Δανιήλ: «Δεν παίρνει το μυαλό μας αέρα»

Δανιήλ: «Δεν παίρνει το μυαλό μας αέρα»

Ο Απόλλων επέστρεψε στην κορυφή της Α2 και ονειρεύεται πλέον όχι μόνο την άνοδο, αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Πατρινοί πέρασαν νικηφόρα και από το κλειστό της Ζωφριάς, κερδίζοντας την ΑΕΚ, και ισοβαθμούν πλέον στην πρώτη θέση με τον Πανελευσινιακό. Ο Σταύρος Δανιήλ, μιλώντας στο ΣπορFM Πάτρας 96.3, μίλησε για το μεγάλο «διπλό» επί της «Ένωσης», το Φώτη Βασιλόπουλο και τη συμπεριφορά του που τους ενόχλησε, αλλά και το στόχο της ανόδου. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Είναι βήμα ανόδου η νίκη επί της ΑΕΚ;
«Ίσως είναι το σημαντικότερο βήμα που έχουμε κάνει μέχρι τώρα και η μεγαλύτερή μας νίκη έως τώρα. Απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η ΑΕΚ, που διαθέτει καλούς παίκτες, αλλά πιστεύω και βαθμολογικά είναι μεγάλη νίκη, γιατί μας δίνει σαφή προβάδισμα για τη συνέχεια.

-Ο Απόλλωνας ήταν κυρίαρχος του αγώνα σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια και θα ήταν σίγουρα άδικο εάν δεν έπαιρνε τη νίκη.
«Στη μεγαλύτερη διάρκεια είχαμε φοβερή τακτική και ακολουθήσαμε ό,τι είχαμε πει για 32 λεπτά αγώνα. Εντάξει, κάναμε μετά μια κοιλιά, που λίγο η κούραση λίγο η πίεση έπαιξαν ρόλο, ωστόσο ήμασταν καλύτεροι. Και στο παιχνίδι με την Ελευσίνα, το ελέγχαμε για 38 λεπτά, αλλά το χάσαμε στη λεπτομέρεια και από ατυχία, ωστόσο θεωρώ πως η τύχη μάς έδωσε πίσω το παιχνίδι εκείνο που χάθηκε στην Ελευσίνα και δίκαια κερδίσαμε».

-Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα κρατήσατε την ψυχραιμία σας, παρ’ όλο που δεχόσασταν προκλήσεις, εκτός βεβαίως από τον Βασιλόπουλο, για τον οποίο βγάλατε και ανακοίνωση.
«Πιστεύω πως έχουμε παίκτες με ποιότητα και εμπειρία, όπως είναι ο Πέτροβιτς και ο Αργυρόπουλος, που είναι οι καλύτεροι παίκτες κατά την άποψή μου. Εντάξει, δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα πίεσης από τον κόσμο… Τώρα, ο Βασιλόπουλος είναι… γνωστός για αυτά που κάνει κάθε εβδομάδα. Πιστεύω είναι ο μόνος τρόπος για να πέσουν τα φώτα πάνω του… Ε, δεν γίνεται κάθε εβδομάδα να ασχολείται όλη η Ελλάδα με το Βασιλόπουλο, κάτι δεν πάει καλά, αλλά αυτό έκανε κακό στην ομάδα του».

-Γιατί τόσο εχθρικό το κλίμα; Το είδαμε και με τον ΟΦΗ…
«Εντάξει, στο αγωνιστικό κομμάτι στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ δεν είχαμε προκλήσεις από τα παιδιά, έτυχε να παίξουν δυνατά και καλά και πιστεύω πως όλες οι ομάδες έχουν κίνητρο να μας νικήσουν, γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε πρώτοι. Κοιτάξτε, ούτε με την ΑΕΚ είχαμε πρόβλημα, ούτε από τον κόσμο ούτε με τα παιδιά από την ΑΕΚ, στην πλειονότητά τους είναι όλοι πολύ σοβαρά παιδιά. Αν εξαιρέσεις το Βασιλόπουλο, ο οποίος τα κάνει αυτά κάθε εβδομάδα, με μια μερίδα δημοσιογράφων που ασχολείται μαζί του, και πιστεύω μόνο κακό έχουν κάνει στο παιδί αυτό όλα αυτά τα χρόνια. Κερδίζει δημοσιότητα με το να γράφουν για αυτόν, έστω και άσχημα. Γιατί παικτικά δεν έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια πως μπορεί να κάνει κάτι καλό στις ομάδες που έχει πάει… Ας συνεχίσει έτσι…».

-Σίγουρα, πάνω στην ένταση ενός αγώνα, δικαιολογούνται κάποια πράγματα, άλλο όμως να βρίσκεται κάποιος συνεχώς σε διάθεση αντιπαράθεσης…
«Όλοι οι παίκτες έχουμε και κακές στιγμές… Έχει τύχει να βγούμε εκτός εαυτού, γενικότερα να κάνουμε κάποια πράγματα που δεν αρμόζουν στο προφίλ ενός αθλητή. Πράγματα που και εγώ έχω κάνει και άλλα παιδιά στο χώρο, αλλά το να τα κάνεις κάθε εβδομάδα σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Τώρα, δεν είναι δική μου δουλειά να βρω τι δεν πάει καλά με το Βασιλόπουλο, ας ψάξουν να το βρουν στην ομάδα τους, γιατί αυτή χάνει από αυτό».

-Διαβάσαμε σε δηλώσεις σας πως έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι δεν θα θέλετε ο αγώνας να πάει στην παράταση… Για ποιο λόγο αυτό;
«Καλώς ή κακώς, εμείς από την αρχή είχαμε θέση ως στόχο τη νίκη, απλώς σε αυτά τα παιχνίδια παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες που για έναν πόντο ή ένα καλάθι παίρνονται και χάνονται κατηγορίες και πρωταθλήματα. Εμείς είχαμε δύο στόχους για αυτό το παιχνίδι: πρώτος ήταν να κερδίσουμε 100%, γιατί αυτό θα μας έδινε τεράστιο πλεονέκτημα, και δεύτερος ήταν να κρατήσουμε τη διαφορά που είχαμε κερδίσει στον πρώτο γύρο. Η ΑΕΚ κατά την άποψή μου έπαιζε έναν τελικό, εκμεταλλευτήκαμε την πίεση που είχαν και αποδείχθηκε αυτό, θα φτάναμε στη νίκη, όπως και έγινε. Βεβαίως, αν στράβωνε κάτι σκοπός ήταν να κρατήσουμε τη διαφορά».

-Περιμένατε τέτοια υποδοχή από τον κόσμο, μετά τη νίκη;
«Από την αρχή του πρωταθλήματος έχουμε δείξει ότι είμαστε πολύ αγαπημένοι όλοι μεταξύ μας, είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Φαίνεται από τα αποτελέσματα όχι μόνο επειδή κερδίζουμε, αλλά από τον τρόπο που έρχονται. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και έχουμε πάρει αρκετά παιχνίδια έτσι και νομίζω ότι τελικά δεν ήταν τυχαίο. Το να κερδίζεις μία φορά, δύο, ίσως να είναι τύχη, αλλά εμείς το έχουμε κάνει πάμπολλες φορές και νομίζω ότι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Τα πιο πολλά παιδιά είναι από την Πάτρα, αγαπούν την ομάδα, αυτό βγαίνει στο παρκέ και περνάει στον κόσμο. Πιστεύω τον κόσμο τον ανταμείψαμε. Κάθε εβδομάδα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όσο παίζει ο καθένας, κι αυτό αρέσει».

-Κυριαρχούν τα χαμόγελα πλέον, ωστόσο έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι απομένουν 13 παιχνίδια, που σίγουρα θα υπάρξουν παγίδες;
«Το καλό είναι πως αυτή την εβδομάδα παίζουμε το πιο εύκολο παιχνίδι, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και είναι καλό που έρχεται τώρα, γιατί ύστερα από τέτοια παιχνίδια έρχεται εφησυχασμός και δυνατές σφαλιάρες. Όμως, νομίζω πως αυτή την εβδομάδα θα γιορτάσουμε 1-2 ημέρες και μετά θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, ώστε να τελειώνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Τα επόμενα 3-4 παιχνίδια, πάντως, θα πρέπει να το δούμε πιο σοβαρά».

-Έλεγες από την αρχή ότι η έδρα θα παίξει ρόλο…
«Ειδικά εδώ που είναι το πρωτάθλημα, αν κρατήσουμε την έδρα μας, θα είναι σημαντικό. Κακά τα ψέματα, έχουμε κινδυνέψει αρκετές φορές και πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στον στόχο μας όσο το δυνατόν ευκολότερα. Δικαιώθηκα όταν έλεγα από την αρχή πως αν κρατήσεις την έδρα σου μπορείς να προχωρήσεις, αλλά έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να πάρουμε και παιχνίδια εκτός έδρας. Είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν θα πάρει το μυαλό κανενός αέρα και θα φτάσουμε εκεί που πρέπει».

-Στόχος το πρωτάθλημα ή άνοδος;
«Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο στόχος ήταν να ανέβει η ομάδα. Τώρα πια, όμως, εδώ που έχουμε φτάσει βάσει προγράμματος και λογικής, θέλουμε να βγούμε πρώτοι. Μικρή σημασία έχει η θέση, το θέμα είναι να ανέβουμε. Και η πρώτη και η δεύτερη θέση επιτυχία είναι, αν και ο πρώτος είναι τα πάντα και ο δεύτερος τίποτα».



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved