Ζούμπος: «Τώρα και η Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό»!

Ζούμπος: «Τώρα και η Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό»!

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της κατάκτησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με την Εφήβων του Παναθηναϊκού, Φώτης Ζούμπος, μίλησε στην «Πράσινη» για τον τίτλο και έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο θα βρεθεί και ο ίδιος!

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο νεαρός άσος του «τριφυλλιού» θα είναι στην αποστολή με τη μεγάλη ομάδα στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά το 2011 στην Βαρκελώνη, στην οποία είχε την τύχη να πανηγυρίσει το έκτο τρόπαιο στη συλλογή του Παναθηναϊκού.

Τον ικανοποίησε ιδιαίτερα ότι ήταν μέλος της ομάδας που χάρισε την πρώτη κούπα σε πρωτάθλημα Εφήβων για τον Παναθηναϊκό, ενώ πλέον περιμένει να σηκώσει στα χέρια του άλλο ένα τρόπαιο με την «πράσινη» φανέλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Φώτη Ζούμπου...

-Που πιστεύεις ότι κρίθηκε ο τίτλος τον οποίο έστω και με πολλές δυσκολίες καταφέρατε να κατακτήσετε;
«Ακολουθήσαμε ακριβώς όλα όσα μας είπε ο προπονητής μας και το τεχνικό επιτελείο. Επίσης ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια και βγάλαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Βέβαια σε αυτό το βοήθησε και το γεγονός ότι είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τους δύσκολους αγώνες αυτούς. Με το πρόγραμμα του τεχνικού επιτελείου μας καταφέραμε να αντέξουμε την κούραση και την πίεση των αναμετρήσεων».

-Πόσο δύσκολο ήταν να παίξετε δυο παιχνίδια τίτλου με τον Ίκαρο Καλλιθέας και τον Μαντουλίδη μέσα σε περίπου 12 ώρες;
«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να φύγουμε από το γήπεδο για να πάμε ξενοδοχείο και να κάνουμε την απαραίτητη αποθεραπεία είναι λογικό να μας απομείνουν μόλις λίγες ώρες για ξεκούραση. Αυτός είναι και ο λόγος που ο κόουτς μας είπε πριν από το παιχνίδι με το Μαντουλίδη ότι πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για να κερδίσουμε. Η κούραση όμως ήταν δεδομένη και γνωρίζαμε εκ των προτέρων πως θα την έχουμε. Πιστεύω λοιπόν πως βγάλαμε ψυχή και καταφέραμε να αντέξουμε».

-Τι πιστεύεις ότι έκανε την διαφορά στον Παναθηναϊκό σε σχέση με τις άλλες ομάδες;
«Είναι αυτό που είπα και πριν. Ο κόουτς μας, Κώστας Παπαδόπουλος μας κράτησε πολύ συγκεντρωμένους. Μαζί με το γυμναστή μας, Λεωνίδα Χριστακίδη και τον Χρήστο Γροντή αλλά και όλο το τεχνικό επιτελείο καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν προετοιμαζόμασταν για αυτά τα παιχνίδια. Δουλέψαμε πολύ στην φυσική κατάσταση και στα βάρη με αποτέλεσμα όλα αυτά να φανούν μέσα στο γήπεδο αυτές τις πέντε μέρες στην Καβάλα. Όλη η δουλειά που έγινε ήταν καταπληκτική».

-Για την βράβευση σου ως ΜVP του Πρωταθλήματος πως νιώθεις;
«Το θέμα είναι ότι κατακτήσαμε το τρόπαιο. Εμένα αυτό με ένοιαζε εξ αρχής. Αυτό ήθελα να πετύχει η ομάδα. Αυτό θέλαμε να πετύχουμε όλοι στην ομάδα. Γι’ αυτό είμαι και ευτυχισμένος. Άλλωστε και ο τίτλος του MVP ήρθε μέσα από την ομαδική δουλειά και θέλω να τον αφιερώσω στους συμπαίκτες μου για όλα όσα πετύχαμε».

-Αλήθεια, πόσο πιστεύεις ότι σε βοήθησε και το γεγονός ότι έχει εμπειρίες και από την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού εκεί όπου προπονείσαι με όλα τα αστέρια της ομάδας και βέβαια κάτω από τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς;
«Το να βλέπεις κάθε μέρα αυτούς τους παίκτες και να είσαι μαζί τους στις προπονήσεις σίγουρα σε βοηθάει να μαθαίνεις πολλά πράγματα. Πιστεύω πως αν ήμουν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα έκανα πολλά χρόνια να μάθω πολλά απ’ αυτά που έχω μάθει. Σίγουρα με έχει βοηθήσει στο πώς να σκέφτομαι και πώς να δρω και είναι πολύ σημαντικό. Όλοι οι παίκτες της πρώτης ομάδας έχουν τον τρόπο να σε κάνουν να θες να τους μοιάσεις. Οι εμπειρίες αυτές είναι πολύ σημαντικές και με έχουν βοηθήσει πολύ σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας μου που δεν τις έχουν»

-Τα δικά σου όνειρα ποια είναι από την στιγμή ειδικά που από του χρόνου δεν θα μπορείς να αγωνίζεσαι στο εφηβικό;
«Αυτό που θέλω είναι να καταφέρω να παίζω σε υψηλό επίπεδο για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια μπορώ. Να κάνω δηλαδή αυτό που αγαπάω περισσότερο από κάθε άλλο, δηλαδή να παίζω μπάσκετ»

-Ποιο ήταν το ποιο αστείο συμβάν που είχατε στην Καβάλα;
«Όσες μέρες βρισκόμασταν στην Καβάλα έγιναν πολλές πλάκες και διάφορα πειράγματα μεταξύ μας. Αυτά που ζήσαμε άλλωστε είναι που θα μας μείνουν αξέχαστα εκτός από την κατάκτηση του τροπαίου. Ειδικά όταν τελείωσε το πρωτάθλημα και πήγαμε όλοι μαζί στην θάλασσα. Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω και που να τελειώσω όμως καλύτερα να μην πω κάτι (σ.σ. γέλια)».

-Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι για ποιο άλλο λόγο θα σου μείνει αξέχαστη η συγκεκριμένη διοργάνωση;
«Πρώτα απ’ όλα το γεγονός ότι κλείνει με το καλύτερο τρόπο ο κύκλο μου στα εφηβικά πρωταθλήματα, αρκεί. Από εκεί και πέρα είναι κάτι που θέλαμε πολύ να πετύχουμε και βέβαια το γεγονός ότι γράψαμε ιστορία γιατί είναι πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός κατακτά πρωτάθλημα στους εφήβους. Επίσης είχαμε πολύ καλή χημεία σαν ομάδα. Ήμασταν μια μεγάλη παρέα, μια οικογένεια. Περάσαμε πολύ όμορφα όλη την χρονιά, με τις πλάκες μας, τις βόλτες μας και βέβαια την πολύ δουλειά που κάναμε στο γήπεδο».

-Τώρα όμως υπάρχει και το Final-4 της Κωνσταντινούπολης όπου θα βρεθείς μαζί με την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Ποια είναι πρόβλεψη σου;
«Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι σε άλλο ένα Final-4 με τον Παναθηναϊκό μετά από το περσινό της Βαρκελώνης. Πιστεύω ότι αν εμείς σαν Παναθηναϊκός είμαστε καλοί τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανένα. Σίγουρα όλες οι ομάδες είναι καλές, για την ακρίβεια οι καλύτερες στην Ευρώπη. Η ΤΣΣΚΑ έκανε πολλές μεταγραφές, έχει δυνατή ομάδα αλλά εμείς έχουμε παίκτες με μεγάλη εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια και σε συνδυασμό με τους νέους παίκτες μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα».



Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved