Γκαναβίας: «Η πιο γλυκιά άνοδος»

Γκαναβίας: «Η πιο γλυκιά άνοδος»

Η Αργυρούπολη ανέβηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ, αλλά όπως παραδέχθηκε ο Παναγιώτης Γκαναβίας αυτή ήταν η πιο γλυκιά.

Ο προπονητής του ΑΟΝΑ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής της ομάδας, με στόχο τη συγκρότηση του ρόστερ της ανδρικής ομάδας. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό πως το συγκρότημα της Αργυρούπολης είχε στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΝΑ το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας ύστερα από εκείνον των Νέων του Πανιωνίου. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την άνοδο της Αργυρούπολης στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ: «Ήταν δικαίωση για όλους όσοι ασχολούνται με την ομάδα. Πρόκειται για προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα χρόνια να στήνεται, με στόχο να μεγαλώνει το αντρικό. Είναι η τρίτη φορά που καταφέρνουμε την άνοδο στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ, όμως αυτή είναι ίσως η πιο γλυκιά, γιατί την πετυχαίνουμε με δικά μας παιδιά».

Για τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή της σεζόν: «Αυτό που είχαμε πει ήταν να κάνουμε μια καλή πορεία κι αν μέναμε μέσα στο κόλπο της ανόδου να τον διεκδικήσουμε. Στην πορεία φάνηκε δύσκολο εξαιτίας κάποιων τραυματισμών έμπειρων παικτών, όμως κάποιες μεγάλες νίκες στο δεύτερο γύρο μάς έδωσαν το δικαίωμα να πιστέψουμε ότι μπορούμε. Αρωγός μας σε αυτή την προσπάθεια ήταν οι χορηγοί που φρόντισαν να είμαστε τακτοποιημένοι στις οικονομικές υποχρεώσεις».

Για τους στόχους της νέας χρονιάς: «Ο στόχος μας θα είναι να πετύχουμε την παραμονή και μια καλή πορεία, χωρίς να χαλάσουμε τη φιλοσοφία που έχουμε. Θα στηριχθούμε στα παιδιά που μας ανέβασαν και θα προσθέσουμε τρεις έμπειρους παίκτες, σε συγκεκριμένες θέσεις, με σκοπό να πετύχουμε ένα κράμα εμπειρίας και ενθουσιασμού».

Για τις μικρές ηλικίες, που εμπιστεύεται πολύ η ομάδα του ΑΟΝΑ: «Αυτή τη χρονιά στο ρόστερ υπήρχαν δύο παιδιά (Θρασύβουλος Μακρυγιάννης, Αλέξανδρος Καράμπελας) γεννημένα το 1997 που βρίσκονται στο κλιμάκιο Νότου της Παμπαίδων. Ειδικά ο Θρασύβουλος δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι στο δεύτερο γύρο. Μέσα από αυτή τη δυνατότητα που τους δίνουμε ελπίζουμε να πάρουν την ευκαιρία και να στελεχώσουν την εθνική ομάδα. Το παιδικό φέτος ήταν 2ο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ, τα Μίνι πρωταθλητές και αήττητοι στο πρωτάθλημα, ενώ πάνω από 230 παιδιά σε καθημερινή βάση γυμνάζονται στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Περιμένουμε από κάθε φουρνιά 2-3 παίκτες να στελεχώνουν την αντρική ομάδα, για να τους δίνουμε τη δυνατότητα να παίζουν σε πιο ψηλές κατηγορίες. Ο καλύτερος παίκτης μας φέτος στην αντρική ομάδα ήταν ο Νίκος Τσιώκος, που έχει γεννηθεί το 1991. Ο σύλλογος αποφάσισε να του δώσει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στις πιο μεγάλες κατηγορίες με άλλη ομάδα, χωρίς να του παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα δεν μπαίνει εμπόδιο στην καριέρα των παιδιών, αλλά μόνο τους δίνει τη βάση να κάνουν το βήμα παραπάνω».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved