Οι προπονητές της Α1 απαντούν στο Onsports: Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός;

Οι προπονητές της Α1 απαντούν στο Onsports: Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός;

Το Onsports ζήτησε από πέντε προπονητές της Α1 να δώσουν την εκτίμησή τους για τα δύο μεγάλα ντέρμπι σε πρωτάθλημα και τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Νίκος Βετούλας (Απόλλων Πάτρας)

«Είναι δύο διαφορετικά ματς. Το ένα κρίνει τίτλο, ενώ το άλλο μπορεί να δώσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας (στα πλέι οφ) σε κάποια από τις δύο ομάδες. Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος το πλεονέκτημα το έχει ο Ολυμπιακός γιατί μπορεί να χάσει έως και τρεις πόντους μετά τη νίκη του στο ματς του πρώτου γύρου. Στο Κύπελλο, έχει αβαντάζ ο Παναθηναϊκός, γιατί ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς τραυματίες και προέρχεται από βαρύ πρόγραμμα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που παίζει σκληρή άμυνα και για αυτό προβλέπω δύο αμφίρροπα παιχνίδια».

Γιώργος Ζευγώλης (Ηλυσιακός)

«Θα είναι ανοιχτό παιχνίδι. Πάντα αυτές οι αναμετρήσεις δεν έχουν φαβορί, ανεξάρτητα σε ποια έδρα παίζονται. Θεωρώ ότι θα γίνει και ωραίο ματς, γιατί και οι δύο ομάδες είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, να γεμίσει το γήπεδο, να το παρακολουθήσει ο κόσμος και να το ευχαριστηθεί. Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει σχεδόν εύκολα στον πρώτο γύρο, αλλά τώρα υπάρχει ο τραυματισμός του Μάντζαρη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι δύσκολο να βρει τον αντικαταστάτη του, συν τις προσθήκες του Παναθηναϊκού (Μπανκς, Καπόνο, Γκιστ), είναι στοιχεία που μπορούν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι, το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Στον τελικό του Κυπέλλου θα γίνει ένα σκληρό ματς και λιγότερο ποιοτικό, γιατί είναι παιχνίδι που κρίνει έναν τίτλο και πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει άγχος για το ποιος θα σηκώσει την κούπα. Ωστόσο θα είναι και αυτό ντέρμπι και δεν θα έχει μεγάλες διαφορές. Τώρα ποιος θα κερδίσει θα είναι καθαρά θέμα μέρας».

Γιώργος Καλαφατάκης

«Στα παιχνίδια Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δεν υπάρχουν φαβορί και βλέπουμε ότι στα τελευταία ματς αντιμετωπίζουν και οι δύο προβλήματα. Σε αυτές τις αναμετρήσεις, συνήθως λέμε ότι ο γηπεδούχος έχει προβάδισμα, αλλά μην ξεχνάτε ότι στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού. Οπότε, ό, τι πρόβλεψη και να κάνουμε είναι παρακινδυνευμένη, αφού είναι θέμα ημέρας, φανέλας και πολλών άλλων πραγμάτων. Επίσης, δε νομίζω ότι οι παίκτες αυτοί επηρεάζονται από την έδρα. Ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τον πρώτο γύρο έχει άλλο ρόστερ, αφού έχει τρεις διαφορετικούς ξένους παίκτες (Μπανκς, Καπόνο, Γκιστ), πολύ πιο ποιοτικούς και καλύτερους από αυτούς που είχε στον πρώτο γύρο. Ο Ολυμπιακός έχει κάποιες ελλείψεις με τους τραυματισμούς που προέκυψαν, άρα θα είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς από αυτό του πρώτου γύρου. Μπορεί να έχει το προβάδισμα ο Ολυμπιακός, αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε πιθανότητες ή φαβορί. Στο Κύπελλο θα γίνει ακόμη πιο ανοικτός αγώνας. Σε σχέση με την αναμέτρηση της Δευτέρας θα σηματοδοτήσει κάποιες αποφάσεις σε θέματα τακτικής και λογικής, αλλά και αυτό θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι που θα κρίνει έναν τίτλο».

Τζίμης Κουστένης (Περιστέρι)

«Θεωρώ ότι είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια παρόλο που είναι γίνονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στο πρωτάθλημα, είναι ένας αγώνας που έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός καλείται να υπερασπιστεί την έδρα του, ενώ θα είναι μόλις το δεύτερό του ματς μετά τον τραυματισμό του Μάντζαρη, ο οποίος στην Ευρωλίγκα και την Α1 έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Είναι άγνωστο πώς θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να καλύψει το κενό του Μάντζαρη και πώς θα αντιδράσει. Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει με λιγότερη πίεση, επειδή παίζει στην έδρα του αντιπάλου, δεδομένου ότι η πίεση είναι πάντα με τον γηπεδούχο και πάει να κάνει την ανατροπή. Είναι ανοικτό ματς σε όλα τα προγνωστικά. Ο Παναθηναϊκός δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι ήταν στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι επηρεασμένος από τα τελευταία αποτελέσματα. Ίσως είναι μια περίοδος ντεφορμαρίσματος για αυτόν.

Βέβαια, αυτά τα τεχνικά ζητήματα μένουν στην άκρη όταν πρόκειται για ντέρμπι των δύο αιωνίων. Στο Κύπελλο, τα τεχνικά επιτελεία των δύο ομάδων, έχοντας σαν πυξίδα το μεταξύ τους παιχνίδι στο πρωτάθλημα θα αναπροσαρμόσουν κάποια πράγματα και θα προσπαθήσουν να παρουσιαστούν στον τελικό ο καθένας με διαφορετικό πρόσωπο. Είναι ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας με άλλη φιλοσοφία. Παίζουν σε ουδέτερο γήπεδο, θα έχει προηγηθεί και το ματς του πρωταθλήματος και θα είναι υποψιασμένοι και οι δύο αντίπαλοι. Είναι ριψοκίνδυνο να κάνουμε την οποιαδήποτε πρόβλεψη. Θα πρέπει να δούμε τι θα παρουσιάσει κάθε ομάδα στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα παρουσιάσουν τα ίδια και στον τελικό του Κυπέλλου. Κάθε ομάδα θα κρατήσει μια έκπληξη για τον τελικό, ο οποίος είναι 50-50. Στο πρωτάθλημα, έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα ο Ολυμπιακός λόγω έδρας που συνήθως παίζει καθοριστικό ρόλο στα ντέρμπι».

Στέργιος Κουφός (Ρέθυμνο)

«Έχω την αίσθηση ότι διατηρεί το προβάδισμα ο Ολυμπιακός λόγω έδρας, αλλά και καλύτερης χημείας. Θα παίξουν ρόλο οι απουσίες του Ολυμπιακού και κυρίως του Μάντζαρη, αλλά επειδή υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο να παίξουν οι υπόλοιποι και για αυτόν, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα για το πρώτο ματς πρωταθλήματος. Ο τελικός του Κυπέλλου θα είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Παρά τις προσθήκες (Μπανκς, Καπόνο, Γκιστ) που έκανε, ο Παναθηναϊκός δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει καλύτερη χημεία από τη στιγμή που δεν έχει αλλάξει το ρόστερ σε μεγάλο βαθμό από πέρσι. Βέβαια, παρουσιάζει μεγάλα σκαμπανεβάσματα και κυρίως όταν κερδίζει με έναν ανορθόδοξο τρόπο, δηλαδή να σουτάρει περισσότερα τρίποντα από δίποντα, το οποίο δεν το συνήθιζε επειδή δεν του άρεσε σαν επιλογή. Ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ διαφορετικός γιατί ο Μάντζαρης είχε έναν πολύ μεγάλο ρόλο και στα ντέρμπι ήταν αυτός που μπορούσε να μαρκάρει τον Διαμαντίδη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό από τη στιγμή που πρέπει να βρει έναν τρόπο να αντιμετωπίσει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, κάτι που μπορεί να αλλάξει λίγο τα δεδομένα.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι στηρίζεται στον Βασίλη Σπανούλη με ποσοστό πάνω από το 80%. Ο Ολυμπιακός στηρίζεται στον Σπανούλη και τις αποφάσεις του, με τις οποίες σε κρίσιμα σημεία δείχνει να πορεύεται. Το ματς του πρωταθλήματος θα είναι διαφορετικό από αυτό του Κυπέλλου. Θεωρώ ότι υπερτερεί ο Ολυμπιακός, αλλά δεν ξέρω ποιος θα είναι στο μαρκάρισμα του Διαμαντίδη, κάτι που μπορεί να αλλάξει το σκεπτικό γύρω από τον τρόπο άμυνας των δύο ομάδων. Αυτό που εύχομαι, είναι να γίνουν δύο καλά παιχνίδια και πραγματικά να κερδίσει ο καλύτερος γιατί πρόκειται για τους πρεσβευτές μας στην Ευρώπη και παίρνουμε και εμείς λίγο από τη δική τους αίγλη αν οι μεταξύ τους αγώνες είναι όμορφοι και τους χαίρεται ο κόσμος».



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved