Λέουνεν στο Onsports: «Ενδιαφέρουσα ομάδα ο Παναθηναϊκός, κίνδυνος ο Διαμαντίδης»

Λέουνεν στο Onsports: «Ενδιαφέρουσα ομάδα ο Παναθηναϊκός, κίνδυνος ο Διαμαντίδης»

Ο Μάαρτεν Λέουνεν μιλάει στο Onsports και χαρακτηρίζει επιτακτική ανάγκη τη νίκη της Καντού επί του Παναθηναϊκού, έχοντας γνώση ότι το έργο της ομάδας του δεν είναι καθόλου εύκολο από τη στιγμή που υπάρχει ο... κίνδυνος, Δημήτρης Διαμαντίδης!

Ο 27χρονος φόργουορντ των Ιταλών θεωρεί απίθανο αυτό το ματς να έχει ομοιότητες με το πρώτο στο ΟΑΚΑ, το οποίο κέρδισαν οι «πράσινοι» στο τέλος, καθώς, όπως λέει, υπάρχουν απουσίες και από τους δύο, τονίζει τη σημασία η Καντού να πάρει δύναμη από τους οπαδούς της, εκμεταλλευόμενη την έδρα της, ενώ αναφέρεται και στον τρόπο που μπορεί η αντίπαλος του «τριφυλλιού» να φτάσει στη νίκη.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι κρίσιμο για εσάς. Πρέπει να νικήσετε για να έχετε πιθανότητες πρόκρισης στο Τοπ - 16. Πως πρέπει να προσεγγίσετε αυτό το ματς;

«Με τον ίδιο τρόπο όπως στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε. Πρέπει να προσέξουμε πολύ και να παίξουμε επιθετική άμυνα για να μπορέσουμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Με αυτόν τον τρόπο θα ενθουσιάσουμε και τους απίστευτους οπαδούς μας για να βασιστούμε και πάνω στη σημαντική τους υποστήριξη».

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται για τον ίδιο λόγο τη νίκη και προέρχεται από μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ εσείς χάσατε από την Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Πως μπορούν αυτά τα δύο δεδομένα να επηρεάσουν το μεταξύ σας παιχνίδι;

«Νομίζω ότι στην Ευρωλίγκα κάθε αγώνας είναι μια καινούρια ιστορία. Χάσαμε μια καλή ευκαιρία στη Λιουμπλιάνα να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για να είμαστε στο Τοπ - 16. Τώρα το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι κρίσιμο. Αν χάσουμε το πιο πιθανό είναι να τελειώσει η περιπέτειά μας. Για αυτό το λόγο πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο το 100% των δυνατοτήτων μας. Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σημαντικό παιχνίδι, αυτό κόντρα στη Ρεάλ, οπότε είναι σε καλή κατάσταση και θέλει να επιβεβαιώσει την πρόοδό του και μέσα στην έδρα μας».

Πόσο επικίνδυνο είναι για εσάς το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει σκαμπανεβάσματα μέσα στα παιχνίδια του; Από την άποψη ότι ίσως δεν ξέρετε τι να περιμένετε...

«Δεν το νομίζω. Ο κίνδυνος είναι ο Διαμαντίδης, ένας απίστευτος παίκτης. Δείξαμε στην Αθήνα ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί εναντίον του Παναθηναϊκού μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στο Ντέζιο θα έχουμε μεγαλύτερη δουλειά: Να κερδίσουμε το παιχνίδι για να μείνουμε ζωντανοί στον όμιλο».

Στο πρώτο ματς παραλίγο να νικήσετε τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να αλλάξετε κάτι ή πρέπει να ακολουθήσετε το ίδιο πλάνο έτσι ώστε να επαναλάβετε ανάλογα καλή εμφάνιση;

«Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να υπολογίζει και τον νέο του παίκτη, τον Μπανκς. Εμείς χάσαμε τον πλέι μέικερ μας, Τζέρι Σμιθ. Για αυτόν τον λόγο, θεωρώ ότι είναι απίθανο να επαναλάβουμε το παιχνίδι που κάναμε στην Αθήνα. Σίγουρα, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στους φανταστικούς οπαδούς μας».

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει τη Ρεάλ μετά από δύο συνεχόμενες ήττες από Φενέρμπαχτσε Ούλκερ και Χίμκι και έρχεται να σας αντιμετωπίσει με καλή ψυχολογία. Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε τη νίκη;

«Πρέπει να παίξουμε έξυπνα με μεγάλη προσοχή στην άμυνά μας. Χρειαζόμαστε την τακτική για να περιορίσουμε τους αντίπαλους ψηλούς, αλλά και τον Διαμαντίδη, ο οποίος στην Αθήνα έλυσε το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα τελευταία λεπτά. Βέβαια, αυτό δεν είναι εύκολη δουλειά».

Τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει ο φετινός Παναθηναϊκός;

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια με τον Ομπράντοβιτς προπονητή κατέκτησε την Ευρωλίγκα αρκετές φορές. Φέτος ο Παναθηναϊκός έχει μια ενδιαφέρουσα ομάδα. Νομίζω ότι ο νέος παίκτης ο Μπανκς είναι επικίνδυνος, αφού παίζει στο υψηλότερο επίπεδο».

Πέρσι προκριθήκατε στο Τοπ - 16 με πέντε νίκες. Πιστεύεις ότι αυτός ο αριθμός των νικών είναι αρκετός για εσάς για να επαναλάβετε ανάλογη επιτυχία φέτος; Τι πρέπει να κάνετε για να προκριθείτε;

«Ναι. Νομίζω ότι πέντε νίκες είναι αρκετές. Φυσικά, για να φτάσουμε αυτόν τον στόχο πρέπει να πάρουμε τα εντός έδρας παιχνίδια μας και τουλάχιστον ένα εκτός. Πρέπει να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό με διαφορά τουλάχιστον πέντε πόντους. Και μετά ίσως χρειαστούμε και μια νίκη εκτός έδρας».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved