Νάχμπαρ στο Onsports: «Υψηλού επιπέδου και έμπειρος ο Παναθηναϊκός» (photos+videos)

Νάχμπαρ στο Onsports: «Υψηλού επιπέδου και έμπειρος ο Παναθηναϊκός» (photos+videos)

Ένας από τους καλύτερους παίκτες της Μπάμπεργκ και της Ευρωλίγκας, ο Μπόστιαν Νάχμπαρ, μιλάει στο Onsports για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και τονίζει ότι το «τριφύλλι» έχει υψηλού επιπέδου παίκτες στο ρόστερ του και αποτελεί μια από τις πιο έμπειρες ομάδες της διοργάνωσης.

Ο 32χρονος Σλοβένος φόργουορντ που μετρά 17.7 πόντους (44.7% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα, 83.3% στις βολές), 4.1 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 16.3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο φέτος στη διοργάνωση περιμένει τον Παναθηναϊκό να εμφανιστεί όσο το δυνατόν καλύτερος γίνεται, αλλά θεωρεί ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι ικανοί να κάνουν την έκπληξη.

Ο Νάχμπαρ αναφέρεται στον τρόπο που η Μπάμπεργκ θα καταφέρει να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να διεκδικήσει την πρώτη της νίκη στο Top 16, ενώ παραδέχεται πως το άγχος δεν το έχει η ομάδα του, αλλά ο Παναθηναϊκός που είναι και το φαβορί της συνάντησης.

Δεν έχετε ξεκινήσει καλά το Top 16, καθώς μετράτε πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Τι μπορείτε να κάνετε από εδώ και πέρα, αρχής γενομένης από το ματς με τον Παναθηναϊκό, για να ανακάμψετε;

«Πρέπει να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ με μεγαλύτερη διάρκεια στα παιχνίδια και να μην έχουμε στιγμές που χάνουμε τη συγκέντρωσή μας, κάτι που η άλλη ομάδα εκμεταλλεύεται. Οπότε, αν θέλουμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, θα χρειαστεί μεγάλη συγκέντρωση, πολύ καλή απόδοση επιθετικά και όσο το δυνατόν πιο λίγα λάθη στην άμυνα».

Είδαμε μια άλλη γερμανική ομάδα, την Άλμπα Βερολίνου, να είναι ανταγωνιστική εναντίον του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο. Εσείς είστε πρώτοι στην Μπουντεσλίγκα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ανάλογα προβλήματα στους «πράσινους» και ίσως και περισσότερα στο ΟΑΚΑ;

«Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός, δεν συγκρινόμαστε με την Άλμπα ή καμία άλλη ομάδα. Κάθε παιχνίδι που παίζουμε στο Top 16 το κάνουμε για να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι στα περισσότερα ματς είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά το να κερδίσουμε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός θα είναι ακόμη καλύτερο. Νομίζω ότι κάθε φορά που η μικρή ομάδα κερδίζει τη μεγάλη είναι θετικό και για εμάς θα σημαίνει ότι μπορούμε να το... γυρίσουμε (το κακό ξεκίνημα) στο Top 16».

Πώς περιμένεις τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα του από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ;

«Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα μια πολύ καλή ομάδα, ειδικά όταν παίζει στο γήπεδό του. Θέλουν να υπερασπιστούν την έδρα τους και περιμένουμε ο Παναθηναϊκός να βγει όσο το δυνατόν καλύτερος στο παρκέ, αλλά την ίδια στιγμή περιμένουμε και εμείς να ανεβάσουμε την απόδοσή μας, επίσης και να πάρουμε τη νίκη-έκπληξη».

Έχεις δει κάποιον αγώνα του Παναθηναϊκού φέτος για να μπορείς να πεις ότι έχεις σχηματίσει κάποια εικόνα για τον τρόπο παιχνιδιού του «τριφυλλιού»;

«Δεν έχω δει πολύ τον Παναθηναϊκό. Αυτό θα γίνει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας για το παιχνίδι. Αυτό που είναι σίγουρο, όμως, είναι ότι έχουν υψηλού επιπέδου παίκτες και μια έμπειρη ομάδα».

Είστε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρωλίγκα στα σουτ τριών πόντων, όπως επίσης και ο Παναθηναϊκός, ειδικά από το Top 16 και μετά. Θα δούμε έναν... διαγωνισμό τριπόντων ανάμεσά σας;

«Το ποσοστό ευστοχίας στα σουτ είναι σημαντικό για να κερδίσεις παιχνίδια, αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Και επειδή και οι δύο ομάδες μπορεί να δουν ένα υψηλό ποσοστό στα τρίποντα ίσως προσπαθήσουν να περιορίσουν αυτό το πλεονέκτημα του αντιπάλου. Οπότε δεν περιμένω περισσότερα τρίποντα εξαιτίας αυτής της στατιστικής ιδιαιτερότητας, αντιθέτως, περιμένω λιγότερα».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Μπάμπεργκ, το οποίο θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί στο ΟΑΚΑ;

«Το μεγαλύτερό μας πλεονέκτημα είναι ότι μπορούμε να παίξουμε χωρίς άγχος, ξέροντας πως είμαστε το αουτσάιντερ. Μπορούμε να πάμε στην Αθήνα και να εκπλήξουμε τον Παναθηναϊκό και όλη την Ευρωλίγκα! Η χρονιά μας δεν εξαρτάται από το αν θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε αυτό το παιχνίδι, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί και η πίεση είναι σε αυτόν».

Τι είναι αυτό που θέλετε να πετύχετε φέτος;

«Οι στόχοι μας στην Ευρωλίγκα είναι, πρώτα από όλα, να επιστρέψουμε στις νίκες και ελπίζω να ανατρέψουμε αυτό το κακό ξεκίνημα. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να είμαστε μια ομάδα που μόνο συμμετέχει στο Top 16, αλλά μια ομάδα που να μπορεί να κερδίζει. Και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Στη Γερμανία, η Μπάμπεργκ έχει πάρει τα τρία τελευταία πρωταθλήματα, αλλά θέλουμε και το τέταρτο. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία αυτή τη στιγμή και πιστεύουμε ότι από την ώρα που θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ, θα κρατήσουμε την πρώτη θέση, θα υπερασπιστούμε την έδρα μας και θα κατακτήσουμε τον τίτλο».

Νάχμπαρ στο Onsports: «Υψηλού επιπέδου και έμπειρος ο Παναθηναϊκός» (photos+videos)



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved