Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Οι προπονητές της Α1 αναλύουν...

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Οι προπονητές της Α1 αναλύουν...

Το Onsports ζήτησε την άποψη τεσσάρων προπονητών της Α1 για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που κρίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Το απόγευμα της Κυριακής (10/2) οι δύο «αιώνιοι» θα διασταυρώσουν τα... ξίφη τους με φόντο το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας και οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Βαγγέλης Αγγέλου, Βασίλης Φραγκιάς και Άγγελος Κορωνιός, αναλύουν στο Onsports τη «μάχη» των «πράσινων» και των «ερυθρόλευκων» στο παρκέ του Ελληνικού.

Γιάννης Σφαιρόπουλος (Πανιώνιος)

«Είναι ένα παιχνίδι που κρίνει τίτλο και για αυτό οι δύο ομάδες θα παλέψουν πολύ για να το κερδίσουν. Ασφαλώς και θα μετρήσει η μέρα στην οποία θα βρεθούν οι παίκτες τους. Προγνωστικά δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί είναι ένα ντέρμπι, πόσω μάλλον όταν κρίνει έναν τίτλο και είναι μεγάλο το ρίσκο για οποιαδήποτε πρόβλεψη. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από νίκη στο μεταξύ τους ματς πριν από λίγες μέρες. Ωστόσο, αυτό ήταν στο γήπεδό του, ενώ ο τελικός θα γίνει σε ένα ουδέτερο γήπεδο με φιλάθλους και από τις δύο ομάδες. Επειδή είναι πολύ κοντινός ο αγώνας πρωταθλήματος, οι προπονητές θα χρησιμοποιήσουν αυτόν για να καταστρώσουν τα πλάνα τους.

Ο Παναθηναϊκός θα πάει το παιχνίδι τόσο από οργάνωση όσο και από πικ εν ρολ με τον Διαμαντίδη και με τους χειριστές της μπάλας είτε με το λόου ποστ, είτε με τον Σχορτσανίτη και με τα φόργουορντ που ποστάρουν. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να παίξει με την τακτική που έχει, δηλαδή με τα πικ εν ρολ με τον Σπανούλη και τις μόσιον επιθέσεις που έχει προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τους σουτέρ του από τη γουίκ σάιντ. Ίσως δούμε και κάποια ποστ απ από τον Περπέρογλου. Είναι πιθανόν να υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις, όπως μια σύνθετη άμυνα, αλλά αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κάθε ομάδα θα κοιτάξει να εμφανίσει κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι της σε σχέση με την αναμέτρηση που έγινε λίγες μέρες πριν. Για αυτό το λόγο οι παίκτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να διαβάσουν το παιχνίδι του αντιπάλου και ανάλογα να εκτελέσουν.

Το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες, οι οποίες είναι τα βασικά στοιχεία που κρίνουν τις κατοχές. Είναι τα ριμπάουντ, τα λάθη και η ψυχραιμία στις βολές που καθορίζουν το πόσες κατοχές θα έχει κάθε ομάδα στη διάθεσή της. Θα μετρήσει και η προσωπικότητα των παικτών ειδικά αν ο νικητής κριθεί στο τέλος. Εύχομαι να γίνει ένας πολύ ωραίος τελικός, αντάξιος της φήμης και της αξίας των δύο ομάδων, γιατί είναι ένα παιχνίδι που θα το παρακολουθήσει όχι μόνο όλη η Ελλάδα, αλλά όλη η Ευρώπη. Να αποτελέσει, λοιπόν, διαφήμιση για το μπάσκετ, χωρίς βία και ακρότητες».

Βαγγέλης Αγγέλου (Άρης)

«Οι παράμετροι σε έναν τελικό είναι πάντα οι ίδιες. Ατομική και ομαδική προετοιμασία πριν από το παιχνίδι, σωστή αντίδραση στις απρόοπτες καταστάσεις ενός τόσο σημαντικού αγώνα και συγκέντρωση για 40’. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες για τους δύο αντιπάλους πριν να ξεκινήσει το παιχνίδι. Αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα ελέγξει τις παραπάνω παραμέτρους θα είναι και ο νικητής».

Βασίλης Φραγκιάς (Κολοσσός Ρόδου)

«Είναι ένας τελικός που συνήθως τα προγνωστικά είναι 50-50. Η άποψή η δική μου με βάση την εικόνα που έχουμε από το πρωτάθλημα είναι ότι ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό. Από την αρχή της χρονιάς λόγω του ότι κράτησε τον περσινό του κορμό είναι πιο έτοιμος. Από την άλλη πλευρά, όμως, πρόκειται για ένα παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός έχει και την ποιότητα και τον εγωισμό για να μπορέσει να διεκδικήσει το τρόπαιο. Το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δε νομίζω ότι κάποια ομάδα, άσχετα αν λέμε ότι ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα, πάει σαν φαβορί.

Αυτό που θέλουμε όλοι, είναι να δούμε έναν ωραίο αγώνα, χωρίς επεισόδια και του χρόνου να γίνει ένα παιχνίδι με το γήπεδο γεμάτο, όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες σε όλη την Ευρώπη. Θα είναι διαφορετικό ματς από τα δύο που προηγήθηκαν για το πρωτάθλημα. Το πρώτο ήταν πολύ νωρίς με τις δύο ομάδες να είναι ανέτοιμες, ενώ το δεύτερο πραγματοποιήθηκε με διαφορετικές συνθήκες πριν από λίγες μέρες, με έναν Παναθηναϊκό αρκετά καινούριο σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Τα πράγματα κρίνονται στο γήπεδο και κυρίως τον Μάιο και τον Ιούνιο που παίζονται οι τελικοί είτε είναι στην Ευρωλίγκα είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όσο και να έχει ένα ψυχολογικό προβάδισμα ο Ολυμπιακός, ουσιαστικά, όλα τώρα ξεκινούν από το μηδέν».

Άγγελος Κορωνιός (Καβάλα)

«Θα είναι ένα παιχνίδι κλειστό, καθώς και οι δύο ομάδες θέλουν να το κερδίσουν. Θα δούμε δυνατές άμυνες. Ο Παναθηναϊκός θα έχει μεγαλύτερο άγχος γιατί μετά τον αγώνα του πρωταθλήματος θα θέλει περισσότερο το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός θα έχει καλύτερη ψυχολογία γιατί προέρχεται από μια νίκη στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Θα είναι ένα ενδιαφέρον ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Το σκορ θα είναι κλειστό. Οι δύο ομάδες δεν θα ρισκάρουν. Θα είναι ένα παιχνίδι 50-50. Οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει κάποια ομάδα που υπερτερεί. Ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ λόγω καλύτερης ψυχολογίας. Ο Παναθηναϊκός θέλει το Κύπελλο, καθώς προέρχεται από μια ήττα, αλλά είναι ένας αγώνας που όλα μπορούν να συμβούν».



ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved