Σουάρεθ στο Onsports: «Καλύτερος από πριν ο Παναθηναϊκός!» (photos+videos)

Σουάρεθ στο Onsports: «Καλύτερος από πριν ο Παναθηναϊκός!» (photos+videos)

Ο Κάρλος Σουάρεθ μιλάει στο Onsports για την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και τονίζει ότι ο «εξάστερος» έχει εξελιχθεί σημαντικά και είναι πολύ καλύτερος από ό, τι ήταν στην αρχή της σεζόν!

Ο άσος της «βασίλισσας» χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη που με τις προσθήκες των Μάρκους Μπανκς, Τζέισον Καπόνο και Τζέιμς Γκιστ στο ρόστερ της έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ επισημαίνει ότι το έργο των Μαδριλένων είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην έδρα του «τριφυλλιού».

O Ισπανός φόργουορντ δεν είναι ο μεγάλος σκόρερ της Ρεάλ, καθώς έχει μόλις 3.7 πόντους κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, αλλά κάνει αθόρυβη δουλειά, αφού βοηθάει σε άλλους τομείς του παιχνιδιού όπως τα ριμπάουντ και οι ασίστ με 3.3 και 2 ανά αγώνα αντίστοιχα. Και αυτό του επιτρέπει να έχει αρκετά καλή βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης (6.6 βαθμούς κατά μέσο όρο).

Στα αξιοσημείωτα του παίκτη, ότι έχει κάνει το καλύτερο παιχνίδι του φέτος, στο ΟΑΚΑ εναντίον του Παναθηναϊκού, στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης με 16 πόντους και απόλυτη ευστοχία (1/1 δίποντο, 4/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ, 3 κερδισμένα φάουλ και 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο 26χρονος φόργουορντ δεν κρύβει ότι επιθυμία του είναι να αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα του ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος ήταν τραυματίας το τελευταίο διάστημα, ένας παίκτης που, όπως λέει ο Σουάρεθ, αξίζει τα καλύτερα, καθώς είναι σπάνιο να βρεθεί όμοιός του!

Η Ρεάλ μοιάζει να «πετάει» σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει, καθώς έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς στο Top 16 της Ευρωλίγκας και μόνο μία ήττα σε 18 αγωνιστικές στο ισπανικό πρωτάθλημα. Είστε πραγματικά ασταμάτητοι;

«Δεν το νομίζω. Είναι αλήθεια ότι παίζουμε καλά και ότι όλοι οι παίκτες έχουν προσαρμοστεί πολύ καλά στο στυλ του Πάμπλο Λάσο και τη φιλοσοφία του, αλλά πρόκειται για μπάσκετ και όλοι ξέρουν ότι δεν υπάρχουν ανίκητες ή ασταμάτητες ομάδες. Χάσαμε από τον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια (της Ευρωλίγκας), όπως έγινε και εναντίον της Χίμκι και της Καντού. Από την άλλη, θα παίξουμε στο γήπεδο μιας από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ασταμάτητοι».

Στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας χάσατε από τον Παναθηναϊκό. Περιμένεις ένα διαφορετικό παιχνίδι τώρα στο Top 16;

«Ναι, δεν υπάρχουν αναμετρήσεις που είναι ίδιες. Κάθε παιχνίδι έχει το δικό του σενάριο. Τώρα είμαστε στο Top 16 της Ευρωλίγκας και ο Παναθηναϊκός έχει τους Γκιστ, Καπόνο και Μπανκς. Αυτή η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ από τον Νοέμβρη και οι παίκτες ξέρουν ο ένας τον άλλον. Θεωρώ ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και ελπίζω πως αυτή τη στιγμή θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσουμε από αυτές που είχαμε στον αγώνα της κανονικής περιόδου».

Είπες ότι θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα τώρα με τις προσθήκες των Γκιστ, Καπόνο και Μπανκς στο ρόστερ του. Με ποιον τρόπο, κατά τη γνώμη σου, έχουν βοηθήσει αυτοί οι τρεις παίκτες τους «πράσινους» να εξελιχθούν;

«Όπως είπα και πριν, νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλύτερη ομάδα αυτή την περίοδο. Ο Καπόνο είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ που δίνει στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να παίζει στο ανοικτό γήπεδο και τόσο ο Γκιστ όσο και ο Μπανκς έχουν εξαιρετική φυσική κατάσταση και είναι πολύ δυνατοί παίκτες. Ο Γκιστ βοηθάει πολύ στα ριμπάουντ και δίνει στον Παναθηναϊκό μεγαλύτερες ευκαιρίες στο να σκοράρει κάτω από τη ρακέτα, ενώ ο Μπανκς είναι ένας γκαρντ που η δύναμή του και η ταχύτητά του τον κάνουν ασταμάτητο κάποιες φορές. Με αυτούς τους τρεις παίκτες στο ρόστερ του, ο Παναθηναϊκός είναι ακόμη καλύτερος».

Υπάρχουν ακόμη δέκα παιχνίδια μέχρι τα πλέι οφ. Θα έλεγες ότι αυτή η αναμέτρηση είναι κρίσιμη και για τις δύο ομάδες είτε για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας, είτε για την πρόκριση στα προημιτελικά;

«Δεν θα την έλεγα κρίσιμη, αλλά σημαντική. Κάθε παιχνίδι στο Top 16 είναι σημαντικό. Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τη σημασία και την αξία ενός αγώνα του Top 16, ακόμη και τη φετινή σεζόν που όλοι έχουν περισσότερες ευκαιρίες να διορθώσουν τα λάθη τους λόγω της νέας μορφής. Παρόλα αυτά, αν θέλεις να είσαι στις δύο καλύτερες ομάδες του ομίλου, που είναι σχεδόν απαραίτητο έτσι ώστε να βρεθείς και στο Final 4, πρέπει, τουλάχιστον, να δείξεις χαρακτήρα και να κερδίσεις σε δύσκολες έδρες όπως είναι το ΟΑΚΑ».

Περιμένεις αλλαγές από τον Παναθηναϊκό συγκριτικά με τα δύο μεταξύ σας ματς στην κανονική διάρκεια και αν ναι ποιες είναι αυτές;

«Παρόλο που πιστεύω πως το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό, νομίζω ότι η συμπεριφορά και των δύο ομάδων θα είναι η ίδια που είδαμε και τον Νοέμβρη. Ο Παναθηναϊκός παίζει στο ΟΑΚΑ και ξέρει πόσο σημαντικό είναι να μη χάσει μέσα στην έδρα του. Θα έχει όσο κίνητρο θα έχουμε και εμείς και νομίζω ότι θα δούμε ένα εξαιρετικό ματς. Ωστόσο, περιμένω έναν καλύτερο Παναθηναϊκό, πιο δυνατό και σκληρό, με μια πιο επιθετική άμυνα. Επίσης, έχει περισσότερες επιθετικές λύσεις από ό, τι πριν και ως εκ τούτου αυτό κάνει την ομάδα πιο απρόβλεπτη. Δεν χωρά αμφιβολία ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο τεστ για εμάς».

Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχετε κάνει μέχρι στιγμής. Έχετε δώσει τρία εκτός έδρας παιχνίδια σε τέσσερις αγώνες και μετράτε μόνο νίκες. Το πρόγραμμα τα έφερε έτσι ώστε να παίζετε για τέταρτο ματς σε πέντε αγωνιστικές μακριά από τη Μαδρίτη, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ. Θα ακολουθήσετε το ίδιο πλάνο που ήταν επιτυχημένο σε Γερμανία και Μάλαγα;

«Ο μόνος μας στόχος είναι να κερδίζουμε σε οποιαδήποτε έδρα. Έχουμε μια φιλοσοφία που προσπαθούμε να την εφαρμόζουμε σε κάθε γήπεδο που επισκεπτόμαστε επειδή είναι μια φόρμουλα που μας έχει βγει μέχρι στιγμής και αυτό είναι το μπάσκετ που αγαπάμε και στο οποίο πιστεύουμε. Δεν έχει σημασία ποιον αντίπαλο αντιμετωπίζουμε. Θα προσπαθούμε να παίζουμε όπως το κάνουμε πάντα. Πρέπει να τηρούμε τους κανόνες μας επειδή θεωρούμε πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιήσουμε τους αθλητικούς μας στόχους».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν αμφίβολος να παίξει εναντίον σας. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά την Παρασκευή (25/1). Θα ήταν καλύτερο για εσάς να μην παίξει ή αυτό είναι κάτι που δεν αναμένεται να επηρεάσει το παιχνίδι σας;

«Είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης και δεν μπορούμε να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο ποιος θα παίξει ή όχι επειδή αυτό είναι... χάσιμο χρόνου! Προτιμώ να παίξει ο Διαμαντίδης επειδή είναι ένας σπάνιος παίκτης που αξίζει τα καλύτερα. Κανείς δεν χαίρεται για έναν τραυματισμό συναδέλφου του. Αν είναι να νικήσουμε στην Αθήνα, προτιμώ ο Διαμαντίδης να είναι στο παρκέ, αφού αυτό θα σημαίνει ότι νικήσαμε έναν σπουδαιότερο και ακόμη πιο επικίνδυνο Παναθηναϊκό».

Είστε μία από τις πιο θεαματικές ομάδες στην Ευρωλίγκα. Αυτό είναι κάτι που δουλεύετε στην προπόνηση ή σας βγαίνει μέσα από τα παιχνίδια;

«Δουλεύουμε πολύ σκληρά κάθε μέρα για να παίζουμε με τον τρόπο που το κάνουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι παίζουμε όπως παίζουμε. Υπάρχει πολλή δουλειά πίσω από αυτό».

Δείτε video και φωτογραφίες από την καριέρα του Κάρλος Σουάρεθ στη Ρεάλ Μαδρίτης:

Σουάρεθ στο Onsports: «Καλύτερος από πριν ο Παναθηναϊκός!» (photos+videos)



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved