Οι παίκτες της Α1 απαντούν στο Onsports: Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός;

Οι παίκτες της Α1 απαντούν στο Onsports: Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός;

Το Onsports ζήτησε από πέντε παίκτες της Α1 να δώσουν την εκτίμησή τους για τα δύο μεγάλα ντέρμπι σε πρωτάθλημα και τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Λόγω έδρας, δίνουν τον πρώτο λόγο στον Ολυμπιακό για το ματς της Α1, ενώ για το Κύπελλο άπαντες ξεκαθαρίζουν ότι τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά...

Άκης Καλλινικίδης (Ρέθυμνο)

«Το προβάδισμα το έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει παρουσιάσει ένα πιο σταθερό πρόσωπο όλη τη χρονιά. Είναι πολύ σημαντική η απουσία του Μάντζαρη, αλλά στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο, ειδικά με τον τρόπο που παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες και νομίζω ότι θα είναι το φαβορί για αυτή την αναμέτρηση του πρωταθλήματος. Ο τελικός του Κυπέλλου είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι που κρίνει έναν τίτλο και γίνεται και σε ουδέτερο γήπεδο με τον κόσμο και των δύο ομάδων σε αυτό. Μπορεί να παίξει και λίγο ρόλο το τι θα έχει συμβεί τη Δευτέρα μεταξύ τους, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε μια ασφαλή εκτίμηση. Οι πιθανότητες είναι 50-50, αλλά ίσως αυτό που θα έχει προηγηθεί στο ματς της Δευτέρας να γύρει την πλάστιγγα σε κάποια από τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε το ρόστερ του, αλλά δεν παρουσιάζει μεγάλη σταθερότητα. Ωστόσο, έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην άμυνα. Δέχεται δύσκολα καλάθι, αλλά δεν είναι σταθερός στην επίθεση. Δεν έχει βρει ακόμη ρυθμό και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο μπορεί να γίνει μεγαλύτερο από τη στιγμή που θα ασκήσει πίεση και ο κόσμος του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ».

Νίκος Αργυρόπουλος (Απόλλων Πατρών)

«Θα είναι μεγάλα παιχνίδια και τα δύο. Όλη η Ελλάδα περιμένει να τα δει. Είναι δύο πολύ μεγάλες ομάδες με ποιότητα. Για την ώρα, φαίνεται να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται σε αυτούς τους αγώνες. Ίσως η πρώτη θέση να μην κριθεί μόνο από αυτό το ματς. Όπως είδαμε πιο πρόσφατα, ο Ολυμπιακός έχασε από τον ΠΑΟΚ, άρα δεν αποκλείεται να συμβεί ξανά αυτό. Παίζει ρόλο και η καλή ψυχολογία που έχουν από τις νίκες τους στην Ευρώπη. Μακάρι να γίνει ένα πάρα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Στο Κύπελλο θα εξαρτηθεί ποια ομάδα θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα. Είναι δύσκολο να πεις προγνωστικά. Εύχομαι να γίνει ένας ωραίος αγώνας και ο καλύτερος να κερδίσει. Είναι πολύ ιδιαίτερη η ψυχολογία σε αυτές τις αναμετρήσεις. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση γιατί πάντα είναι γεμάτα τα γήπεδα και νιώθω πολύ τυχερός που έχω αγωνιστεί σε τέτοιους αγώνες».

Δημήτρης Καλαϊτζίδης (ΚΑΟΔ)

«Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός και λόγω έδρας πιστεύω ότι θα κερδίσει και θα κλειδώσει την πρώτη θέση παρόλα τα προβλήματα που έχει με τους τραυματισμούς. Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, τελευταία, δείχνει πολύ δυνατός, κυρίως αμυντικά, ενώ στην επίθεση δεν έχει βρει τόσες πολλές λύσεις. Είχε και τον τραυματισμό του Διαμαντίδη, ο οποίος λογικά θα είναι πιο έτοιμος τη Δευτέρα. Θα είναι ένα ντέρμπι, αλλά πιστεύω ότι στις λεπτομέρειες ο Ολυμπιακός θα κερδίσει. Στο Κύπελλο είναι ένας αγώνας. Στην αρχή πίστευα ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό δεν είναι σε τόσο καλή φόρμα και θεωρώ ότι είναι 50-50 οι πιθανότητες νίκης. Ελπίζω να δούμε ένα πολύ καλό ματς, το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Παναγιώτης Καυκής (Ηλυσιακός)

«Ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα του και έχει και τον κόσμο στο πλευρό του, αλλά έχει σημαντικές απώλειες και θα είναι δύσκολο να μπορέσει να επιβάλει το ρυθμό του. Ο τελικός του Κυπέλλου είναι ανοικτός γιατί θα έχουν και οι δύο το κίνητρο της κατάκτησης ενός τίτλου, το οποίο είναι κριτήριο και για τους προπονητές. Δίνω 50-50 για το Κύπελλο, ενώ στο πρωτάθλημα θεωρώ ότι περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει έχει ο Ολυμπιακός. Ο Μάντζαρης είναι μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό γιατί είναι ένας παίκτης που είχε σταματήσει τον Διαμαντίδη. Ο Παναθηναϊκός, χρόνο με το χρόνο, βρίσκει τα πατήματά του και με τις προσθήκες που έκανε (Μπανκς, Καπόνο, Γκιστ) είναι ακόμη καλύτερος, ενώ ο Ολυμπιακός έχει τους τραυματισμούς. Τα πράγματα είναι οριακά και η νίκη θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Αντώνης Μάντζαρης (Περιστέρι)

«Ένα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι, αλλά δίνω φαβορί τον Ολυμπιακό λόγω έδρας γιατί παίζει στο γήπεδό του και θα πάρει δύναμη από τον κόσμο. Από εκεί και πέρα, είναι δύο πολύ καλές ομάδες. Ο Ολυμπιακός μετά τον τραυματισμό του Βαγγέλη (Μάντζαρη) πρέπει να βρει και πάλι τους ρόλους του σιγά-σιγά και ίσως αυτό μπερδέψει τον Παναθηναϊκό. Είναι πρωταθλητής Ευρώπης και ξεκινά το ματς σαν φαβορί. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει και αυτός να βρει τα πατήματά του τώρα που το ρόστερ του έχει ολοκληρωθεί. Οι παίκτες δείχνουν να αρχίζουν να βρίσκονται μεταξύ τους και να έχουν τους ρόλους τους. Το παιχνίδι θα πάει στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός κατεβάζει και ξέρει να ελέγχει το ρυθμό σε τέτοιους αγώνες. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να τρέξει. Θα δούμε ένα πολύ ποιοτικό ματς με δύο ομάδες που θα μπορούσαν να είναι κάλλιστα στο Final 4 (της Ευρωλίγκας) φέτος. Ο νικητής στο ντέρμπι θα έχει ψυχολογικό προβάδισμα για τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι, γιατί ένας τελικός είναι πάντα ένας τελικός. Ένας αγώνας που και οι δύο ομάδες μπορούν να κερδίσουν».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved