάουντ και 17.9 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα και θα έλεγε κανείς ότι δεν φοβάται τίποτα κάτω από τη ρακέτα.

Ωστόσο, δείχνει να... ανησυχεί για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει ο ίδιος και θα τον αντιμετωπίσουν οι ψηλοί του «τριφυλλιού», ο Στεφάν Λάσμε, ο Τζέιμς Γκιστ και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, για τον οποίο μιλά με τα καλύτερα λόγια.

O 29χρονος άλλοτε αστέρας και του ΝΒΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο τι ζητάει ο Ετόρε Μεσίνα από τους παίκτες της ομάδας του «στρατού» τώρα που υπάρχει μια κάμψη στην απόδοσή της, την επιστροφή του Ζόραν Έρτσεγκ, αλλά και τον αγωνιστικό στόχο των δευτεραθλητών Ευρώπης.

Η ΤΣΣΚΑ έχει δύο συνεχόμενες ήττες στο Top 16 της Ευρωλίγκας από Ουνικάχα Μάλαγα και Ρεάλ Μαδρίτης, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάμπεργκ, αλλά προέρχεται από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Τι παιχνίδι θα πρέπει να περιμένουμε;

«Παραδοσιακά, ενδιαφέρον. Δε νομίζω ότι οι ομάδες θα σκέφτονται τα προηγούμενα ματς. Όταν παίζεις σε αναμέτρηση ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκό δεν χρειάζεσαι έξτρα κίνητρο. Και οι δύο ομάδες θα είναι καλά προετοιμασμένες και έτοιμες για να παλέψουν».

Αυτός ο αγώνες θα κρίνει απλά την πρόκριση στα πλέι οφ ή μπορεί να είναι καθοριστικός και για τις δύο πρώτες θέσεις του Ε' ομίλου που οδηγούν στο πλεονέκτημα έδρας στη φάση των «8» της διοργάνωσης;

«Θα είναι ένα ματς νίκης. Αλλά σίγουρα όλοι έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι πολύ σημαντικό από βαθμολογικής άποψης και πρόκρισης στα πλέι οφ».

Τι λέει ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη, ο Ετόρε Μεσίνα, στους παίκτες της ΤΣΣΚΑ, έτσι ώστε η ομάδα να ανακάμψει από τη μικρή «κοιλιά» που έχει κάνει στα τελευταία παιχνίδια της;

«Θέλει να παίζουμε όπως αξίζει στο όνομα της ΤΣΣΚΑ, την περηφάνια της ΤΣΣΚΑ. Δεν ζητά τίποτα το ασυνήθιστο, απλά θέλει από εμάς να κάνουμε αυτά που μαθαίνουμε στις προπονήσεις και αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε».

Έχεις παρακολουθήσει καθόλου τον Παναθηναϊκό φέτος; Πώς θα χαρατήριζες την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη;

«Ναι, είδα μερικά παιχνίδια και παρακολουθήσαμε ήδη βίντεο με τους προπονητές. Ο Παναθηναϊκός είναι καλά οργανωμένος, έχει βάθος στον πάγκο του και μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε στην Ευρώπη. Νομίζω ότι ο Σόφο (Σχορτσανίτης) κάνει μια καλή σεζόν μέχρι στιγμής και η προσθήκη του Γκιστ αποδεικνύεται πολύ πολύτιμη. Αυτό με ανησυχεί προσωπικά».

Πώς περιμένεις τη μάχη σου κάτω από το καλάθι με τους ψηλούς του Παναθηναϊκού, Στεφάν Λάσμε, Σοφοκλή Σχορτσανίτη και Τζέιμς Γκιστ;

«Όπως είπα και πριν, περιμένω μια δύσκολη μάχη. Πρέπει να παίξω τόσο στο 4 όσο και τη θέση 5, όπως κάνω τελευταία και ακόμη περισσότερο στο 4 με τον Βίκτορ Χριάπα εκτός (τραυματίας), οπότε πρέπει να είμαι έτοιμος για τον κάθε ψηλό του Παναθηναϊκού».

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έχασε το πρώτο και κέρδισε το δεύτερο, νίκη που του έδωσε την ευκαιρία να σηκώσει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Το Κύπελλο Ελλάδας. Πώς περιμένεις τον Παναθηναϊκό μετά από αυτούς τους αγώνες;

«Κατ' αρχήν δε νομίζω ότι θα είναι κουρασμένος, αφού δεν υπάρχει κάποια κούραση μετά από ιδιαίτερα ματς. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός μόλις κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδας, οπότε νομίζω ότι θα έχει καλή ψυχολογία και ηρεμία».

Τι ρόλο μπορεί να παίξουν οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ που έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν τον Παναθηναϊκό με ελληνικές ομάδες (Μίλος Τεόντοσιτς, Θοδωρής Παπαλουκάς, Ζόραν Έρτσεγκ, Βλάντιμιρ Μίτσοφ και Ντιόντε Κρίστμας);

«Δεν είμαι σίγουρος ότι η γνώση του παρελθόντος είναι χρήσιμη αυτή τη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές. Έχει μόλις δύο παίκτες από την περσινή σεζόν και έναν νέο προπονητή».

Ο Ζόραν Έρτσεγκ επέστρεψε από έναν σοβαρό τραυματισμό. Πώς μπορεί να βοηθήσει την ΤΣΣΚΑ από εδώ και πέρα;

«Μας βοηθάει ήδη πολύ με to ύψος του και το σουτ του έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Επέστρεψε στην πιο κατάλληλη στιγμή ειδικά τώρα που πρέπει να καλύψουμε το κενό του αρχηγού μας (Βίκτορ Χριάπα) που έχει πρόβλημα τραυματισμού».

Οι στόχοι της ΤΣΣΚΑ σε όλες τις διοργανώσεις είναι προφανείς. Να τις κερδίσει όλες. Αλλά εκτός από αυτό, τι θέλετε να πετύχετε; Ίσως να παίξετε ακόμη πιο ελκυστικό μπάσκετ;

«Δεν σκεφτόμαστε το... σόου. Έχουμε πολλά πράγματα για να ανησυχούμε για το παιχνίδι μας. Πρέπει να αποκτήσουμε σταθερότητα στην άμυνά μας πάνω από όλα».

Κρστιτς στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει τους πάντες!» (photos+videos)



Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ο τελικός του Conference League δεν είναι… προτεραιότητα για τον Ιταλιάνο
Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ο τελικός του Conference League δεν είναι… προτεραιότητα για τον Ιταλιάνο
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ και Ουίλιαμς-Γκος οι Πειραιώτες
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ και Ουίλιαμς-Γκος οι Πειραιώτες
Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved