Κρίστοφερ στο Onsports: «Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι... ευάλωτος!» (photos+videos)

Κρίστοφερ στο Onsports: «Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι... ευάλωτος!» (photos+videos)

Ένας από τους πιο «επικίνδυνους» παίκτες της Μπεσίκτας, ο Πατρίκ Κρίστοφερ, μιλάει στο Onsports για την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής του Top – 16 της Ευρωλίγκας και διαβεβαιώνει ότι δεν περιμένει οι «ερυθρόλευκοι» να είναι επηρεασμένοι από την ήττα τους στη Βιτόρια.

Ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ που ήταν καταλυτικός παράγοντας για την πρόκριση της τουρκικής ομάδας από την κανονική περίοδο της διοργάνωσης και φέτος έχει 11.2 πόντους (47.1% στα δίποντα, 39.5% στα τρίποντα και 85.7% στις βολές), 3 ριμπάουντ και 6.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης στον θεσμό, χαρακτήρισε πρόκληση για την Μπεσίκτας το παιχνίδι του ΣΕΦ.

Δεν ξεκινήσατε καλά το Top - 16 της Ευρωλίγκας, αφού χάσατε από τη Χίμκι στην έδρα σας στην πρεμιέρα. Τι δεν πήγε καλά και ποια λάθη δεν πρέπει να επαναλάβετε έτσι ώστε η συνέχεια να είναι καλύτερη;

«Έχει να κάνει με τη σταθερότητα. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι αρκετά καλά και το ελέγχαμε. Αμυντικά η τακτική μας ήταν ομαδική, αλλά χάσαμε, τους αφήσαμε να πάρουν το μομέντουμ του αγώνα και το κράτησαν. Επίσης, είχαμε 20 λάθη και η Χίμκι σαν έμπειρη ομάδα που είναι τα εκμεταλλεύτηκε και τα μετέτρεψε σε πόντους. Παρακολουθήσαμε το βίντεο της αναμέτρησης και διαπιστώσαμε ότι κάναμε αβίαστα λάθη. Αλλά σαν συμπέρασμα, αν μάθουμε από το παιχνίδι και προχωρήσουμε, πιστεύω ότι θα είμαστε εντάξει».

Τώρα αντιμετωπίζετε τον Ολυμπιακό στον Πειραιά. Τόσο εσείς όσο και ο Ολυμπιακός προέρχεστε από ήττες στην πρεμιέρα. Ποια ομάδα θεωρείς ότι θα είναι περισσότερο επηρεασμένη;

«Δεν μπορώ να μιλήσω για τον Ολυμπιακό γιατί δεν παίζω γι' αυτόν. Όσον αφορά στην Μπεσίκτας, εμείς στο Top - 16 θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι που μπορούμε κάθε φορά που παίζουμε».

Ο Ολυμπιακός είχε επτά συνεχόμενες νίκες πριν χάσει από την Κάχα Λαμποράλ στη Βιτόρια. Θα έλεγες ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για εσάς να νικήσετε τον Ολυμπιακό τώρα που δείχνει να έχει χάσει τη φόρμα του;

«Κάθε φορά που μπαίνουμε στο γήπεδο, στόχος μας είναι η νίκη -όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε ομάδα συμμετέχει στη διοργάνωση. Δεν περιμένουμε τον Ολυμπιακό ευάλωτο επειδή έχασε ένα ματς. Είναι δυνατή ομάδα και θα είναι μια καλή πρόκληση για εμάς».

Η Ζαλγκίρις Κάουνας είναι η μοναδική ομάδα που έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στον Πειραιά τη φετινή σεζόν. Είναι αυτό το ματς ένας «οδηγός» για εσάς για να καταφέρετε να νικήσετε στο ΣΕΦ;

«Όχι απαραίτητα και ο λόγος είναι ότι είμαστε διαφορετική ομάδα από τη Ζαλγκίρις. Ο προπονητής μας (Ερμάν Κουντέρ) ίσως να χρησιμοποιήσει κάποια απλά πράγματα που δούλεψαν για αυτούς (Ζαλγκίρις) στην προετοιμασία μας, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι επειδή τους νίκησαν αυτοί θα το κάνουμε και εμείς, γιατί αν αυτό ίσχυε, κάθε ομάδα που θα έπαιζε με τον Ολυμπιακό θα χρησιμοποιούσε αυτού του είδους τη φόρμουλα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε καλά και να παίξουμε συμπαγή άμυνα».

Ποια γνώμη έχεις σχηματίσει για τη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού;

«Όπως ανέφερα και νωρίτερα, είναι μια σπουδαία ομάδα. Είναι έμπειροι, δεμένοι, καλά προπονημένοι, παίζουν καλά μαζί και έχουν ένα σύστημα, το οποίο εκτελούν».

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι από τον Ολυμπιακό που πρέπει να περιορίσετε ώστε να έχετε επιτυχία σε αυτό το παιχνίδι;

«Όσον αφορά εμάς, πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας και να παίξουμε ομαδικά στην άμυνα. Όπως όλες οι ομάδες, όταν κάνεις σκάουτινγκ στον αντίπαλο, ο στόχος είναι να βγάλεις τη μεγαλύτερη προσπάθεια για να περιορίσεις τα δυνατά του σημεία. Ο κόουτς (Ερμάν Κουντέρ) μας έδωσε αναφορά για κάθε παίκτη ατομικά και συνολικά για την ομάδα του Ολυμπιακού».

Μπορεί η προσθήκη του Γκιόργκι Σερμαντίνι στο ρόστερ του Ολυμπιακού, εφόσον αγωνιστεί εναντίον σας, να αλλάξει το πλάνο σας;

«Μετά από τα βίντεο που παρακολουθήσαμε, θα είμαστε προετοιμασμένοι για να τον αντιμετωπίσουμε».

Τι πρέπει να κάνει η Μπεσίκτας για να προκριθεί στα play offs τώρα που το Top - 16 έχει διαφορετική μορφή;

«Απλά να συγκεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι και να συνεχίσουμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι σαν ομάδα. Είμαστε μια νέα ομάδα και από κάθε ματς θέλουμε να μαθαίνουμε από τα καλά και τα κακά και να προχωράμε. Η γνώμη μου είναι ότι ακόμα δεν παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ, αλλά αν συνεχίσουμε να ακούμε και να μαθαίνουμε, τότε νομίζω ότι θα είμαστε καλά και θα έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία μπροστά μας».

Κρίστοφερ στο Onsports: «Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι... ευάλωτος!» (photos+videos)



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved