Γλυνιαδάκης:  «Πρόκληση η Αστάνα»

Γλυνιαδάκης: «Πρόκληση η Αστάνα»

Η πολύ καλή προσφορά και το γεγονός ότι θα αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο ήταν οι λόγοι που ώθησαν τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη να δεχτεί την πρόταση της Αστάνα.

Ο Ελληνας σέντερ, μιλώντας στο «Ρέθυμνο ΣΠΟΡ FM 103,3» τόνισε ακόμα πως είναι πολύ μεγάλη πρόκληση να αγωνιστεί σε τόσο δυνατό πρωτάθλημα, ενώ αναφερόμενος στον κατάκτηση των πρωταθλημάτων Ευρώπης και Ελλάδας, είπε ότι ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γλυνιαδάκη:

-Από πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδος με τον Ολυμπιακό, τώρα στο Καζακστάν και στην ομάδα της Αστάνα που αγωνίζεται στη Βαλτική λίγκα. Πως κατέληξες εκεί;

«Είναι μια προσφορά που έγινε σε μένα, μετά τη κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Η Αστάνα είναι μια ομάδα που βρίσκεται στο Καζακστάν, αλλά αγωνίζεται στη VTB League, ενώ στο πρωτάθλημα του Καζακστάν δεν αγωνίζεται παρά μόνο στα πλέι οφ στο τέλος της χρονιάς. Όπως ξέρετε, στη VTB League πλέον αγωνίζονται όλες οι ρώσικες ομάδες, αφού δεν θα υπάρχει ρωσικό πρωτάθλημα και ο λόγος που πήγα εκεί ήταν γιατί θα αγωνίζομαι σε πολύ υψηλό επίπεδο και υπήρχε μια πολύ καλή προσφορά».

-Υπήρξε κάποια προσφορά από άλλη ομάδα της Ελλάδος ή κάποια ευρωπαϊκή ή ακόμα τον ίδιο τον Ολυμπιακό; Γιατί με το που έληξε το συμβόλαιό σου ήταν άμεση η απόφασή σου να αγωνιστείς στο Καζακστάν;

«Ήταν άμεση η απάντησή μου γιατί όταν μου δόθηκε η προσφορά αυτή είχα πολύ μικρό περιθώριο για να απαντήσω και έτσι δε βγήκα στην αγορά να αναζητήσω κάτι άλλο. Η πρόταση αυτή μου άρεσε. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να παίξω σε ένα τόσο δυνατό πρωτάθλημα και γι' αυτό υπέγραψα αμέσως».

-Οι στόχοι σου με την νέα σου ομάδα;

«Είναι σίγουρα το να έχουμε μια καλή θέση στη VTB League και από εκεί και πέρα η ομάδα θα προσπαθήσει να αγωνιστεί είτε στο ULEB CUP είτε στο Eurochallenge που είναι δύο δυνατά πρωταθλήματα και φυσικά να διακριθούμε».

-Όντας και Κρητικός, θα σε ενδιέφερε και μια πρόταση από την Κρήτη για να αγωνιστείς σε κάποια ομάδα του νησιού;

«Αυτή τη στιγμή θέλω να παίζω σε υψηλό επίπεδο, και ενώ γνωρίζω ότι το Ρέθυμνο αγωνίζεται και θέλει να πρωταγωνιστεί στην Α1, κάθε χρόνο και καλύτερα, για μένα βασικό κριτήριο για την ομάδα που θα αγωνίζομαι είναι να παίζει στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή το Ρέθυμνο δεν το κάνει και δεν αποτελεί μια από τις προτεραιότητές μου».

-Κατάκτηση πρωταθλήματος Ευρώπης και Ελλάδος. Αποτελεί θαύμα ή αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς;

«Δεν είναι θαύμα. Ήρθε μέσα από τη σκληρή δουλειά όλη τη χρονιά και μέσα από κάποιες συγκυρίες. Είναι κάτι που δε μπορεί να συμβεί κάθε χρόνο. Πολλοί νεαροί παίκτες με ταλέντο και θέληση, σε συνδυασμό με τον πολύ καλό προπονητή και μια διοίκηση που μπορεί να σου εγγυηθεί την σταθερότητα σε όλους τους τομείς. Ήταν καθαρά αποτέλεσμα δουλειάς».

-Πού κρίθηκε η σειρά των τελικών και πως ο Ολυμπιακός κατάφερε πλέον να πάρει το πρωτάθλημα και τα ηνία στο ελληνικό μπάσκετ;

«Η διαφορά μας ήταν ότι καταφέραμε να τρέχουμε σε όλα τα ματς, κάτι που δε μπορούσε ο Παναθηναϊκός».

-Το προολυμπιακό τουρνουά ξεκινάει και εσύ δεν είσαι μέσα στους εκλεκτούς του Ηλία Ζούρου. Σε ενοχλεί αυτό; Σε πειράζει που δεν μπορείς να βοηθήσεις και εσύ με την παρουσία σου την Εθνική;

«Έχω συμμετάσχει με την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες, που ήταν και από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας μου, αλλά και σε ένα Ευρωπαϊκό στη Πολωνία. Είναι απίστευτη εμπειρία για όποιον την έχει ζήσει, να παίζει με την Εθνική και πόσω μάλλον στην Εθνική, που έχει τόσες πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της. Θα ήθελα πολύ να είμαι. Αν με καλούσαν θα πήγαινα χωρίς καμία σκέψη. Θεωρώ πως δε με κάλεσε ο προπονητής γιατί ο χρόνος συμμετοχής μου ήταν λίγο περιορισμένος, σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες που κλήθηκαν και είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους και αγωνίζονταν περισσότερο από μένα. Πιστεύω ότι τα παιδιά θα τα καταφέρουν και θα πάρουν τη πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, αν και ο χρόνος δεν είναι υπέρ τους για να μπορούν να βρεθούν μεταξύ τους. Γενικότερα δεν με ενοχλεί το ότι δεν είμαι στις επιλογές του κ. Ζούρου και πάντα θα περιμένω να κληθώ ξανά στην εθνική. Εγώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και θα περιμένω».



Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν από την FIFA τον αποκλεισμό του Ισραήλ
Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν από την FIFA τον αποκλεισμό του Ισραήλ
Σημαντικά ακριβότερα τα τρόφιμα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Γαλλία!
Σημαντικά ακριβότερα τα τρόφιμα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Γαλλία!
Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Γιούργκεν Κλουπ στη Λίβερπουλ
Η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Γιούργκεν Κλουπ στη Λίβερπουλ
Καλή παρουσία και στη Λεμεσό ο Τεντόγλου
Καλή παρουσία και στη Λεμεσό ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved